• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Национални

Две години по-късно: Златков отново стартира на Вердзенис

Четвъртък, 15 Май 2014 | София, RallyXpress
Две години по-късно: Златков отново стартира на Вердзенис

ТОЗИ УИКЕНД ще е първият от програмата на пилота на Проспийд Николай Златков (на снимката), с който той започва участието си в Купата на Международната автомобилна федерация (ФИА) на Европа за скоростните планински изкачвания.

Стартът е в Италия – 43-годишното състезание Вердзенис, което тази година е събрало в списъка със заявките 321 автомобила.

В бъдещият стартов лист българинът е с №79 и е в компанията на още 11 пилоти, които са регистрирани в група Е1 (над 3000 куб. см).

%снимка1%
В края на май през 2012 г. Николай Златков спечели първите си 10 т. за купата на ФИА в планинските състезания, където в...

И Носещият огън Давид влезе в листата на нашите чужденци

Петък, 02 Май 2014 | София, RallyXpress
И Носещият огън Давид влезе в листата на нашите чужденци

ГРУЗИНЕЦЪТ с български паспорт Давид Кварaцхелия (на снимката) стана 22-ия чужденец, който е записал името си в класическите три родни автомобилни шампионата. Кварцхелия, който е познат повече с прякора си Давидоне, бе навигатор на Здравко Минев по време на първия старт от шампионата на ралиспринт във Варна миналия уикенд.

За двамата участието в това състезание бе прощапалник и като екипаж, и като участие на високо национално равнище.

При това финалът да екипажа Минев/Кварaцхелия (Джи Ейч пауър, Рено Клио RC) се оказа повече от добър 0 22-о място в генералното класиране и 3-а позиция в клас RC3,...

Варненският ралиспринт сложи нов стандарт в дисциплината

Понеделник, 28 Април 2014 | София, RallyXpress
Варненският ралиспринт сложи нов стандарт в дисциплината

ФИНАЛЪТ на първия кръг от националното първенство по ралиспринт във Варна в неделя със сигурност постави новите стандарти за рали дисциплините, потънали в дълбока финансово-зрителска криза през последните три години.

Но за да има максимална коректност, Варна 2014 не поставя нови стандарти, а връща рамките за спорта, изгубени някъде около началото на новото столетие, за които всички фенове жалят с кървави сълзи.

Това се показа именно във Варна и причините, поради които точно първия официален ралиспринт се превръща в еталон за бъдеще идват тъкмо от варненци.

Според организаторите на спринта...

Варненският спринт единствен със сайт и резултати на живо

Събота, 26 Април 2014 | Варна, RallyXpress
Варненският спринт единствен със сайт и резултати на живо

ДОМАКИНИТЕ от БулБет Рали Тим са положили максимални усилия първото състезание от шампионата по ралиспринт тази година да постави стандартите за сезона. Това важи както за броя на участващите екипажа (49), така и в повечето от задължителните по протокол елементи от организацията, но също и за информационното осигуряване на Варна 2014 г. Справката на сайта с новините в българския автомобилен спорт показва, че ако не се броят класическите ралита от първенството, които имат свои електронни портали, това състезание е първото, което е направило нарочен сайт за надпреварата.

И ако това в днешно...

В 12 ч. на живо в Пресклуб BG: Гвоздейков иска да води БФАС

Сряда, 23 Април 2014 | София, RallyXpress
В 12 ч. на живо в Пресклуб BG: Гвоздейков иска да води БФАС

ДНЕС от 12:00 ч. в залата на Пресклуб България на Националния стадион Васил Левски ще се състои пресконференция, на която Георги Гвоздейков ще представи своята кандидатура при изборите за президент на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС), се казва в съобщение до медиите, разпространено от пресклуба. Гвоздейков сам издига кандидатурата си за изборите, насрочени от управителното тяло на федерацията за 30 май, в залата на Българския червен кръст в София.

Сайтът с новините в българския автомобилен спорт ще предава пресконференцията на живо от залата на стадиона.

:: За да проследите...

«  54 55 56 57 58 59 60 61 62  » 
Автобои Неделчев