• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Кристиян, заралийското хлапе скача в пистовото първенство

Понеделник, 07 Май 2018 | Стара Загора, RallyXpress
Кристиян, заралийското хлапе скача в пистовото първенство

16-ГОДИШНИЯТ старозагорски пилот на ЕФКО Рейсинг Тим Кристиян Христов (на снимката), от тази събота ще стане третото поредно картинг попълнение в рамките на три години (след Влъчков и Будев), което ще директно ще подсили шампионата на затворен маршрут на България с млади, амбициозни и не по-малко бързи пилоти. Заралийчето, което е десетокласник по бизнес-администрация в търговската гимназия в града Княз Симеон Търновски, ще се появи за първи път на пистата в Бургас за квалификациите в серия Спорт.

С тези два квалификационни старта тази събота, край морето започва първенството на страната на писта за 2018 г.

„Ще карам Хонда Сивик, автомобилът, който избрахме с моя баща и мой мениджър Милен Минчев – обясни Крис. – Направихме го по съвет на семеен приятел, защото при добри вложения, този автомобил е много надежден и лесен за обслужване.“

Така Крис Христов ще влезе в необичайно дългия списък на хондаджиите в България, който заедно с него ще наброява общо петнадесет автомобила!

Кристиян, заралийското хлапе скача в пистовото първенство

снимка: личен архив на крис христов
ПРИВЕТСВАЙТЕ ПЕТНАДЕСЕТИЯТ ХОНДАДЖИЯ… 16-годишният Кристиян Христов гордо позира в своя автомобил по времена представянето му като пилот на ЕФКО Рейсинг Тим-Казанлък.


За хлапето участието в Бургас ще само ден, след като е направил последното си класно по математика за учебната година. Но в понеделник няма да е на банките в търговската, а със сигурност ще разпуска от адреналина, който за три дни ще направи кръвта му да кипи с непознатата от картинга сила.

„Винаги така съм се стараел, че заради спорта [картинга] да нямам много отсъствия през годината – обясни причината в понеделник да има отсъствия в дневника на класната Светлана Бакалова. – Моите са под 50 и винаги са били заради картинга.“

2018 Cris Hristov 002

2018 Cris Hristov 003

снимка: личен архив на крис христов
ЕДИН ПИЛОТ ЗА ДВАМАТА ШЕФОВЕ… (горе) Пилотът позира заедно с баща си и личен мениджър Милен Минчев и (долу) със Стефан Драганов, тимовият бос на казанлъшкия клуб.

Макар и само на малко след 16 години, Крис има достатъчно впечатляващи постижения от картигна: носител на Купата на Румъния, участва с успешни представяния в стартове на Острова, Италия и Франция. В картинга, най-доброто постижение, което е записвал е 6-то място в света по време на тренировка.

2017 Cris Hristov Civik 000

снимка: личен архив на крис христов
ТРЕТОТО ПОПЪЛНЕНИЕ ОТ КАРТИГНА… В рамките на три години, след Иван Влъчков и Емил Будев, в пистовият автомобилизъм се явява третото младо попълнение – старозагорската звезда в картинга Крис Христов.

През миналия сезон Кристиян е с постижение за най-бърза обиколка в конкуренцията на 4-ма световни шампиони на състезание в Европа, което обаче не успява да финишира.

Сега Кристиян Христов става и май-младият пилот на АСК ЕФКО Рейсинг Тим от Казанлък.

Макар и в лоното на аматьорите, Крис вече има и приз при автомобилистите - пчели второто място (клас до 1600 куб. см) в любителския шампионат на Купа Дракон.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев