• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Свикват общо събрание, за дата и час умуват в четвъртък

Сряда, 31 Януари 2018 | София, RallyXpress
Свикват общо събрание, за дата и час умуват в четвъртък

МЯСТОТО НА СРЕЩАТА
ОСТАВА НЕПРОМЕНЕНО

BG Red Cross 000
ПЪРВОТО общо събрание, което федерацията ще свика далеч след края на автомобилната 2017 г., ще бъде едновременно и отчетно, и изборно. Отчетно, защото така се пада по закон. Изборно, защото до края на 2017 г. УС не свика изборно събрание, както самия председател Владо Илиев обеща на 10 юни (сайтът с новините в българския автомобилен спорт разполага и с аудио-, и с видеозаписа на това обещание, то би трябвало да фигурира и в протокола от събирането – бел. ред.), след като цялата общност загуби средно по 4 часа в безцелни и безсмислени прения. Така че мястото е ясно – зала София на БЧК. Остава да бъде уточнена датата и часа (в зависимост от графика на БЧК), преди съобщението да бъде обнародвано в раздела за съобщения на Държавен вестник, от който момент ще тече и законовия едномесечен срок.

УТРЕ В ОФИСА на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) управата на спорта ще се събере за трети пореден път през последните 13 дни. Този път въпросът, който ще се обсъжда и трябва евентуално да получи своето решение не дали и при какъв дневен ред, а на коя дата и в колко часа да бъде направена сбирката на клубовете.

Това ще бъде възможно утре, след като на 19 януари бурното и – от приличие да го наречем високогласно - събиране на УС приключи, без да има дори и идея за диалог между двата лагера в разделена управата по повод дневен ред, процедури, както и мотиви за свикването на автомобилния митинг.

Според регистрираната в администрацията на БФАС подписка, 31 клуба страната искат такова извънредно събиране, за да бъдат освободени членовете (без председателя) на УС.

Това желание определяше и основната точка в дневния ред, по която последва поредния сблъсък.

Опониращата страна се съгласи да бъде свикано събирането на клубовете, но не въз основа да подписката (сериозни възражения на Станчев, Стоилов и Драганов около автентичността на подписите), а като ясно желание за ремонт на блокираният административно механизъм на работа на УС.  

Срещу този вариант президентът Вл. Илиев и неговия първи заместник Ал. Ковачев възразиха и, отказвайки да подпишат протокола от заседанието, напуснаха срещата на управата.

Последва ново събиране на управляващия борд, когато 6 дни по-късно в присъствието на представител на спортното министерство и на адвокатска кантора Колев и Тодоровска, специализирани в националното и международно спортно право, с 4:3 гласа е взето решение за свикването на отчетно и изборно общо събрание.

:: ТУК може да се запознаете
с протокола от последното по
дата събиране на УС на БФАС.

Това обаче става в резултат на прецизно юридическо разясняване на материята около Устава на БФАС, както и без да се прави тълкуване на императивните норми, залегнали както в основната регулация на федерацията, но също и в ЗЮЛ, в чийто рамки и под чиято философия действа уставът.

2018 Prori 002 OS
ФАКСИМИЛЕ от първата страница на протокол №2 от 25 януари 2018 г.

Свикват общо събрание, за дата и час умуват в четвъртък

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от страницата на протокол №2 от 25 януари 2018 г. с решението да бъде свикано отчетно-изборно събрание на автомобилната общност.Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев