• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Френски екипаж триумфира в Еко Рали България 2018

Понеделник, 30 Юли 2018 | София, Прессъобщение на ралито
Френски екипаж триумфира в Еко Рали България 2018

ЕКИПАЖЪТ ОТ ФРАНЦИЯ Дидие Малга/Ан Бонел (Рено Зои) победи в Еко Рали България 2018. Французите се справиха най-добре с етапите от София до Вършец и обратно, в кръга от Световната купа на Международната автомобилна федерация (ФИА). Малга/Бонел оглавиха класирането за в надпреварата за електромобили, като още в първия състезателен ден двамата задържаха аванса си до самия финала на българския кръг. Второто място е за испанците Хавиер Молто/Лорен Серано (БМВ i3), а подиума допълниха Калин Дедиков/Георги Павлов, също с електромобил на баварската компания.

Тимът Ре Спорт на Дедиков/Павлов грабна и купата в отборното класиране, след като вторият им екипаж Александър Шахов/Антоанета Дедикова се класира на 6-о място в генералното.

С победата на френския тим, родната за тях марка Рено взе купата при конструкторите, следвана от БМВ и Тесла. Именно с Тесла бяха най-добрите дебютанти – Милен и Радослав Маринов (Топ-рентакар) - 4-о място.

Френски екипаж триумфира в Еко Рали България 2018

снимка: организатори на еко-рали българия
ДВОЙНА ПОБЕДА ЗА РЕНО… Дидие Малга/Ан Бонел (Рено Зои) взеха и победата при екипажите, и победата при конструкторите.

Освен кръг от Световната Е-Купа, Еко Рали България 2018 бе и част от т. нар. Балканска Еко Купа, в която влизат още рали Хайтек Еко-Мобилити в Гърция и Тесла Рали в Сърбия.

В ранглистата за регионалния шампионат победители станаха Дедиков и Павлов, а България е водач в класирането по нации.

В Националната купа за хибридни автомобили, както и в Балканската, триумфираха Антоний Попхристов/Никола Урдов (Индустриал Комерс, Хюндай Ионинг Плъг).

Специалната купа на Общините отиде в ръцете на рали-легендата Стоян Апостолов и дъщеря му Павлина Апостолова, които бранеха честта на община Бургас. Втори се класира отборът на Столична община, който взе това място и в отборното класиране.

Най-добре представилият се дамски екипаж пък бе този на Атанаска Иванова/Силвия Николова (Екарс.БГ, Рено Зои).

Общо 19 машини - 17 електромобила и 2 хибрида, взеха участие в Еко Рали България, с което надпреварата подобри миналогодишното си постижение от 15 екологични возила.

2018 EKO Record

снимка: организатори на еко-рали българия
ВСЯКА ГОДИНА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ… Еко Рали България се развива успешно, а подобреното постижение от миналата година доказва това.

Следващият кръг от Световната Е-Регуларити купа на ФИА е Солар Кар Рейс в Япония, следвано от рали Ню Енерджис в Полша.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев