• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Национални

Анонимен използва мрежата, за да показва грешки на БФАС

Понеделник, 07 Юли 2014 | София, RallyXpress
Анонимен използва мрежата, за да показва грешки на БФАС

В СЪБОТА, във времето на провеждането на третия кръг от планинския шампионат, на пощата на сайта с новините в българския автомобилен спорт се получава писмо, изпратено от вероятната поща на телевизионното предаване Рейсинг Екстрийм (Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.) и като негов подател е посочен Иван Иванов.

Според обяснението на изпращача, това писмо вече се намира в Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), като освен текста е придружено и от допълнителни текстове, публикувани от „колежка...

Ники Златков с две победи от втория ден на Ла Рош-Ла Бера

Неделя, 06 Юли 2014 | София, RallyXpress
  • обновена
Ники Златков с две победи от втория ден на Ла Рош-Ла Бера

С ДВЕ ПОБЕДИ от двата манша на втория състезателен ден на швейцарското състезание по планински изкачвания приключи днес участието на пилота на Проспийд Николай Златков (на снимката, Ауди S1 Куатро). „Щастлив съм, разбира се, не само от победите, но и заради това, че с постижението си от втория състезателен манш днес се доближихме до най-доброто време, записвано на това трасе“, заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Златков. Резултатът е 1:54.003 мин и е поставен преди три години с автомобил Мерцедес, бивша кола в шампионата на Германия за туристическите автомобили (DTM).

В първото...

Ники Златков в Швейцария: две победи и две втори мяста

Неделя, 06 Юли 2014 | София, RallyXpress
Ники Златков в Швейцария: две победи и две втори мяста

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Николай Златков спечели две победи и две втори места втори места в първия ден на швейцарския старт Ла Рош-Ла Бера, в който пилотът на Проспийд участва в клас Е1+3500. Особеност на състезанието е, че във всеки един от двата дни на уикенда се провеждат по две квалификации и две състезания. Във вчерашния ден българинът завършва втори в първото тренировъчно изкачване на трасето (3500 м) в дъждовни условия и печели втория манш.

Същото става и във състезанието, когато в първото изкачване Златков е победител, а във второто завършва на второ място.

„В дъжда карах внимателно за...

Ники Златков: четири сесии и четири старта за един уикенд

Петък, 04 Юли 2014 | София, RallyXpress
Ники Златков: четири сесии и четири старта за един уикенд

ЧЕТИРИ квалификации (две в събота и две в неделя) и четири състезания (две по две за уикенда) са програмата на българския пилот Николай Златков (на снимката) за швейцарския старт Ла Рош-Ла Бера.

Това е старт, от който пилотът на Проспийд няма да спечели точки за европейската купа, в която са съсредоточени неговите усилия и на базата на който е построена европейската му програма през тази година.

Класическият швейцарски старт има внушителен лист на заявките със своите 136 автомобила (разделени в 35 категории), сред които българинът е с №255 в категорията Е1+3500.

ТУК можете да видите листата на...

Еди Сивов: Георги Гвоздейков не си удържа на дадена дума

Петък, 04 Юли 2014 | София, RallyXpress
Еди Сивов: Георги Гвоздейков не си удържа на дадена дума

ПРЕДИ два дни сайтът с новините в българския автомобилен спорт получи писмото на навигатора Недялко Сивов, в което сливналията обяснява, че организаторите на рали Твърдица-Елена са се изложили пред поканения като участник румънски пилот Вали Портистеану. Сивов-младши допълва също, че като заместник-директор Георги Гвоздейков не си е удържал на направените преди старта на състезанието уговорки с него. По-долу поместваме онова, което навигаторът каза, както и в отделно каре – позицията на Гвоздейков по случая.

„Преди около месец господин Гвоздейков ми каза да поканя някой румънец за рали...

«  54 55 56 57 58 59 60 61 62 63  » 
Автобои Неделчев