• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Рали-кросът загуби голямото сърце на Александър Атанасов

Понеделник, 08 Януари 2018 | Монтана, RallyXpress
Рали-кросът загуби голямото сърце на Александър Атанасов

ПОГРЕБВАТ БЛАГИЯ УТРЕ
В 14:00 В ГРАД МОНТАНА

Sveshti 005
ПОГРЕБЕНИЕТО на Александър Атанасов ще бъде утре от 14:00 часа в гробищата в Монтана. Преди това тялото на бившия национален шампион и организатор на надпреварите в двете дисциплини ще бъде изложено за поклонение в местното Казино.

БЪЛГАРСКИЯТ автомобилен спорт и две от неговите най-атрактивни дисциплини – рали- и авто-кросът днес загубиха голямото сърце на Сандо Благия – Александър Атанасов (на снимката), председателят на Автомобилния и мото-клуб Старт-Н (Криводол). Сандо се оказа поразен от тежък инсулт преди Коледните празници и въпреки огромната му борбеност, въпреки невероятния дух на този човек, който дух не го предаде, тялото не пожела да се справи с болестта.

„Не просто е загуба, а е огромна загуба за спорта“, каза за RallyXpress председателят на комисията по рали-крос Румен Манолов.

Макар прякорът му да беше Благия, Сашо Атанасов бе познат в спорта като деятел, за който няма неизпълнима работа, когато става дума за любимата му дисциплина.

Атанасов близо 20 години е главният организатор и двигател на националните състезанията в Монтана и Криводол, но тази работа е плод на неговите 103 победи в авто-кроса и седемте национални титли в същата дисциплина и на познанията, които имаше за тях.

Рали-кросът загуби голямото сърце на Александър Атанасов

снимка: интернет


Благия си отиде с отворени очи, без да дочака да види реализирана мечтата на своята автомобилна кариера – криводолската писта Строител. В мечтите на монтанчанина това бе не само място за спорта в Северозапада, но и мястото, на което Атанасов виждаше България да домакинства на кръг от европейския шампионат.

Последната купа, която доайенът вдигна, бе тази от Годишната гала на автомобилния спорт в Интерпред, когато неговият клуб получи десетото отличие за отборна титла в рали кроса. 

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев