• ...НЯМА ДА ИМА КУАТРО АВТОМОБИЛИ В СТАРТА НА ВТОРИЯ СПРИНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ШАМПИОНАТ КРАЙ ИХТИМАН ТОЗИ УИКЕНД...

  • ... ФИНАЛЪТ НА ПЪРВЕНСТВОТО НА ЗАТВОРЕН МАРШРУТ И ПИСТА В БУРГАС С ЕДИН ЛАКЪТ ЛИСТ ОТ ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ...

  • ...ПРОЩАВАНЕТО С АЛЬОША МАРКОВ - УТРЕ ОТ 11:00 Ч. В РИТУАЛНАТА ЗАЛА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ГРОБИЩЕН ПАРК НА СОФИЯ...

ВАС отхвърли искането на БФАС за заповедта на Кралев

Събота, 29 Юни 2019 | София, RallyXpress
ВАС отхвърли искането на БФАС за заповедта на Кралев

ДНЕС СУТРИНТА на страницата на Върховният административен съд (ВАС) бе публикувано определението на тричленния състав Павлина Найденова (председател), Даниела Мавродиева и Христо Койчев (членове), по административно дело №6276/2019 г., което е по жалбата на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и касаещо спирането на заповед № РД-10-1 от 18. 04. 2019, издадена от Министъра на Младежта и спорта. На основание на тази заповед министър Красен Кралев отне лицензия №002483 на БФАС.

Това доведе до заличаването на федерацията в списъка с регистрираните спортни федерации от Министерството на младежта и спорта (ММС).

:: ТУК можете да прочетете
пълният текст на публикуваното
а страницата на ВАС определение.


ВАС отхвърли искането на БФАС за заповедта на Кралев

колаж: rallyxpress
ФАКСИМИЛЕ от определението на тричленния състав на ВАС.


Диспозитивите на тричленния състав гласят:

Определи:
Отхвърля искането на сдружение „Българска федерация по автомобилен спорт“ за спиране на допуснатото по силата на чл. 26, ал. 3 от Закона за физическото възпитание и спорта предварително изпълнение на заповед № РД-10-1 от 18.04.2019 г. издадена от министъра на младежта и спорта.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред петчленен състав на Върховния административен съд в 7-дневен срок от съобщаването на страните.

Информацията, качена на портала на висшите административни съдии на страната идва две седмици, преди началото на съдебната ваканция в България, което означава, че очакваното логично обжалване с частна жалба пред 5-членния състав на „старейшините“, най-вероятно, ще бъде гледано след 1 септември, когато съдилищата в държавата подновяват своята работа.

2019 Varhoven Admin Sad BIG

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев