• ...МЕГАПОРТИТЕ МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ... И ПЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ... И ПЕЧЕЛЯТ...

  • ...СПРИНТЪТ ВЪВ ВИДИН СПРЯН ОЩЕ В ПЪРВИЯ СКОРОСТЕН ЕТАП, МИЦУБИШИТО НА ЦВЯТКОВ/БАГЕРОВА ОБХВАНАТО ОТ ПЛАМЪЦИ...

  • ...БЪЛГАРСАКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ - БЕЗ ЛИЦЕНЗ, НОВИЯТ ИЗДАДЕН НА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ...

Близо 300 наши фенове гледат Турция-Мармарис на живо

Сряда, 12 Септември 2018 | от Вальо Колев, Мармарис, Турция
Близо 300 наши фенове гледат Турция-Мармарис на живо

ТРИСТА ИЛИ ПОВЕЧЕ ще бъдат българските фонове на световното първенство и ралитата, които този уикенд край Мармарис ще могат да проследят на живо турския кръг от световните серии. Първи от нашите още вчера пристигна част от шуменската група (очаква тя да е поне 30 човека) Живко Николов, Здравко и Живака Жечев, Павлин Мичев-Багера и Петър Илиев. Десант с осем автомобила направиха и сливналии, но засега най-голяма е тумбата на пловдивчани, която е над 50 човека. Но това са само хората, които са ясно свързани с организирането на състезанията у дома.

Основните групи от туристи пристигат за Рали Турция-Мармарис утре, непосредствено преди началото на самото състезание.

Разбира се дните, за онези от българите, които са тук от по-рано, са посветени на непрекъснатия лов на автографи, а моите лични трофеи са подписите върху специално купената за това рали каска, взети без особени усилия от петнадесетте топ-пилоти на световното първенство.


2018 TUR Ogie Helm VK 001

Близо 300 наши фенове гледат Турция-Мармарис на живо

снимки: валентин колев/rallyxpress
ОТ ДНЕС ВЕЧЕ СА БЕЗЦЕННИ… След като е припомнил на Мадс Остберг предишните срещи с шуменската тайфа, Живко Николов е успял да получи автограф от норвежеца върху националния трицвет. (долу). Вальо Колев е поднесъл на Себ Ожие шлема, за да получи автографа от 5-кратният световен шампион. И края на улова – петнадесетте подписа на най-бързите рали-пилоти в света ще красят витрината с трофеи на пловдивчанина.


:: Снимките на фоторепортера
на
RallyXpress Валентин Колев
може да видите в края на текста.


Днес рано сутринта в Гранд Язиджи Клуб Тюрбан Хотел пристигнаха и българските таймкипъри, които в турското рали ще бъдат „първата резерва“ на официалното времеизмерване на световния шампионат.

Приятно е да видиш, че българският екип да е готов за работа някакви си 15 мин. след „старта“ на работата, нещо което до такава степен сме свикнали да става у дома, че изобщо не ни прави впечатление.

По-ласкателното е, че екипът на Иван Маринов получи първо признанието на домакините още през миналата година, а след това, очевидно много високият им професионализъм бе оценен и от промотора на WRC.

Ако има състезание, в българите да направят класацията за най-много „ловни трофеи“, смятам, че успешно мога да претендирам за първото място от Турция с най-скъпата автомобилна каска.

В същото време обаче Живко Николов вероятно е притежателят на уникалното българско знаме, върху което, точно както каската ми, са събрани подписите на световния рали-елит.

В Мармарис, където утре вечер е шоуто за града, вече подготвят строителството на изкуствения скок по 2.0-килоетромото трасе на суперспециалния етап Търки Фул Спийд.

2018 TUR Service Oark VK 00

снимки: валентин колев/rallyxpress
ПОРТАЛЪТ КЪМ РАЯ НА РАЛИДЖИИТЕ… Арката към сервизния парк на десетия старт от WRC, уловена на фона на небето в турско синьо.

2018 TUR Timekeep VK 001

снимки: валентин колев/rallyxpress
ВИСОКО ПРОФЕСИОНАЛЕН ЕКИП … Някакви си 15 мин след пристигането в Гранд Язиджи Клуб Тюрбан Хотел, екипът на българския времеизмервач вече готов за работа.

2018 TUR Jivo VK 002

снимки: валентин колев/rallyxpress
ЗА НАЙ-ПРЕДПОЧИТАНОТО ЗНАМЕ … От пловдивски – на шуменски фен: след каската за мен, Живко Николов получава автограф от Себ върху свидното национално знаме.

2018 TUR Pesho Iliev VK 00

снимки: валентин колев/rallyxpress
КАТО КАКВО СЕ Е УХИЛИЛ НАВИГАТОРЪТ… Защо Петьо Илиев се усмихва широко е ясно. Не е ясно дали не иска да ни подскаже нещо, снимайки се с чисто бялата „ер-петица“ на Хенинг Солберг.

2018 TUR SSS Marmaris VK 00

снимки: валентин колев/rallyxpress
ДА ИЗДЪРЖИ НА СКОКА … Специалната конструкция на изкуствения скок за супера в град Мармарис.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев