• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

1087 дни след последния старт Боби Григоров иска завръщане

Вторник, 23 Октомври 2018 | Русе, RallyXpress
1087 дни след последния старт Боби Григоров иска завръщане

ОЩЕ ЕДНА КРИЗАТА ЗДРАВО
БЛЪСКА ВРАТАТА НА СПОРТА

Race Notes 006
ОЧЕВАДНОТО свиване на екипажите в националното първенство, а оттам и на иначе огромната публика в ралитата е резултат колкото на динамично променящата си икономическа обстановка у нас, толкова и на все по-задълбочаващата се криза на профи-навигаторите. Ако допреди 3-4 сезона броят им непрекъснато намаляваше, то сега кризата от професионално подготвени щурмани яко блъска вратата на дисциплината.

КОЛАТА Е „ТОПКА“, пуснал съм заявка до организаторите, но не е сигурно дали ще карам във видинския спринт само по една-единствена причина – нямам навигатор!“, каза днес за портала с новините в българския автомобилен спорт Боби Григоров (на снимката).

Видинчанинът, който от три години е русенски зет, планира да направи завръщането си в спорта след дълга пауза от почти 36 месеца, когато за последно участва в рали Стари столици 2015 г.

„На кого не звънях да бъде навигатор – няма и няма!“ – категоричен е един от най-бързите рали-пилоти и талантите, загубил точно 1186 дни от кариерата си във  възстановяване на своя Ситроен С2 S1600.

Да припомним, че в началото на август 2018 г., заради камък на пътя в една от началните скоростни отсечки на Рали Сливен, видинчанинът и неговия тогавашен партньор Ангел Башкехайов направиха тежка катастрофа, след което успяха в ударни срокове да възстановят „супера“ и да стартират и в Сърбия Рали, и в шуменския финал на първенството през 2015 г.

1087 дни след последния старт Боби Григоров иска завръщане

снимка: личен архив на боби григоров
ВСИЧКО ГОТОВО, ЛИПСВА САМО ПАРТНЬОР… Борис Григоров е напълно готов да стартира във Видин, стига да успее да свърши най-трудното - да намери своя партньор.


Различните варианти за участието му в домашния спринт дори предвиждали до него да седне абсолютен новобранец и в спорта, и в навигацията.

„Но такова нещо е неприемливо – обяснява Боби. – Причината е проста. Ако това беше едно трасе – да кажем, че може да се направи някакъв компромис. Но, макар да съм от Видин, никога преди не съм участвал в това състезание, не познавам трасетата и с нов навигатор, при това абсолютен новобранец няма как да стане. За всички е ясно, че в едно рали около 99 на сто по-важната фигура е ко-пилота.“

Боби уточнява, че именно заради липсата на навигатор той не е участвал, а само е гледал (представете си сърбежа в дланите – бел. ред.) рали България.

„Пуснах заявката до Жико-Моторспорт“ и ще продължа да търся партньор за това състезание“, уточнява пилотът.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев