• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Sin Car показа в НДК първия български електромобил

Сряда, 05 Септември 2018 | София, RallyXpress
Sin Car показа в НДК първия български електромобил

БАЗИРАНАТА В РУСЕ родна компания за суперавтомобили Sin Cars представи шосейната версия на първия български електрически автомобил. Казано най-общо, Sin S1 стана зелена и екологично чиста. В хода на презентацията в Зала 6 на НДК, създадената успешно и вещо водена от Росен Даскалов фирма поднесе като изненада на отбраното автомобилно общество и първия наш състезателен автомобил SIN R1 GT4, станал широко популярен на европейските писти с успехите на двата си пилоти Иван Влъчков и Константин Маршавелов.

Бонус за пристващите в НДК беше и концептуалната разработка за многофункционален и компактен електромобил, наречен от създателите си Ел Сити.

Намеренията на Sin Cars са Ел Сити да се произвежда в България и да се изнася в чужбина.

„Днес е ден, в който българската икономика може да се похвали с нещо иновативно, което е направено в страната, направена е една изключителна българска инвестиция, при това без да е получила помощта от държавата“, обобщи при представянето на новия автомобил г-н Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката.

Sin Car показа в НДК първия български електромобил

снимка за rallyxpress: асен илиев
МОМЕНТЪТ, В КОЙТО РАЗБУЛВАТ ТАЙНАТА… Заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов (вляво) и създателят на Sin Cars Росен Даскалов се готвят да сваля покривалото над първата българска електрическа кола.


Той определи направеното от екипа на Росен Даскалов като удачна схема, защото елокторомобилноста е основна тема на Европейския съюз и българските автомобили са най-добрата илюстрация за отворената от ЕС тема за подобряването на работната среда.

Родната „електричката“ на русенската компания бе представена в момент, в който електромобилите в България печелят все по-голяма популярност, за големите градове в страната и особено за София замърсяването на околната среда изиска радикални промени.

20180904 SIN 012

снимка за rallyxpress: асен илиев
И КРАТЪК ТЕСТ ДРАЙВ… Лъчезар Борисов и Росен Даскалов правят почетен тур с Ел Сити, „бонуса“ към представянето първата българска електрическа.

Градовете все повече и повече се нуждаят от градски електромобили, особено когато става дума за тяхното използване в обществения сектор.

На тези социални и технически предизвикателства Ел Сити отговаря сто на сто със своята многофункционална платформа. Тя позволяла различни варианти, съобразени изцяло с наложителните потребности.

Стандартно управление с волан, педали и седалка лесно заменимо с електрохидравлична система за управление и спиране.

Пълната автоматизация на контролните елементи ще позволява лесното надграждане на самоуправляващо се превозно средство.

20180904 SIN 011

снимка за rallyxpress: асен илиев
ТЕ СА СПОРТНАТА ГОРДОСТТА НА SIN CARSДвамата български пилоти – Иван Влъчков (вляво) и Константин Маршавелов, благодарение на чиито победи в европейските серии на GT4 русенският болид непрекъснато увеличава своята популярност на пистите в Европа.

В началото ще се произвеждат основно транспортни версии с максимум две места в категория L6-E и L7-Е, които позволяват лесна хомологация и регистрация за движение в Европа, като не се предвиждат скорости по-големи от 70 км/ч. 

:: ОСНОВНИ ПЛЮСОВЕ, НА КОИТО<BR>
ЗАЛАГАТ ЗА УСПЕХА НА ЕЛ СИТИ


Преди всичко на многофункционалната платформа: различни двигатели, различни купета, възможност за модификации по желание на клиента - за 2, 4 или 6 души. Отделно Ел Сити е екологичен- литиево-йонни батерии, стандартни или друг вид батерии (разположeни под пода).

Опция за ползването на различни комплекти батерии, даващи до 600 км. пробег при необходимост. 

И още - Ел Сити може да бъде напълно рециклиран: тръбна стоманена или алуминиева рама, която на практика няма амортизация, пластмасови външни части на купето от рециклируема ABS пластмаса.

:: Ето как фоторепортерът Асен Илиев запечата на пет кадъра профилът и анфаса на новия русенски автомобил:

20180904 SIN 005

20180904 SIN 004

20180904 SIN 003

20180904 SIN 002

20180904 SIN 001

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев