• ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

  • ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

Национални

Николай Златков взима трите квалификации край Полхов

Събота, 09 Август 2014 | Гр. Полхов, Словения, RallyXpress
Николай Златков взима трите квалификации край Полхов

БЪЛГАРИНЪТ Николай Златков (Ауди S1 Куатро, на снимката) продължава със серията от първи места в квалификациите от европейската купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) за планински изкачвания, печелейки днес и трите квалификации на словенското състезание Лучине.

И в трите тренировки пилотът на Проспийд бе пред прекия си съперник в класирането на еврокупата Фулвио Джулиани (Ит, Ланча Делта Ево), като за трите изкачвания по 3950-метротото трасе италианецът е изпреварен средно с 3.89 сек.

ТУК можете да видите резултатите от трите манша в Лучине.

В първия манш Златков завършва за 2:23.57 мин...

Само един от конкурентите на Н. Златков на старта в Лучине

Петък, 08 Август 2014 | Полхов, Словения, RallyXpress
Само един от конкурентите на Н. Златков на старта в Лучине

САМО италианецът Фулвио Джулиани (Ланча Делта Ево), който е втори във временното касиране на европейската купа на Международната автомобилна федерация (ФИА) е заявен за старта на 11-ото състезание от програмата тази година – словенското Лучине.

Джулиани е с 52 т. в класирането до момента, изоставайки от лидера в еврокупата за сезона Николай Златков с 28 т.

Другият заявен в клас Е1 е местният пилот Давор Ивич (Нисан 200SX), но словенецът е с актив една от 6 т. и с още петима пилоти дели 31-ото място в класирането преди старта н неделя.

„Не всички конкуренти са пристигнали, така че засега единствено може...

Златков увеличава аванса си, взе и германското Оснабрюкер

Понеделник, 04 Август 2014 | Хилтер-Борглон, RallyXpress
Златков увеличава аванса си, взе и германското Оснабрюкер

ЧЕСТИТКАТА трябва да бъде като за 20 точки (първо място – бел. ред.) – това каза първо днес късно вечерта пилотът на Проспийд Николай Златков (на снимката), който след италианското Дело Спино прибави и германското Оснабрюкер и увеличи аванса си в класирането за Купата на Европа на 80 т. Преди тези два успеха Златков записа и две втори места – в другото италианско състезание и в австрийската надпревара. „Трасето е прекалено кратко (2030 м) и няма време дори и за компенсация на най-малките грешки“, допълва българинът, който след победата в клас Е1 за еврокупата вече е увеличил разликата си с втория...

Нов асфалт ала Нюрбургринг мъчи пилотите на Оснабрюкeр

Неделя, 03 Август 2014 | Хилтер-Борглон
Нов асфалт ала Нюрбургринг мъчи пилотите на Оснабрюкeр

ЛИДЕРЪТ във временното класиране на европейската купа по планински изкачвания за 2014 г. – българинът Николай Златков (на снимката) завърши първи в квалификациите на германския старт от програмата. В 47-ата планинска надпревара Оснабрюк пилотът на Проспийд завърши първи в групата си Е1 измежду девет други пилоти, побеждавайки едновременно  две Порше-та GT3 997 на французина Никола Верве и германското GT3 RSR на Франк Нойгебауер. В трите тренировъчни манша Златков регистрира най-доброто си постижение от 1:01.857 мин.

Французинът завършва с време от 1:04.146 мин, а германецът – 1:05.466 мин.

„Нямаше четвърто...

Пето участие на Ники Златков в еврокупата на планинско

Четвъртък, 31 Юли 2014 | Хилтер-Борглон, RallyXpress
Пето участие на Ники Златков в еврокупата на планинско

ЛИДЕРЪТ В класирането на европейската купа на ФИА за планинските изкачвания Николай Златков този уикенд ще запише петото си участие в надпреварата, стартирайки в 49-ото издание на едно от най-внушителните състезания в дисциплината – германското Оснабрюк. „Сметките ни бяха други, но заради промяната в датите на датите на италианското Великамоника  (6 септември), а и защото имахме персонална покана и добри условия за участие, решихме да караме в Германия“, каза преди заминаването си Златков.

От доста неудобният за работа сайт на организацията се разбира, че общият брой на участниците (както в...

«  51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  » 
Автобои Неделчев