• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Защо Мемориалът се размина с втората чужда премиера?

Неделя, 15 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Защо Мемориалът се размина с втората чужда премиера?

ПЛАНОВЕТЕ НА домакините от Шумен предвиждаха в 19-ото издание на Мемориал Валери Великов, за втори път след 2015 г. да има и чуждестранно присъствие. Откъде? Разбира се от близка Румъния, такъв гост, какъвто беше през 2015 г. Емил Жинея (Рено Клио В6). Ако Жинеа бе познат малко и главно от интернет публикациите оттатък Дунава, то за 19-ото издание беше поканен не кой и да е, а атракцията на северните съседи Вале Портечану (на снимката), пилот, добре познат у нас и с участията си в рали Твърдица, в Сливен Рали, и с атрактивния си стил на езда.

В комбина с Мартин Сурилов публиката получаваше обещание за един емоционален тандем (спомнете си как Вале финишира преди години на затворения маршрут в Твърдица – с единия крак на волана и с широко разперени ръце за публиката!), чиято езда щеше да е повече за емоцията на публиката, отколкото заради времената и класирането.

Вале обаче така и не се появи на старта под Кьошковете. Причината – твърде банална и спряла го още преди дори да е свалил своето Мицубиши от платформата – румънската „деветка“, с която Портечану се гласеше да шашне публиката тук бе без… ролкейдж!

Това си остава истинска загадка, защото Вале си е професионален състезател и подобер „пропуск“ или „наивност“ да се появи в Шумен с уличен автомобил (или такъв, с който събира погледите на мадамите по страда Домана Чика) си е направо необяснима.

Пилотът не бе открит за коментар, което предполага, че веднага след тежката петъчна вечер си е заминал обратно за Дунав мост

::СЕРАФИМОВ С ЕДНОЧАСОВ ФИЛМ, ПОСВЕТЕН НА ВАЛЕРИ ВЕЛИКОВ

6 TV ShumenОТ ТОЗИ ЧЕТВЪРТЪК, на шуменският сайт 6TV е качен едночасовият авторски филм на ветерана в телевизионните излъчвания на БГ-автомобилните състезания Иван Серафимов (филмът виж ТУК). Това близо едночасова картина, посветена на шуменската легенда Валери Великов и кадрите за който филм Серафимов е събирал през години всичките тази години преди фаталната за Вальо 1991 г. Майсторството на картирана не е единствено в подбора на материала или в силната емоция около името на Великов, предадена от неговите близки.

Тази 53-минутна лента реално връща времето назад, за да подскаже на младото поколение автомобилни състезатели, че авторитет в този спорт се гради с много упорит труд и в продължение на дълги-дълги години.

Интересното е, че след като прегледате картината, няма начин да не ви направи впечатление, че изказванията на онези, които са познавали Валери се обединяват около едно – той непрекъснато е помагал на колегите и от „занаята“ не е криел нищо.

Иван Серафимов подготвяше филма по повод миналогодишното откриване на паметника на Валери Великов на входа на градския парк в Шумен, но по много и различни причини филмът е на екран едва сега…  

2018 SHU VV Movie 001

снимка от екрана: rallyxpress
УНИКАЛЕН КАДЪР от огромния видеорахив на Иван Серафимов.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев