• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Национални

Чопър „виси“ 2100 километра над етапите на офродаджиите

Вторник, 17 Юни 2014 | Сафия, RallyXpress
Чопър „виси“ 2100 километра над етапите на офродаджиите

ЕДИН вертолет R44 Равен (Гарван) ще „виси“ над участващите екипажи в оф-роуд надпреварата Балкан-Бреслау тази година, едно от най-големите състезания в дисциплината, което е извън календара на Международната автомобилна федерация (ФИА). „Гарванът“, обратно на придобития от птицата символ, е част от мерките за сигурност на седемдневната надпревара на екстремните състезатели в надпреварата. За другите две състезания, носещи съответно имената Бреслау-Полша и Бреслау-Германия, въздушната подкрепа се гарантира от два-три вертолета.

Разходите по летателните часове на вертолета са част от...

ЕКО прави училище с Чой и Царски на пистата в Серес

Сряда, 11 Юни 2014 | София, ЕКО-България
ЕКО прави училище с Чой и Царски на пистата в Серес

НА 28 ЮНИ, на състезателната писта в Серес бензиностанции ЕКО подаряват на 30 фена на моторните спортове възможността да направят серия от обиколки със собствен мотоциклет или автомобил. EKO Рейсинг Скул ще започне с кратко обучение на участниците относно спецификата на пистата. След това мотористите ще получат съвети за безопасна езда от шампиона в пистов мотоциклетизъм Мартин Чой, а автомобилистите - от многократният шампион на страната Илия Царски. EKO Рейсинг Скул е част от дългосрочна социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се, като стигнеш".

Тази социална програма която цели...

БФАС разреши подгряване на гуми, Полицая изригна с писмо

Четвъртък, 05 Юни 2014 | София, RallyXpress
БФАС разреши подгряване на гуми, Полицая изригна с писмо

ДВА ДНИ преди старта на втория кръг от шампионата в планинските изкачвания, автомобилната власт обърна палачинката и отмени решенето си в правилника за тази дисциплина за забрана за подгряването, по какъвто и да е начин, на гуми за квалификациите и самото състезание.

Решението (виж факсимилето) е взето от все още действащият управителен съвет и президента на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Радослав Козлеков. Връща се и старата система на стартиране, при която в състезанието редът е по постигнатите резултатите от квалификациите, а в тренировките – по стартовите номера.

...

Давидоне попълни семейния отбор с още един състезател

Вторник, 03 Юни 2014 | Варна, RallyXpress
Давидоне попълни семейния отбор с още един състезател

ОТ ДНЕС варненският състезател Давид Кварацхелия (на снимката) – известен в автомобилните среди като Давидоне - попълни семейният екипаж от внучка (11-годишната Алекс и 6-годишният Давид) с най-младия състезател в семейния отбор – Самуил Георгиев. Той се появи на бял свят във Варненския Майчин дом и е синът на Екатерина Кварацхелия и Валентин Георгиев. Още отсега Давидоне вече прави сметка, кога ще поведе малкия си внук по състезания и какъв да бъде неговия първи картинг.

В края на април Давидоне за първи път се пусна в домашния си рали-спринт Варна, където партнираше на Здравко Минев, с когото...

Златков четвърти в своя клас, взима точки за еврокупата

Понеделник, 19 Май 2014 | София, RallyXpress
Златков четвърти в своя клас, взима точки за еврокупата

ПИЛОТЪТ на Проспийд Николай Златков (Ауди Куатро S1, на снимката) завърши на девето място измежду 85-те финиширали автомобила, които бяха регистрирани в италианското състезание Вердзенис за Купата на Европа в планинските участници. Това дава първите 2 т. за генералното класиране в надпреварата за българския пилот, който през 2013 г. направи пауза в участието си на европейската сцена. В същото време Златков е на третата позиция в своя клас Е1 3000+, което според изчисленията на сайта с новините в българския автомобилен спорт е равнозначно на 15 т.

Както се очакваше победата в класа на българина записа...

«  54 55 56 57 58 59 60 61 62 63  » 
Автобои Неделчев