• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Варненският клуб Флат-аут отпразнува първи рожден ден

Вторник, 23 Януари 2018 | Варна, Флат-аут прес-релийз
Варненският клуб Флат-аут отпразнува първи рожден ден

С изискано тържество за отбора, близки, приятели и партньори, варненският автомобилен спортен клуб Флат-аут отбеляза една година от основаването си в края на седмицата. В заведение, буквално над морските вълни, най-младият пилот на клуба  - Ясен Обретенов, презентира отбора. Гостите на събитието – председателят на постоянната комисия за Младежки дейности и спорт към община Варна – г-н Мартин Байчев, директорът на Дирекция Спорт към Община Варна – г-н Кристиан Димитров, членовете на УС на БФАС – господата Слави Славов и Христо Стоилов.

Съмишленици, спонсори и близки, се запознаха с идеята за създаването на проекта Флат-аут и хората „под каските”, целите и отговорностите на клуба, както и с плановете за сезон 2018.

Клубът е основан през 2017 г. от Симеон Димитров, Стефан Либертинов и Петър Обретенов, в памет на рали пилота Колин Макрий – точно 10 години след неговата нелепа смърт. Тримата се обединяват около водещия мотив - „Ако се съмняваш, действай!” или „Ако се съмняваш - настъпи газта!”, заимстван от слогана на легендата.

Оттук идва и името на клуба – Флат-Аут, което в буквален превод има две значения „с пълна скорост” и „с всички сили”. А когато стане въпрос за автомобилен спорт, названието придобива съвсем различен смисъл. С „флат-аут” се описват моментите, в които пилотите управляват своите машини на самия ръб, на предела на силите си и възможностите на автомобилите.

В отбора членуват 16 пилота, всеки от тях с различна професия, но обединени от общата си страст към автомобилите и състезанията с тях.

Клубът е създаден с цел привличане на нови лица в автомобилния спорт, които да бъдат възпитани като истински спортсмени – да спазват правилата, но не само правилниците и наредбите, а и етичните норми.

Организирането на състезания е следваща цел в развитието на отбора. Съвкупността от тези две неща би могло да допринесе за по-голяма безопасност на пътя и спазване на законите. Да се покаже на всички с „бензин в кръвта” къде е мястото за изява.

Варненският клуб Флат-аут отпразнува първи рожден ден

снимка: архив на флат-аут
ДЕСЕТИМА ВАРНЕНЦИ НА… 1 ГОДИНА… Отборът на Флат-аут позира за обща снимка, с която екипът отбеляза първата годишнина от своята спортна биография.


Финалът на сезон 2017 г. за отбора е отбелязан с годишното награждаване на БФАС с отборен приз като вицешампиони в първенството на затворен маршрут.

Клубът се класира и на 6-о място при отборите, участващи в планинското първенство, като съревнованието там е с други 25 отбора.

След като в края на декември станаха ясни датите за предстоящите състезания, отборът е готов с плановете си за сезон 2018. Даден е старт на подготовката и първата цел е Мемориала Валерий Великов. От Флат-аут заявяват готовност да представят 10 автомобила на състезанието под шуменската крепост.

През 2018 г. пилоти от варненския клуб ще вземат участие в дисциплините рали, затворен маршрут и писта, планинско изкачване и драг, а също и в кръгове от шампионата по планинско изкачване в северната ни съседка – Румъния.

На фокус за новия сезон са не само индивидуалните отличия на пилотите, но и годишното отборно класиране в съответните шампионати.

20180120 Flat Out Kars

снимка: архив на флат-аут
ЗАМИСЛЕНО ОТ ПРОФИТА И НАПРАВЕНО КАТО ПРОФИТА… Пред заведението и до самия прибой на варненския залив, най-младият от автомобилните отбори в България е построил своята техника така, както правят всички истински бензинови тимове при своите презентации.

Плановете за сезон 2018 включват и подготовка за организиране на състезание от Шампионата по затворен маршрут и писта. Ще бъде предложено на БФАС провеждането на състезание от този тип на писта Моторпарк в Румъния. За съжаление в България няма съоръжение от такъв клас, на което може да се осъществи подобно състезание.

Целта е да се привлекат и участници от Румъния. Заедно със състезанието организирано от СК Диамо, на гръцката писта Серес, това може да издигне нашия шампионат до международно ниво и да се допринесе за създаването на Източноевропейски шампионат по затворен маршрут и писта.

Освен в състезания, клубът участва активно в събранията на БФАС при вземането на решения за развитието на автомобилизма в България. Пилотите от Флат-аут поддържат добри отношения и работят активно с останалите клубове, членове на националната федерация, като по този начин се прави опит за сплотяване на гилдията и да се докаже, че така се създава повече, отколкото всеки по отделно би могъл да постигне.

Отговорността на отбора е и социална - участват и в благотворителни дейности свързани с автомобилния спорт в България. Оказват подкрепа на бивши и настоящи спортисти, изпаднали в затруднение, имащи нужда от помощ. Факт е и приносът на клуба за изграждането на паметник в чест на пилота Валерий Великов в гр. Шумен.

От Флат-Аут приемат за своя отговорност и безопасността на най-малките участници в движението. 

Децата са най-уязвими на пътя. За това в техните планове влиза провеждането на изнесени часове с предмет „Превенция на детската пътна безопасност” в различни училища на територията на община Варна.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев