• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Еко-Рали България 2018: три дни преди старта в столицата

Вторник, 24 Юли 2018 | София, Прессъобщение на ралито
Еко-Рали България 2018: три дни преди старта в столицата

ТРИ ДНИ ПРЕДИ старта на Еко-Рали България 2018 вече са ясни почти всички подробности около кръга от Световната Е-регулаторна купа на ФИА за автомобили с електрическо задвижване. Организаторите от АСК Интерспийд и Екарс.БГ отчитат още по-сериозен интерес от страна на участници, като очакват миналогодишното постижение от 15 екологични возила на старта да бъде подобрено през този уикенд, когато за надпреварата се очакват екипажи от България, Сърбия, Франция, Испания и Италия. Именно от Апенините идва действащият Световен шампион и победител от миналогодишното издание на Еко-Рали България Валтер Кофлер (Тесла Модел S) с ясната амбиция да защити титлата си.

В надпреварата ще вземат участие и отбори на няколко общини и различни институции, като например Столичен инспекторат, чиито екипажи първи подадоха заявки за участие. В състезанието стартират и отбори на журналисти от българските медии. А голямата атракция ще е допълнителният клас за състезатели с електрически велосипеди, които ще се пробват по дългото и нелеко трасе из Искърското дефиле.

Еко-Рали България 2018 ще стартира официално с тържествена церемония на площад Княз Александър I Батенберг в София на 27 юли, петък.

Първият електромобил ще мине под стартовата арка в 19 часа, но преди това – в 17 ч. ще започне и програмата, съпътстваща старта.

Зрители и гости на надпреварата ще могат да разгледат импровизирано изложение за електромобили, електрически велосипеди и мотоциклети и други иновативни еко-продукти.

Желаещите ще могат да заявят и тест драйв на предпочитаната от тях екологична машина.

Атрактивна част от стартовата церемония ще бъде и състезанието за майсторско управление на електромобил за журналисти.

Еко-Рали България 2018: три дни преди старта в столицата

снимка: организатори на еко-рали българия 2018
АМБИЦИРАН ЗА ДУБЪЛ… Световният шампион за миналата година Валтер Кофлер (Тесла Модел S) е гарантиран за старта в София, откъдето ще търси авантаж за повторната си титла.


Идеята е представителите на медиите да управляват автомобил по предварително изградено трасе, със скоростта, с която състезателите се движат в така наречените „регулаторни тестове”, еквивалент на специалните етапи.

Победителят ще бъде обявен вечерта след старта, на парти в клуб Грамофон (където ще бъде представена и една много голяма изненада), а състезанието ще е открито за желаещи още в ранния следобед, без да е задължително да се събират групи.

В събота (28 юли), участниците в Еко-Рали България 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата. Първият сектор ще ги отведе от центъра на София през Искърското дефиле към курорта Вършец.

2018 EKO Rally PressCon

снимка: организатори на еко-рали българия 2018
ПРЕД МЕДИИТЕ… Домакините на българския кръг от световната еко-надпревара отговорят на въпроси на журналистите в Пресклуб България.

След пауза за почивка и презареждане на електромобилите, състезателите ще се изправят срещу 60-километровата втора отсечка на етапа, с трасе в района на Вършец.

Неделният ден също е разделен на две части, като от сутринта до обяд ще се кара отново в района на Вършец, а следобед участниците в еко надпреварата се завръщат в София.

Първите финиширали електромобили се очакват на площад Батенберг около 17 ч, а малко по-късно ще стане ясен и големият победител.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев