• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Гр. Григоров връща BG-рали в европейското първенство 2019

Четвъртък, 07 Февруари 2019 | София, прес-съобщение
Гр. Григоров връща BG-рали в европейското първенство 2019

КЛЕНДАР НА ЕВРОШАМПИОНАТА

ERC Logo Off
21/23 март   Азорес Рали (Порт); 2/4 май – Канариас Рали (Исп); 21/24 май – Лиепая Рали (Лат); 28/30 юни – Райд Полски (Пол); 19/21 юли – Рали Рома Капитале (Ит); 16/18 август – Барум Чеч Рали Злин (Чех); 27/29 септември – Кипър Рали (Кипър); 8/10 ноември – Ниредхазо Рали (Унг).

Предстоящият сезон се очертава силен за един от безспорно най-добрите рали състезатели у нас - Григор Григоров  (на снимката) е първият българин, който се регистрира за участие в шампионата Джуниър ERC през този сезон.

Така той прекъсна дългогодишната пауза за страната ни в един от най-големите международни шампионати. 

Състезателят на Енекод ще участва със своя състезателен автомобил Пежо 208 R2 и отново ще бъде с екипа си Григоров Рейсинг Тим. 24-годишният пилот няма търпение да се включи в шампионата.

По думите му точно шампионата на младежите в европейското първенство е правилният път към голямата сцена и до този момент се е стигнало с неоценимата подкрепа на дългогодишния му генерален спонсор Енекод г-жа Нели Беширова.

„Те повярваха в таланта ми и остават с мен през новия сезон“, сподели Григоров.

Гр. Григоров връща BG-рали в европейското първенство 2019

снимка: пресофис на григор григоров
КРАЙ НА ДЪЛГОТО БЪЛГАРСКО ОТСЪСТВИЕ… След години, в които в еврошампионата българска фамилия липсваше, от новото първенство в надпреварата на младежите се включва и Григор Григоров.


„Не е тайна, че всеки пилот се състезава с желанието да спечели, но тъй като това е изцяло ново предизвикателство за мен, трябва да бъда честен  към себе си и към екипа си - затова ще си поставим реалистични цели, които ще следваме през цялата година", коментира Григоров.

„За този сезон основната ни цел е да влезем в шампионата и да покажем стабилно, сигурно темпо, като при всеки покрит пробег, ще се стараем да подобряваме цялостното си представяне и ще натрупаме безценен опит и впечатления за сезон 2020“, категоричен е той. 

2019 ERC Off Site GG 001

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от страницата на европейския шампионат, на която е обявена регистрацията на пилота на Енекод Григор Григоров за участие в JERC.

Участието в този шампионат е само една стъпка от дългосрочните амбиции на Григор да заеме водеща позиция в Световния рали шампионат.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев