• ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

  • ...ЗАЯВКИТЕ ЗА ЮБИЛЕЯ НА РАЛИ БЪЛГАРИЯ МИНАХА 40,  28 ПИЛОТИ РЕГИСТРИРАНИ ЗА НАЦИОНАЛНОТО ПЪРВЕНСТВО...

  • ...ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ НА ПЛАНИНСКО ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ: ИЛИ 45 АВТОМОБИЛА, ИЛИ 48 С ЧАКАНИТЕ ТРИМА МАКЕНОДСКИ ПИЛОТИ...

Второ автомобилно дело влезе в СГС, резултатите след 30 дни

Петък, 08 Февруари 2019 | София, RallyXpress
Второ автомобилно дело влезе в СГС, резултатите след 30 дни

КРАЙНАТА НЕПРИМИРИМОСТ
СОЧИ ЗА НОВО ОБЖАЛВАНЕ

SOF GradSud 001
СЛЕД ПЪРВИЯ ден на март, на сайта на Софийски градски съд (виж ТУК) трябва да се очаква решението по втория автомобилен казус за националната федерация, който магистратите гледат в рамките на 204 седмици. Решението на съдия Светослав Василев трябва да бъде обявено на официалния портал на СГС. Както обаче всички се досещаме още отсега, това няма да бъде окончателно решение и заради крайната непримиримост на противостоящите страни, постановеното от съдия Василев ще бъде обжалвано. Да припомним, че следващата – втора по ред инстанция – е Софийският апелативен съд.

ВТОРО ПОРЕДНО автомобилно дело, касаещо Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), „стартира“ днес в Съдебна палата на София, водено от Светослав Василев. Това е Дело №854/2018 г. VI – 7 състав, до което се стигна след жалбите на 6 автомобилни клуба, които оспорват резултатите от Общото събрание на БФАС от 21 април 2018 г.

В рамките на последните 34 месеца СГС и съдия Пламен Колев решаваше жалбата на АСК Евроком за избора на УС, начело с Владимир Илиев, от днес сутринта казус за легитимността на новоизбраната управа и нейния председател Калоян Станчев е в ръцете на съдия Василев.

По време на първото заседание днес (съдебна зала №17) продължи по-малко от 20 мин, когато съдията докладва за подадената в Деловодството на СГС молба от Владимир Илиев, в качеството му на Председател на БФАС и представляващ федерацията.

В молбата на председателят и от името на БФАС, той заявява, че подадените 6 искови молби от автомобилните сдруженията, които са членове на федерацията (клубовете на Влъчков, Златков, Маринов, Даскалов, Минчев – представяни от адвокати Иванов и Асенов) и с тях искат отмяна на взетите от ОС решения, са основателни.

Второ автомобилно дело влезе в СГС, резултатите след 30 дни

снимка: интернет


С тази молба на Владо Илиев, заведена в деловодството вчера (28 януари 2019 г.), той иска да бъде постановено решение при признаването на исковете, признавайки по този начин, при това от името на самата национална федерация, че свиканото от УС на БФАС Общо събрание на 21 април 2018 г. е незаконно.

Тъй като съдът не би следвало да събира доказателства в тази връзка, а на базата на направеното признание да се иска да произнасяне на решение, уважаващо исковите молби, а и защото със законови действия се цели спорът да не бъде решен по същество, тази молба бе оставена без движение.

Съдия Василев взе предвид това, че макар към днешна дата вписаният в Търговския регистър председател да е Владимир Илиев, за вътрешните отношения законно избран председател е Калоян Станчев, на което се базира и оставената без уважение молба на Владимир Илиев и магистратът разгледа делото по съществото на спора.

:: Това означава, че съдия Василев ще се произнесе по казуса
БФАС 2.0 и легитимността на Общото събрание, а също и избора
на президент и неговия екип минимум след 30 дни, като трябва
да се има предвид, че за него този срок е само препоръчителен.

ПРЕДИ ДА ПОЕМЕ ВЛАСТТА: ПОЛОВИН ГОДИНА ВЛАДО ИЛИЕВ БЕШЕ СТЕНДБАЙ,

МАЛКО ПО-МАЛКО от седем месеца се наложи Владимир Илиев да е в положение стенд бай, преди окончателно резултатите от избралото го за президент на федерацията на 20 декември 2015 г. Общо събрание да бъдат вписани в регистъра и той и екипът му да поемат властта. Дуалистичната тогава ситуация, в която Илиев и неосвободеният от задълженията на президент на федерацията Радослав Козлеков се явяваха едновременно по церемониите на състезанията, се повтори почти дословно и през миналия сезон, когато ролите бяха разменени.

2018 BUL Presi OldNew

снимка за rallyxpress: мартин нацев
СМЯНА НА „ПЛАТНАТА“… Тържественото откриване на планинско Българка 2018. Бившият президент - Владо Илиев – на левия фланг, на дясната част от представителната група – избраният с гласовете на клубовете легитимен председател на БФАС Калоян Станчев.

На мястото на Козлеков бе Владо Илиев, а на неговата позиция – Калоян Станчев.

Но за разлика от Илиев тогава, сега Станчев не може да разчита на жеста на Злати Златев от 11 юли 2016 г., когато след 5 съдебни прения и 203 дни, шефът на АСК Евроком оттегли своята жалба, предоставяйки възможността съдия Пламен Колев да постави юридическата точка на казуса по Дело №4004/2014 г. само за някакви си 4.45 мин.

Крайната непримиримост на страните по сегашното дело, комбинирани с административните усложнения около международния лиценз (виж ТУК и ТУК), очакваното събиране на лицензионната комисия на Министерството на младежа и спорта, както и регистрираната в Търговския регистър от Камен Михайлов Автомобилна федерация на България (виж ТУК) нагнетява още повече съспенса за скромния ни автомобилен спорт.

Ясно е, че казусът кой е легитимният президент и коя е признатата от закона управа, кой е вписан и кой предстои да бъде вписан в регистрите (търговски и този с лицензиите на ММС и с делегирани международни правата от СБА), както и кое обединение в бъдеще ще притежава едновременно и международните, и националните права да организира автомобилния спорт на територията на България, ще бъде дълъг и неприятен за гледане сериал.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев