• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Манолов, Господинова влизат, да се готвят Христов и Игнатов

Вторник, 13 Ноември 2018 | София, RallyXpress
Манолов, Господинова влизат, да се готвят Христов и Игнатов

КАКТО СА ТРЪГНАЛИ нещата със задълбаващата се криза при навигаторите (виж коментара  ТУК), най-късно до средата на идните две първенства по рали и рали спринт, поне на още двама ветерани ще се наложи да свалят килограми, за да влязат в спортните си гащеризони. Междувременно, след като във Вида върналият се в спорта шампион в RС5 за 2015 г. Влади Сиврийски имаше за гост-навигатор Светлан Радев, сега дупнишкият пилот подкара седмината си партньори в обратен на реда от преди три години.

В Сливен тази събота и неделя до него садя Румен Манолов-Вуйчето (на снимката), благодарение на чиито знания рали Средна гора донесе титлата за пилота.

За тази смяна Манолов сподели пред RallyXpress под условието: „Дай да видим дали няма да вали сняг, тогава ще си гледам гардероба с екипите!“

Манолов, Господинова влизат, да се готвят Христов и Игнатов

снимка: александър спиров/apix
ПАК ЗАЕДНО… Румен Манолов набързо прегледа гардероба, за да намери най-подходящия спортен екип за второто си участие с Влади Сиврийски.


Така и за двамата в Дачия-та това ще е второто събиране, след участието им в „среднощното“ Средна гора 2015.

Пак от това време на една дама ще се наложи да си припомня занаята – сливналийката Ваня Господинова (навигаторка именно на Радев –бел. ред.) ще бъде щурман на пловдивският травматолог д-р Румен Георгиев.

Пловдивският лекар може би е един от типичните примери за наскоро влязъл в спорта пилот, който се оказва силно зависим и от липсата на навигатор. Д-р Георгиев се появи за първи път на Стари столици 2017, воден от един от най-търсените ко-пилоти – Георги Гаджев.

През тази година стартира в планинско Българка и, ако е приел Господинова с желание, то е заради това, че партньорката на Светлан Радев добре познава трасетата около родния си град.

2018 SLI RS Vany Gos 001

снимка за rallyxpress: мартин нацев
ПРАГМАТИЧНО… След само след две участия в два сезона, д-р Роман Георгиев (на снимката от планинско Българка) се възползва от препоръките на Светлан Радев и за спринта в Сливен залага на местната навигаторка Ваня Господинова.

В този смисъл, Манолов и Господинова влизат в играта, да се готвят Васко Христов и Бойко Игнатов. Май и на двамата ще дойде времето още в началото на 2019 г.

В БИТКАТА ЗА ТИТЛАТА: ЗАЛОГЪТ Е НА ПРОФЕСИОНАЛЕН ЩУРМАН

ДВЕ ГОДИНИ след началото на самостоятелната си кариера като пилот (навигатор – дъщеря му Габриела – бел. ред.), габровският пилот на АРА Моторспорт Пламен Георгиев е потенциален шампион в НС3 (30 т.), който има реални шансове да се справи с временния лидер в класирането Николай Николов (Жико-Моторспорт, Форд Пума, 43 т.). Може би точно това е причината пилотът за първи път да замени семейната партньорка с една от легендите в габровския автомобилен спорт Стефан Казаков.

За възможността Пламен Георгиев да поиска Стефан Казаков за партьор, RallyXpress писа веднага след финала на видинското състезание.

2018 SLI RS KazaPlam

снимка: личен архив на пламен георгиев
ДОКАТО ПИЛОТЪТ СЕЛФИ… Стефан Казаков проверява направените в мъглата тестови записки, бързо връщайки формата си на професионален щурман.

„Направихме добри пробни записки – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Пламен Георгиев. – Лошо е, че времето при нас е мъгливо и вали дъжд, дано не ни чака същото и на Карандила! Но нещата ни със Стефан се получават добре. Ще направим поне още един тест край Габрово, за да продължим с взаимното опознаване и с адаптирането.“

Младия Казаков е повече познат като еди от безкомпромисните технически комисари в автомобилния спорт (по-специално в рали-кроса), но той зад гърба си има толкова много етапи и километри, че не само поблялата му коса го прави един от ветераните сред щурманите.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев