• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

ЕКО Рали България 2018 с нов маршрут и предизвикателства

Петък, 22 Юни 2018 | София, Съобщение за медиите
ЕКО Рали България 2018 с нов маршрут и предизвикателства

От 27 до 29 юли ще се проведе ЕКО Рали България 2018 – кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания. В надпреварата, която ще стартира с пищна церемония в центъра на София, право на участие имат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колелата (рейндж екстендър). През 2017 г. в Еко Рали България участие взеха 15 електромобила на водещите автомобилни производители.

Тогава победата отиде у действащия световен шампион Валтер Кофлер (Ит, Тесла Модел S), сега италианецът е водач в класирането и след първите три кръга, докато основните му конкуренти са амбицирани да го победят именно на българска територия.

Месец и половина преди старта на тазгодишното издание има записани 10 екипажа, а организаторите очакват да подобрят миналогодишния си рекорд на арката на площад Батенберг в столицата.

2017 EKO Bul Rally 001

снимка: организатори на еко-рали българия
НАДЕЖДИ ЗА ПОВЕЧЕ УЧАСТНИЦИ… Петнадесет автомобила в предишното издание на е ЕКО Рали България бяха рекорд, сега очакванията на домакините са той да бъде подобрен.

Тази година ЕКО Рали България ще бъде с изцяло нов маршрут, който ще отведе участниците във Вършец, през живописните пътища на Искърското дефиле. Пътната книга и специалните етапи вече са готови, а екипът обещава състезателите да се насладят на невероятни гледки сред природата на Балкана.

Еко ралитата не са скоростни състезания, при които се гони минимално време и максимална скорост, със съпровождащите тези елементи рискове. В случая, правилата на състезанието включват придвижване по пътна книга и провеждане на т. нар. „регулаторни тестове”, като общата идея е за икономично и екологично шофиране.

ЕКО Рали България 2018 с нов маршрут и предизвикателства

снимка: организатори на еко-рали българия
ПОБЕДИТЕЛ В БЪЛГАРИЯ И ШАМПИОН ЗА ГОДИНАТА… Главният секретар на СБА Стоян Сентов дава старта на бъдещият победител в ЕКО Рали България 2017 Валтер Кофлер (Ит, Тесла Модел S), който по-късно стана световен шампион, а в класирането на този сезон е начело след три участия в календара.

Друга голяма новост, свързана с ЕКО Рали България 2018, ще бъде изпитанието за майсторско шофиране на електромобил от журналисти, съпътстващо официалната церемония. Представителите на медиите могат да се регистрират за надпреварата на сайта на ралито - eco-rally.eu и да покажат способностите си зад волана.

И като споменахме стартова церемония, жителите и гостите на София ще са добре дошли на площад Батенберг на 27 юли в ранния следобед, за да разгледат най-новите и модерни електрически автомобили, мотоциклети и велосипеди, електрически технологии за сферата на транспорта и да се забавляват с разнообразни атракции, съпътстващи проявата.

За първи път тази година в надпреварата ще участват ексклузивно и електрически велосипеди, карани от представители на самият производител – българската компания Елджой Байкс. Също за първи път тази година, всички настоящи и бъдещи фенове ще могат да се насладят отблизо и също да тестват произведените в България електрически мотопеди на Моторета Груп.

2017 EKO Bul Rally 003

снимка: организатори на еко-рали българия
ОБЕЩАВАЩ И ЕМОЦИОНАЛЕН НОВ МАРШРУТ… Освен многото нови предизвикателства, сегашното издание обещава на участниците изключителни пейзажи по трасето до Вършец и обратно.

ЕКО-Рали България 2017 се организира от АСК Интерспийд Нова Генерация и СБА, в съорганизаторство с Ecars.bg и клуб КарамЕЛ и с подкрепата на Хюндай България, Министерството на младежта и спорта, Община София, Община Вършец, Булстрад, Бор-Чвор и Еко Булпак.

Медийни партньори на надпреварата са Нова телевизия, вестник „Труд” и Авто OFFNews.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев