• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Дани Попов: Имам сериозните съмнения, че Адам-а не върви

Неделя, 29 Юли 2018 | Айзенах, RallyXpress
Дани Попов: Имам сериозните съмнения, че Адам-а не върви

МАКАР ДА СТИГНА до финала на 58-ото рали Вартбург, пилотът на Ясен Попов Рейсинг (JPR) – Даниел Попов (на снимката) смята, че съмненията му за това, че „колата не върви“ са достатъчно основателни. При това тази несигурност в автомобила се е проявила за първи път след досегашните две участия в ADAC Опел Рали Къп. „Не съм сигурен, дали това не стана, след като изпратихме кутията, по изричното настояване и за сметка Садеф за преглед, но колата не върви както трябва“, задава си въпрос пилота на JPR.

По думите на пилота, вчерашната им езда с Ангел Башкехайов е била подчертано предпазлива, докато в днешния финален ден, по точните думи на Дани, „карах колкото мога.“

Попов-мл., който е сред най-трезвите в самооценките си пилот в нашия шампионат, да, конкуренцията е бърза, има значително повече опит. Но същата тази конкуренция, от която в Заксен Рали и в последвалото го Щемвидър Берг, българският екипаж губи с по 10, максимум 15 сек, сега се откъсва напред с повече от половин минута!

Дани Попов: Имам сериозните съмнения, че Адам-а не върви

снимка: личен архив на дани попов
СЪЩАТА КОЛА, А ДРУГО ЯЧЕ ВЪРВИ… Дани Попов е категоричен, в Заксен и Щемвидър неговия Адам е бил по-добър.


„Тук просто не можех да ги стигна, а и двамата с Ангел хвърляхме всичките си усилия - допълва Даниел Попов. – Парадоксалното е, че не карахме по-зле от предишните [ралита], а тук [във Вартбург Рали] – изоставаме страхотно. И това – без видима и логична причина…“

Ето и какво написа самия пилот за своите привърженици в социалната мрежа фейсбук:

„Стигнахме до финала на Рали Вартбург! Днес вдигнахме скоростта, чувствах се по-уверено, но въпреки това продължихме да губим още повече време. Имам чувството, че колата не върви както трябва, не се ускорява както преди на 4-та и 5-та скорост.

Бяхме далеч от групата, с която се движехме в предния кръг, а представянето ни с Ангел вътре в колата не бе по-лошо, дори на места атакувахме още повече.

Отново ценен опит, но след доброто представяне в миналия кръг, тук ни се искаше да се борим за още по-добра позиция.

2018 ADAC War Dani Po 0112

снимка: личен архив на дани попов
С НАЙ-МНОГО КО-ПИЛОТИ… Сред участващите в Вартбург Рали пилоти от ADAC Опел Рали Къп, Дани Попов е бил с най-голямото навигаторско обкръжение: действащият партньор на пилота Ангел Башкехайов, последният съекипник отпреди година – Дилян Попов (вдясно от пилота) и Бойко Благоев, който освен основните задължения в екипа сега, има достатъчно ралита на дясната седалка.

Рали Вартбург не се развива така, както ми е искаше. Труден старт вчера. Не се чувствах уверен и не съм много доволен от записките, които сме направили. Далеч сме от скоростта, която имахме в предното състезание.

Последната отсечка за деня [петък] - на тъмно - бе с масов старт - 8 коли през 10 сек. Ние се паднахме да стартираме последни от групата и в макадамовата част не виждахме нищо заради прахоляка от седемте коли, които са минали току-що преди нас. Не само ние имахме този проблем, разбира се.

Днес [събота] денят започна по-добре, успяхме да вдигнем темпото и завършихме с девето време на първата отсечка. На втората отсечка обаче допуснах грешка и изпуснах един разклон. На тази отсечка се правят по няколко обиколки и колите често се движат на много малка разлика.

Не можех веднага да се върна на трасето, трябваше да изчакам да мине следващата кола. Съответно загубихме много време.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев