• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Заради медицински проблеми Тетер напуска Трансилвания

Събота, 05 Май 2018 | Клуж-Напока, Румъния, RallyXpress
Заради медицински проблеми Тетер напуска Трансилвания

РЕЗУЛТАТИТЕ НА ЖИВО
ОТ РАЛИ ТРАНСИЛВАНИЯ

2018 TER Ro Transilvania
ПРЕДСТАВАНЕТО на петте участващи пилоти в Хюндай Рейсинг Трофи, както и на екипажа Григор Григоров/Йордан Йорданов, могат да бъда следени на следния адрес:

http://live.fras.ro/results/transilvania-rally

ПОЛСКИЯТ ПИЛОТ Себастиян Тетер (на снимката, Хюндай i20) и неговият навигатор Божидар Гризвиевски вече пътуват към родния Лодз, след като днес, още преди старта на първия от съботната програма специален етап – Валеа Феричили 1 (9.65 км), двамата прекратиха участието си в рали Трансилвания, втори старт от сериите на МСА Хюндай Рейсинг Трофи. Още рано сутринта Себастиян предупредил със SMS отборния лидер на трофея тук, че няма да потегли от Клуж.

Като причина за отказа от участие, пилотът е обявил невъзможността си да продължи участието до края на деня.

„Както обясни Себастиян, причината е медицинска – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт водачът на екипа и треньор в академията Петър Гьошев. – Беше категоричен, че всичко друго, освен него, е наред: колата, състезанието… Но проблем е в неговата здравословна кондиция.“

Още във петъчната увертюра към днешните 10 скоростни етапа показваха, че Себ не изглежда в добра кондиция и не се чувства особено комфортно, записвайки единствено четвърти постижения от петте екипажа и то единствено, защото Клаудио Бакели бе принуден рестартира участието си днес по системата Рали 2 заради вчерашното влизане в крайпътната канавка на етапа Капушу Маре.

От два старта на сериите Хюндай Рейсинг Трофи, единствено Тетер няма точка от Брашов, а и няма да има актив и след  второто румънско състезание.

Така от петте екипажа вече е сигурно, че разпределението на точките, след като Тетер си събра багажа и отпътува за Полша, ще бъде между лидера в класирането до момента Александър Ломадзе (Груз), вторият – Адам Вестлунд (Шв) и младият български пилот Денис Станчовски.

За Клаудио Бакели остава надеждата, че ще успее да прибави към актива си максимум от бонус точките, които регламентът на Хюндай Рейсинг Трофи предвижда за вътрешното класиране на петорката в сериите на МСА от последния за деня скоростен етап – Клуж Арена (2.65 км).

Четири скоростни етапа преди финала днес в 18:43 ч. и 33.05 км преди арката на Трансилвания Рали, начело в класирането на сериите Хюндай Рейсинг Трофи са Денис Станчовски/Младен Карчев – 1.19:11.4 ч., следвани на 4:27.2 мин от Адам Вестлунд/Дите Камерсгард (Шв/Дан), на 6:553 от Александър Ломадзе/Мевлуди Меладзе (Груз) и на 38:38.6 мин от Клаудио Бакела/Масина Палита (Ит).

Заради медицински проблеми Тетер напуска Трансилвания

снимка за rallyxpress: моторспорт академия
ВТОРАТА РУМЪНСКИЯ ВИЗИТА – СЪКРАТЕНА… След като кара само в 4 етапа и 67 състезателни километра, Себастиян Тетер продължи от Клуж към дома.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев