• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Екипът Илиев/Стойчев с първи шейкдаун на Гоце Делчев!

Вторник, 07 Май 2019 | Гоце Делчев, RallyXpress
Екипът Илиев/Стойчев с първи шейкдаун на Гоце Делчев!

НОВОСЪЗДАДЕНИЯТ екипаж на осемкратния национален шампион на България в ралитата Димитър Илиев и олимпийският шампион в плувния маратон и световен рекордьор Петър Стойчев (на снимката), ще бъдат още една от атракциите на планинско Гоце Делчев тази неделя. Това обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт основателят на състезанието Румен Дунев. „Както те двамата, ката и още поканени рали-пилоти, ще могат да се пробват свободно по 4400-мтровото трасе, да направят своеобразен шейкдаун преди рали България“, допълни Дунев.

За зрителите ездата на екипажа Илиев/Стойчев вероятно ще бъде забавление (Митко надали ли пропусне да удари няколко ръчни [спирачки] за радост на феновете – бел. ред.), на за двамата това ще е поредната част от подготовката за 50-ото издание на най-забележителното българско автомобилно състезание.

Преди 3 дни Пепи Стойчев получи своя еднократен лиценз №1 от Автомобилната федерация на България (АФБ) и следващият уикенд ще направи прощапулника си в рали-спорта.

До тогава за него предстои скоростно и трудно обучение, за да бъде достатъчно надежден партньор на шампиона Илиев, за която мисия самият плувец категорично заяви на пресконференцията по повод ралито: „Смятам, че ще се справя.“

Както Илиев/Стойчев, така и другите екипажи, които Дунев е поканил и очаква за неделния ден от планинското, няма да бъдат обвързани с измерване на времена или по какъвто ида е друг начин в схемата на втория кръг от шампионата.

Макар да му се пада за първи път да стартира в състезание като участник, за Пепи Стойчев този спорт нито е нови, нито пък е напълно непознат.

В продължение на години плувната звезда можеше да бъде открита сред ВИП-гостите на емблематични стартове като планинско Благоевград или на пистата Дракон край Пловдив.

Екипът Илиев/Стойчев с първи шейкдаун на Гоце Делчев!

снимка: rallyxpess
ИЗОБЩО НЕ Е НОВОБРАНЕЦ… Петър Стойчев придружава към старта на планинско Благоевград пилотът на БАМС Емил Виденов, заел дясната седалка на спортната Шкода Фабия.


Не е и очно твърдението, че Пепи Стойчев за първи път ще заеме дясното място в състезателен автомобил и това се доказва от долната снимка, направена от rallyxpress по време на класческото благоевградско състезание преди 12 години.

Точно на 21 април 2007 г. Петър Стойчев е клекнал на мястото на свалената дясна седалка във Фабия-та на пилота на БАМС Емил Виденов, като двамата отиват към старта на Благоевград 2007 г.

И още една любопитна пордробност от този кадър – на Емо Виденов предстои в тази квалификация да използва старата спортна каска на… Димитър Илиев.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев