• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Социална инициатива на НИС Петрол за безопасно шофиране

Петък, 07 Юли 2017 | София, Ол Чанълс PR
Социална инициатива на НИС Петрол за безопасно шофиране

НИС ПЕТРОЛ ЕООД, развиваща верига бензиностанции Газпром, даде старт на новата си социална инициатива, насочена към по-голямата информираност относно опасностите по пътя. Кампанията „Струва ли си?“ цели да покаже на шофьорите защо е важно да спазваме законите и какви са последствията, когато подхождаме с пренебрежение към тях. Официални партньори на кампанията са Пътна полиция и Българската асоциация на параолимпийците, които в рамките на кампанията ще представят случаите, с които са се сблъсквали.

Заедно, те ще се опитат да образоват шофьорите за опасностите, които ги грозят, пренебрегвайки законите. Специални видеа, в които представители на двете организации разказват от първо лице своите истории, ще бъдат достъпни онлайн.

 „Опасностите на пътя са прекалено много, а жертвите растат с всяка изминала година. Като социално отговорна компания, НИС Петрол ЕООД, заедно със своите партньори, стартира тази инициатива, поставяйки си нелеката задача да формира култура на шофиране и поведение на пътя.

„Целта ни е да подобрим безопасността и да накараме всеки един участник в движението да се замисли и за останалите – шофьори, пешеходци, колоездачи, мотористи“ , категоричен е Иван Костадинов, генерален директор на НИС Петрол ЕООД.

В рамките на инициативата на НИС Петрол  ще бъде достъпна и онлайн платформа www.gazprom-petrol/safedriving, съдържаща информация относно броя пострадали при пътнотранспортни произшествия, размера на глобите за различните видове нарушения и всичко, касаещо шофьорите и тяхната информираност.

NIS Petrol Meating Chief

снимка за rallyxpress: асен илиев
ИНИЦИАТИВА, ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ… Генералният директор на НИС Петрол ЕООД Иван Костадинов смята, че социалната насоченост на инициативата Струва ли си? не е ограничена във времето.

Активността стартира с раздаване на безплатна информационна брошура, в която са застъпени най-честите нарушения на пътя и предвидените за тях санкции. Брошурата се раздава напълно безплатно и е достъпна във всички търговски обекти на верига бензиностанции Газпром.

„Днес почти няма семейство, което да няма автомобил. Той се е превърнал в част от живота ни дотолкова, че дори не се замисляме докато шофираме. Има много въпроси, които си задаваме, когато чуем информация за пътни инциденти, при които са ранени или загинали хора: пил ли е шофьорът; бързо ли е карал; спазвали ли са предимството си всички участници в пътнотранспортното произшествие.

Социална инициатива на НИС Петрол за безопасно шофиране

снимка за rallyxpress: асен илиев
АВТОРИТЕТНИ ЛИЧНОСТИ… (отляво надясно) Един от най-големите експерти в материята за безопасността на движение Алекси Кисяков, Илия Лалов, председател на Българска параолимпийска асоциация, Генералният директор на НИС Петрол ЕООД Иван Костадинов,  Инспекторът от Пътна полиция Мария Ботева и Павел Димитров, изпълнителен директор на Застрахователна компания Лев инс.


„Със съвместната кампания, инициирана от НИС Петрол ЕООД, развиваща верига бензиностанции Газпром Петрол Стейшънс, подкрепена и от Главна дирекция Национална полиция, отдел Пътна полиция, ще се опитаме да си отговорим на още един въпрос: Струва ли си?, коментира участието в инициативата Мария Ботева, инспектор в отдел Пътна полиция – Главна дирекция Национална полиция.

„Струва ли си, заради неспазването на правилата за безопасност и сигурност на движението, да расте броят на загиналите и осакатените по пътищата на България? Ние не желаем, поради тази причина, да расте броят на хората с увреждания - респективно на спортистите параолимпийци!“, сподели Илия Лалов, председател на Българска параолимпийска асоциация.

По данни на Пътна полиция – Главна дирекция Национална полиция за 2016 г. 708 души са загубили живота си на пътя, а 9374 са били ранени.

За сравнение през 2015 г. загиналите са били отново 708, а ранените – 7225. За да не продължава тази тенденция, Газпром България предвижда няколко активности, имащи за цел да покажат на шофьорите колко опасни могат да бъдат една чаша уиски или едноминутен разговор по телефона по време на шофиране.

NIS Petrol Meating 002

снимка за rallyxpress: асен илиев
ПРЕДИ ДА БЪДЕ ОБЯВЕНА СОЦИАЛНАТА ИНИЦИАТИВА… Поканените представители на медиите очакват началото на срещата с екипа на НИС Петрол ЕООД и експертите, подкрепили това начинание, което се очаква да има значителен обществен ефект.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев