• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Национални

Ники Златков в Швейцария: две победи и две втори мяста

Неделя, 06 Юли 2014 | София, RallyXpress
Ники Златков в Швейцария: две победи и две втори мяста

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Николай Златков спечели две победи и две втори места втори места в първия ден на швейцарския старт Ла Рош-Ла Бера, в който пилотът на Проспийд участва в клас Е1+3500. Особеност на състезанието е, че във всеки един от двата дни на уикенда се провеждат по две квалификации и две състезания. Във вчерашния ден българинът завършва втори в първото тренировъчно изкачване на трасето (3500 м) в дъждовни условия и печели втория манш.

Същото става и във състезанието, когато в първото изкачване Златков е победител, а във второто завършва на второ място.

„В дъжда карах внимателно за...

Ники Златков: четири сесии и четири старта за един уикенд

Петък, 04 Юли 2014 | София, RallyXpress
Ники Златков: четири сесии и четири старта за един уикенд

ЧЕТИРИ квалификации (две в събота и две в неделя) и четири състезания (две по две за уикенда) са програмата на българския пилот Николай Златков (на снимката) за швейцарския старт Ла Рош-Ла Бера.

Това е старт, от който пилотът на Проспийд няма да спечели точки за европейската купа, в която са съсредоточени неговите усилия и на базата на който е построена европейската му програма през тази година.

Класическият швейцарски старт има внушителен лист на заявките със своите 136 автомобила (разделени в 35 категории), сред които българинът е с №255 в категорията Е1+3500.

ТУК можете да видите листата на...

Еди Сивов: Георги Гвоздейков не си удържа на дадена дума

Петък, 04 Юли 2014 | София, RallyXpress
Еди Сивов: Георги Гвоздейков не си удържа на дадена дума

ПРЕДИ два дни сайтът с новините в българския автомобилен спорт получи писмото на навигатора Недялко Сивов, в което сливналията обяснява, че организаторите на рали Твърдица-Елена са се изложили пред поканения като участник румънски пилот Вали Портистеану. Сивов-младши допълва също, че като заместник-директор Георги Гвоздейков не си е удържал на направените преди старта на състезанието уговорки с него. По-долу поместваме онова, което навигаторът каза, както и в отделно каре – позицията на Гвоздейков по случая.

„Преди около месец господин Гвоздейков ми каза да поканя някой румънец за рали...

Коце Щерев се разписва като първия победител в Волки BG

Понеделник, 23 Юни 2014 | Пловдив, RallyXpress
 RallyXpress

ПЛОВДИВСКИЯТ пилот Костадин Щерев, по прякор Шпльоки, в неделя късно вечерта записа първата си най-значителна победа в кариерата си в спорт, завършвайки като първенец в откриващото състезание на ВолкиКар Челиндж България.

Щерев победи във втората серия от състезанието, чийто дебют беше на импровизираното трасе в пловдивския квартал Тракия.

„Първа победа, първа в ВолкиКар Челиндж България, да не говорим за наградата и купите, които получих“, каза пред сайта с новините в българския автомобилен спорт пловдивския пилот.

Щерев не се бе появявал на пистата от миналогодишното рали Хеброс, а...

ВолкиКар Челиндж България стартира с трима топ-пилоти

Сряда, 18 Юни 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

ПЪРВОТО състезание от веригата ВолкиКар Челиндж България стартира тази неделя в пловдивския кв. Тракия с участието на трима български топ-пилоти: Петър Гьошев, Пламен Стайков и Тодор Славов, които специално са поканени от организаторите на веригата състезания с турските Волки 1 (V1).

Челинджът, който е особено популярен при комшиите е устроен от добре познатия у нас пилот Волкан Ъшък, а отделно и конструкцията на специалните автомобили е негово дело. За възможността този шампионат, който има повече стойността на автомобилно шоу в градската среда, да се пренесе и у нас, първи през миналия...

«  53 54 55 56 57 58 59 60 61 62  » 
Автобои Неделчев