• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

Петък, 14 Септември 2018 | Мармарис, Турция, RallyXpress
  • обновена
Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТУРЦИЯ
И В ДОМАШНАТА СТРАНИЦА

2016 Time Keeping
ОСВЕН НА официалния сайт на световния шампионат, резултатите от Рали Турция могат да бъдат следени на живо и на

http://www.results.bg/

НАПРЕГНАТИ МИНУТИ и извънредно напрежение се е наложило да преживее Янко Калев (на снимката), единият от петимата български времеизмервачи, които в Рали Турция играят ролята на дублираща система на официалните таймкипъри на WRC.

Още на първата скоростна отсечка петкратният световен шампион Себастиян Ожие минава толкова агресивно през финала на 38-километровата Четибели 1, че неговата Фиеста помляла част от инвентара на маршалите.

„Не, не съм имал никакво напрежение – каза по телефона за RallyXpress Калев. - Пораженията не бяха нещо особено - 1-2 знака, няколко кабела от нашите и от тези на SAS (основната времеизмерителна система на WRC – бел. ред.), нищо кой знае какво.

„Но докато информацията стигне до мен и докато аз стигна до там вече беше все едно… Той (Ожие) вече бе минал през тях [кабелите] и нямаше останало нищо здраво.“

Да уточним, че Калев е „бързата помощ“ на българското времеизмерване в Турция, движейки се от финал на финал, за да отстрани евентуално проблеми като този. Едно от задълженията на екипа на Маринов, който е дубльор на SAS е, на монтира дисплеи на финалите, на които участниците да могат да видят своето и на конкурентите си времена.

Роден времеизмервач оправя белята на Себастиян Ожие

снимка: вальо колев/rallyxpress
ИНСТРУКТАЖ ЗА ПОМОЩНИЦИТЕ… Трима от българските таймкипъри (отляво надясно) – Пламен Танев, Янко Калев и Иван Маринов обясняват на турските си колети системата по която ще работят мониторите на финалите на скоростните етапи от Рали Турция.


В този скоростен петкратните световни шампиони записват 8-о постижение – на 23.6 сек от Крейг Брийн (Ситроен С 3WRC).

За щастие на организаторите този обичаен за ралитата момент (да ви напомня финала на етапа в Твърдица, в който екипажа Бенчев/Спиров станаха първият, който е „откраднал“ етапна победа от Ангелов/Сивов – бел. ред.) не спира работата на екипите, независимо че Ожие/Инграсия са втори автомобил в колоната.

После, по думите на Калев, самата Мишел Мутон е била при екипа, посочвайки им по-далечно място от банкета на пътя, така че безопасността на състезанието (изобщо) отново да бъде стопроцентово гарантирана.

БГ-ТАЙМКИПЪРИ РЕГИСТРИРАТ СВОЙ ЛИЧЕН И НАЦИОНАЛЕН РЕКОРД

2018 TUR Marinov 000EКИПЪТ от времеизмервачи на Иван Маринов (на снимката) от днес регистрира своя личен, но и национален рекорд в деликатната област на таймкипийнга – от вчера до неделя вечерта, на националния сайт ще вървят резултатите едновременно на три състезания – започналото Рали Турция (Мармарис), четвъртия кръг от пистовата надпревара Стара Загора (писта Дракон) и стартиращия утре с две различни надпревари – Балкан Оф-роуд Рали и Балкан Класик Рали.„А, имали се два други случая да отразяваме едновременно български и чуждестранен старт – обясни за RallyXpress Иван Маринов (на снимката).

„Последните две години едновременно работихме за румънския шампионат в планинските изкачвания и за националното ни първенство по рали – Стари столици в Шумен.

„Ако приемем, че сегашното участие във формата ан WRC е първото – но зад граница – да, това е първият уикенд, в кой покриваме едновременно три състезания.“

Да припомним, че връзката на нашия екип с този на таймкипърите от WRC датира отпреди 8 години, когато в Боровец екипът на I&N играеше за първи път ролята на дубльора.

2018 TURBG Results BG

колаж: rallyxpress
В РАЗВИТИЕ… Страницата за писта Стара Загора още е празна, тази за Турция Рали – се пълни непрекъснато, третата – за оф-роуд – чака.Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев