• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Вестлунд взима победата във втория кръг на Хюндай Трофи

Събота, 05 Май 2018 | Клуж-Напока, Румъния, RallyXpress
Вестлунд взима победата във втория кръг на Хюндай Трофи

КРАЙНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА
ХЮНДАЙ РЕЙСИНГ ТРОФИ

2018 TER Ro Transilvania
РЕЗУЛТАТИТЕ за всяка една от 14-те скоростни отсечки в Трансилвания рали, както и крайното класиране на петте екипажа в Клас 12 (Хюндай Рейсинг Трофи бе поставена в този румънски национален клас) можете да проследите на долния линк

http://live.fras.ro/results/transilvania-rally/ss1/cl12

18-ГОДИШНИЯТ шведски пилот Адам Вестлунд (на снимката) ще си замине утре за Стокхолм не само като утвърден и с огромна преднина лидер на сериите на МСА Хюндай Рейсинг Трофи (50 т.), но и като пилот, който вече е научил урока: не е задължително сам да си спечелиш победата, особено, ако някой друг се натиска да ти я поднесе на тепсия.

В същото време изключително бързият, но със сигурност и толкова нетърпелив Денис Станчовски също научи своя урок: не казвай „хоп“, преди да си стъпил на отсрещния бряг.

Тези две лекции Станчовски и Вестлунд и Станчовски получиха в един и същи момент, като във времето удара на българина в крайпътно препятствие предхождаше подпечатването на успех на шведа с около 40 мин.

Това става в прехода между СЕ11 – 10-километровата Валеа Фересилии 2 и следващия етап – второто преминаване на Манещирени (8.85 км).

В прехода между двата етапа Станчовски е в позицията единствено да пази аванса си пред Вестлунд – 1.09мин! При това преднината е натрупана с безапелацинно превъзходство и езда на пилота още от вчера вечерта.

Вестлунд взима победата във втория кръг на Хюндай Трофи

снимка за rallyxpress: моторспорт академия
ЛИДЕР КАТО НА ШЕГА… В моторспорта шведското хлапе Адам със сигурност има повече шанс, отколкото опит, но реверансът от Денис Станчовски допълнително помпа самочувствието на ученикът от Стокхолм.


Тук обаче идва „истината за подноса“, който за Станчовски се явява във вариант на фракция по пътя, която, по време на загряването на гуми „…го праща в храсталаците“, по думите на треньора на Хюндай Рейсинг Трофи Петър Гьошев.

Накратко: на Денис му предстои тежка нощ. В нея, сам със себе си ще обсъжда кое е по-лошото за финала в Трансилвания Рали: потрошеният автомобил, изпуснатата победа, почти загубеният Трофей? Или и трите едновременно…

ВРЕМЕННОТО КЛАСИАНЕ
СЛЕД ДВЕ СЪСТЕЗАНИЯ

Ето подреждането на пилотите в серията на МСА след двете румънски ралита: Адам Вестлунд (Шв) 60 (25+5, 25+5), Александър Ломадзе (Груз) 43 (18+3, 18+4), Денис Станчовски (Бъл) 19 (15+4, 0+0), Клаудио Бакели (Ит) 5 (0+2,0+3) и
Себастиян Тетер (Пол) - 0 т.


И всичко това до момент, в който си контролирал не само съперниците, но и хода на цялото второ румънско рали, същото в което си бил мотивиран ва макс да компенсираш отмъкнатото от Фортуна в Брашов…

Всъщност най-хитър се оказва грузинецът Александър Ломадзе, вторият оцелял в екипа на Гьошев. Още преди старта тбилисчачинът заяви категорично, че „лично мен второто място напълно ме устройва…“.

Той явно има предвид оставащите 4 старта от сериите, както и това, че разликата му с Вестлунд може да бъде заличена и задмината само в рамките на едно рали.

Така че болестта на Тетер, отпадането на Станчовски и участието на Бакели единствено в надпреварата за вътрешните бонуси на Хюндай Рейсинг Трофи от последната отсечка, работят повече за чичо Ломадзе, отколкото хлапето на „Тре корун“.

2018 Ro Denis Stan 003

снимка за rallyxpress: моторспорт академия
БЪРЗАЙ БАВНО… Денис Станчовски изпусна златен шанс да свие разликата с водача на Хюндай Рейсинг Трофи до само бонус-точките от второ място. 

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев