• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Пламен Камбуров продължава на Българка със своите дебюти

Четвъртък, 23 Май 2019 | София, RallyXpress
Пламен Камбуров продължава на Българка със своите дебюти

СЪС СЛИВЕНСКИЯТ старт от националното първенство по скоростни планински изкачвания за пилота на Вромос Пламен Камбуров (на снимката) ще продължи серията си от дебюти тази година. Следващата неделя той ще стартира в планинско Българка, трети кръг от програмата на шампионата. В началото на сезона Камбуров обяви, че тази година приоритетният му шампионат ще е този за планински изкачвания, който той започна от Шумен. В мемориал Валери Великов софиянецът едновременно се разписа с две новости.

Първата – че в планинския шампионат пилотът се пусна с невиждана до момента Шкода Фабия S2000, наета от чешкия Рекс Тим.

Но заедно с напълно непозната кола, диаметрално различна от познатия „кавалерист“ на Камбуров, пилотът завърши трети в класирането на категорията Е1-6500 куб. см, при това на трасе, на което стъпва за първи път.

Четири седмици по-късно в напълно непознатото за всички 45 стартирали пилоти първо в историята на този шампионат състезание – Гоце Делчев, Камбуров за първи път спечели победа в генерално класиране и то с три първи места в състезателните маншове.

„И сливенското Българка ще ми е дебют – заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Камбуров. – Ще го карам за първи път в кариерата си. Плановете ми са прости – имам добри класирания, имам и добри точки от Шумен и Гоце Делчев, така че с Шкода-та ще продължа да се боря за титла и под Сините камъни. Аз нямам абсолютно никакви съмнения около точкуването в този шампионат, чувам и чета доста празни приказки…“

Пламен Камбуров продължава на Българка със своите дебюти

снимка за rallyxpress: петър минчев/maxphoto
ТРИ ПЪТИ НАЙ-БЪРЗ В НЕДЕЛЯТА… В проливния дъжд на трасето на Гоце Делчев Камбуров взе първата си победа в генерално класиране, завършвайки най-бързо и трите състезателни манша на втория кръг на шампионата.


Миналата неделя Камбуров бе на трибуните на Дракон-а, където за кратко имаше дискусия около евентуалното намаляването на сегашните близо 50 км, които трябва да бъдат покрити в категория Макси от пистовото първенство.

„Ами вече го заявих – има ли промяна в правилата за [шампионата на] затворен маршрут – може и да се пусна и там, но с Мицубиши-то“, оставя си отворена вратичка пилота на Вромос и за второ първенство, в което да участва.

Да припомним, че в миналите два сезона планинските изкачвания за Камбуров бяха междинни участия, докато той се беше концентрирал единствено в пистовите надбягвания.

Дали сега ще обърне схемата, пилотът не коментира.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев