• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Национални

Златков с шесто време на квалификацията в Италия

Събота, 17 Май 2014 | Вердзенис, RallyXpress
Златков с шесто време на квалификацията в Италия

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Николай Златков (на снимката) завърши на шеста позиция в квалификацията на клас Е1 3000+ от първия кръг на Купата на ФИА за Европа в планинските изкачвания в италианския старт край езерото Вердзенис. В първата си сесия пилотът на Проспийд е записал време от 3:03.00 мин, след което е свалил постижението си при втория тур на 2:59.87 мин.

Това е с 5.77 по-слабо от постижението на победителя в класа Андреа Габат (Ав., Форд Ескорт Косуърт).

Днес са двата манша от състезанието в Италия (началният час е 9.30 ч. местно време), когато Златков трябва да измине възможно най-бързо две изкачвания от по 5.640...

Две години по-късно: Златков отново стартира на Вердзенис

Четвъртък, 15 Май 2014 | София, RallyXpress
Две години по-късно: Златков отново стартира на Вердзенис

ТОЗИ УИКЕНД ще е първият от програмата на пилота на Проспийд Николай Златков (на снимката), с който той започва участието си в Купата на Международната автомобилна федерация (ФИА) на Европа за скоростните планински изкачвания.

Стартът е в Италия – 43-годишното състезание Вердзенис, което тази година е събрало в списъка със заявките 321 автомобила.

В бъдещият стартов лист българинът е с №79 и е в компанията на още 11 пилоти, които са регистрирани в група Е1 (над 3000 куб. см).

%снимка1%
В края на май през 2012 г. Николай Златков спечели първите си 10 т. за купата на ФИА в планинските състезания, където в...

И Носещият огън Давид влезе в листата на нашите чужденци

Петък, 02 Май 2014 | София, RallyXpress
И Носещият огън Давид влезе в листата на нашите чужденци

ГРУЗИНЕЦЪТ с български паспорт Давид Кварaцхелия (на снимката) стана 22-ия чужденец, който е записал името си в класическите три родни автомобилни шампионата. Кварцхелия, който е познат повече с прякора си Давидоне, бе навигатор на Здравко Минев по време на първия старт от шампионата на ралиспринт във Варна миналия уикенд.

За двамата участието в това състезание бе прощапалник и като екипаж, и като участие на високо национално равнище.

При това финалът да екипажа Минев/Кварaцхелия (Джи Ейч пауър, Рено Клио RC) се оказа повече от добър 0 22-о място в генералното класиране и 3-а позиция в клас RC3,...

Варненският ралиспринт сложи нов стандарт в дисциплината

Понеделник, 28 Април 2014 | София, RallyXpress
Варненският ралиспринт сложи нов стандарт в дисциплината

ФИНАЛЪТ на първия кръг от националното първенство по ралиспринт във Варна в неделя със сигурност постави новите стандарти за рали дисциплините, потънали в дълбока финансово-зрителска криза през последните три години.

Но за да има максимална коректност, Варна 2014 не поставя нови стандарти, а връща рамките за спорта, изгубени някъде около началото на новото столетие, за които всички фенове жалят с кървави сълзи.

Това се показа именно във Варна и причините, поради които точно първия официален ралиспринт се превръща в еталон за бъдеще идват тъкмо от варненци.

Според организаторите на спринта...

Варненският спринт единствен със сайт и резултати на живо

Събота, 26 Април 2014 | Варна, RallyXpress
Варненският спринт единствен със сайт и резултати на живо

ДОМАКИНИТЕ от БулБет Рали Тим са положили максимални усилия първото състезание от шампионата по ралиспринт тази година да постави стандартите за сезона. Това важи както за броя на участващите екипажа (49), така и в повечето от задължителните по протокол елементи от организацията, но също и за информационното осигуряване на Варна 2014 г. Справката на сайта с новините в българския автомобилен спорт показва, че ако не се броят класическите ралита от първенството, които имат свои електронни портали, това състезание е първото, което е направило нарочен сайт за надпреварата.

И ако това в днешно...

«  53 54 55 56 57 58 59 60 61 62  » 
Автобои Неделчев