• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Раликрос BG влиза в историята като дисциплина със свой сайт

Събота, 30 Декември 2017 | София, RallyXpress
Раликрос BG влиза в историята като дисциплина със свой сайт

КРАТКО ЗА RBX.EU

САЙТЪТ Е изграден на основата на свободната платформа WordPress и е индексиран в Google. До този момент посещенията му вече са над 2000 (956 уникални потребителя), 53 посетени страници.

ПОДОБНО НА световните тенденции, които в момента показват рели-кросът като най-гледана и динамично развиващата се автомобилна дисциплина, българският му вариант влезе в историята на националния спорт с първия специализиран електронен портал.

Това е единственият от българските автомобилни шампионати, които създадоха своя електронен вестник и информационен център за състезанията на кросаджиите.

Автор на сайта е Васил Кубадинов („Направих го съвсем сам!“, на снимката горе), който е добре известен не само като един от самоотвержено отдадените на дисциплината администратори, но и като човек, притежаващ достатъчно опит в администрирането на няколко сайта: като се започне с един от по-ранните варианти на официалната страница на БФАС, премине се през този на рали Траянови Врата и България, а в последните четири години - и със сайта на Ретро рали България.

„Идеята възникна преди около две години, когато на базата на опита, който имам, реших да създам нов, достъпен и разбираем сайт за автомобилен спорт“ – категоричен е Кубадинов.

:: Оттук имате възможност
да влезете в електронната
страница на
BG рали-кроса.

Раликрос BG влиза в историята като дисциплина със свой сайт

ФАКСИМИЛЕ от откриващата единствения по рода си сайт за отделна автомобилна дисциплина у нас.


„От две години съм се отдал на дисциплината рали-крос и виждах нуждата от информация (техническа, спортна и всякаква друга, за случващото се в този спорт у нас), както за клубовете, така и за техните пилоти, така и за зрителите. Имахме много спорове в екипа, дали това е наша работа или на БФАС, бях създал няколко варианта на сайта на виртуални дискове, които отиваха в кошчето и все не намирах смелостта да осъществя този проект.“

Практически в момента Кубадинов трябва да духне първата свещичка върху тортата на своята идея, защото началото й е поставено точно с началото на 2017 г., а реалната регистрация по домейна на www.rxbg.eu завършва в края на миналия януари.

„Работата обаче продължи до 21 октомври, когато на брифинга със състезателите във финалния кръг от шампионата споделих тази моя идея с клубовете и пилотите. За моя изненада няколко дни след преминалата еуфория от състезанието, с мен се свърза Емил Минчев (пилот от Старт-Н Криводол – бел. Ред.), благодарение на когото, както и на част от пилотите, проектът стана реалност.“

Четири дни по-късно в необятното
електронно село се появява и www.rxbg.eu.

Разбира се, че основната цел е самият спорт, но според Кубадинов най-важното е промяната на визията, която съществува за рали-кроса в автомобилните среди у нас. Като се има предвид уменията му в областта на електронната обработка и компютърният дизайн, направеното от Кубадинов се намира далеч-далеч напред и изпреварва състоянието на кроса като цяло.

Но пък със сигурност сайтът ще се окаже огромен помощник за бъдещите промени, които целия екип, работещ за дисциплината, не крият, че искат да направят.

Актуалната информация, календарът на състезанията, тяхната програма, но най-вече постваните „на живо“ резултати и класирането от отделните кръгове, чувствително ще разшири кръга на феновете на рали-кроса.

Потенциалните спомоществователи, местните общински структури, автомобилната общност, несъмнено ще приемат с огромно задоволство фактът, че за ставащото по трасетата няма да научават от фейсбук или от „агенция Партенка“, а директно от електронния портал.

2017 RX3 Kolaj

колаж: rallyxpress
НЯКОИ ОТ НАЙ-АТРАКТИВНИТЕ страници на новия автомобилен портал за рали-крос.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев