• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

ERC

Шведската Сотозеро J1 с първи тест в Арктик

Петък, 26 Февруари 2021 | Рованиеми, RallyXpress
  • обновена
Шведската Сотозеро J1 с първи тест в Арктик

ОБСТОЙНАТА информация, предоставена от италианците подсказва, че макар Арктик Рали Финландия да е лишено от обичайната игра с гумите, представянето на Пирели зад Полярния кръг ще е интригуващо и се очаква с нетърпение и от хората в Милано, и от самите екипажи.

Към половината дузина дебюти в това състезание, трябва да се добави и този на Пирели Сотозеро J1, специалната гума за сняг, разработена от Пирели.

Тази губа обаче е била правена на базата на всички показатели и информации, събрани и използвани в конструирането на Сотозеро J1 от шведското рали през последните няколко сезона.

Сега тестът...

Евънс готов за върха на подиума в Арктик

Понеделник, 22 Февруари 2021 | от Тодор Христов/Англия
Евънс готов за върха на подиума в Арктик

ТРЯБВА да си спомняте, кой пилот и кой отбор спечелиха последното Швеция Рали от световните серии. Да, точно така – Елфин Евънс (на снимката), вицешампионът в световните серии за миналата година.

Отделно, само уелсецът и неговият френски партньор в Тойота Газоо Рейсинг Тим се разписаха с по две победи в миналото първенство.

Така че сега, наравно с името на Ожие, Евънс трябва да е в списъка на претендентите за първото място в първото зимно финландско рали от световния шампионат на ФИА.

Евънс има пълното право да претендира за такова място, независимо неговият състезателен авторитет помръкна,...

Хюндай МС: Още няма яснота за сезон 2022

Вторник, 16 Февруари 2021 | София, RallyXpress
Хюндай МС: Още няма яснота за сезон 2022

ДАЛИ ОПТИМИЗМЪТ на шефа на ралитата във ФИА Ив Матон, че от сезон 2022 в световните серии се очаква още една марка няма да се окаже напразен? Тази възможност изглежда все по-реална, като се има предвид, че за момента корейският Хюндай Мотоспрот все още няма „зелена улица“, за да започне разработката на своя автомобил за догодина.

За това сайтът с новините в българския автомобилен спорт писа преди десет дни (виж ТУК), цитирайки изказване на големия шеф Андреа Адамо, направено пред специализираните сайтове за рали-спорт.

До моментът бордът на корейския производител тепърва трябва да потвърди...

Победа Отепаа: малката компенсация за Танак

Събота, 13 Февруари 2021 | Отепаа, Естония, RallyXpress
Победа Отепаа: малката компенсация за Танак

НЕПРИЯТНИЯТ старт на сезона за бившия световен шампион Отт Танак (на снимката) и отбора на Хюндай Моторспорт, днес бяха компенсирани с двойна победа за него и партньора му в корейската конюшня Тиери Нювил, когато двата автомобила Хюндай i20 Купер WRC финишираха на първите две места в естонското подгряващо ТалвеРали.

Заради опасността от зараза с Корона-19, това състезание също премина без публика край скоростните етапи.

За голямата част от пристигналите в Отепаа екипажи за спринтовото ТалвеРали имаше една-едничка цел – последни настройки и тестове в истинска зимна надпревара, преди да се...

63 екипажа са готови за снежния тест в Талве

Петък, 12 Февруари 2021 | Отепаа, Естония, RallyXpress
63 екипажа са готови за снежния тест в Талве

ВНУШИТЕЛЕН СТАРТОВ списък демонстрира ТалвеРали, започващо след броени часове в зимната столица на Естония Отепаа.

Общо 63 екипажа, сред които са и привличащите главното внимание в този снежния тест преди Арктик Финландия двама пилоти на Хюндай МС – Отт Танак (№8) и Тиери Нювил (№11).

Още повече от дузина са машините от категорията на R5 и Рали 2 – по 4 Шкода Фабия, Форд Фиеста и Фолксваген Пол, Ситроен е представен с 2 автомобила.

Стартът в Отепаа надали би имал сегашния фокус, ако не беше разбъркването на картите в календара на световните серии – отпадането на Швеция и включената направо от...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев