• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

Четвъртък, 05 Юли 2018 | София, RallyXpress
Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

РЕД Е СЕКРЕТАРИАТЪТ ДА ПОМАГА

 Marks
ДОСТАТЪЧНИ главоболия за всеки, които иска да си води сметки на точките имаше през миналия сезон, след като БФАС въведе еднократните лицензи за пилотите. В системата има много резон, но и създава проблеми, които (това се видя с отборното класиране от Стари столици 2017 г.), ако всичките издавани от секретариата на състезанието документи, нямат и ясно видима бележка кой от стартиралите е с право за класиране, но без да получава точките за годишното подреждане. Така че: Секретариат, айде помагайте!!!

МНОГО ЦЕННО състезание за мен се оказа планинско Българка, и добре че беше сливенското състезание, защото ми спести отпадане този уикенд!“, категорично заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Христо Атанасов (на снимката).

След финала над Сливен в Ситроен-а на пилота на Бултранс Рали Тим цъфват проблеми.

„По-точно два, които се появиха в сливенското състезание, а можеше да станат в Твърдица и да приключим“, уточнява Атанасов.

Едната грижа се оказва повредата в електрическата система на „ви-ти-еса“, другият проблем – скъсан тампон на скоростната кутия.

За щастие на пилота между двете състезания времето се оказва напълно достатъчно, за да бъдат поръчани частите, а след това те, дори и с вечните летни закъснения от доставчиците, да пристигнат на време, за да се направи ремонта.

Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

снимка: личен архив на христо атанасов
ТВЪРДО В ТВЪРДИЦА… Екипажът е 100 на 100 готов и натоварил своя С2 VTS за пътуване към сливенската област.


„Получихме ги в понеделник, във вторник ги монтирахме и днес, както се вижда от снимката във фейса, сме сто на сто готови и натоварихме, за да тръгнем. Значи – стартираме твърдо в Твърдица.

Както повечето от 30-те участника, които се чакат за състезанието, така и Атанасов и навигаторът му Марин Иванов, най-много време – ясно защо - са отделили на гумите и… прогнозите на сайта Синоптик.

А там, за разлика от миналата година, когато дъждът дойде в неделния ден, прогнозата предвижда валежи и гръмотевици още от ранния след обед на съботата.

Атанасов не крие, че сегашният вариант на ралито не му е много-много по вкуса, защото е кратък и не се използва еленската дестинация.

„Ралито е добро, но в този къс вариант не търпи много-много грешки – казва пилотът. – Ако направиш фаул, нямаш време и километри, за да го компенсираш. Остават ти единствено двете дълги [отсечки] – Предела и Твърдица, за да можеш да оправиш нещата…“

Ето и как изглеждаха най-важните факти от миналото издание на рали Твърдица:

2017 TVA 1 year

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев