• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Национални

Напусна ни Георги Караматов, последният мохикан в спорта

Неделя, 02 Март 2014 | София, RallyXpress
Напусна ни Георги Караматов, последният мохикан в спорта

АВТОМОБИЛНАТА гилдия на България остана без един от най-сърцатите си пилоти – Георги Караматов (на снимката), шампион на страната в ралитата през 1976 г. и многократен победител в пистовите състезания у нас. Както още приживе беше познат със скромността си и таланта си, така сега Карамайчо си отиде тихо и незабележимо, заобиколен повече от спомени за спорта и по-малко от близки хора, останал сам със старите чаркове от автомобилите си и с едничкото свирещо автомобилно-радио.

Караматов бе познат еднакво добре и в средите на автомобилните, така и в гилдията на мото-пилотите, откъдето започва...

Шампионската Шкода на Митко Илиев с победа в Белгия

Понеделник, 24 Февруари 2014 | София, RallyXpress
Шампионската Шкода на Митко Илиев с победа в Белгия

САМО МЕСЕЦ, след като шампионският автомобил на първенците на България за последните три години – Димитър Илиев/Янаки Янакиев – Шкода Фабия S2000, спечели първата си победа в първенството на Белгия, след като екипажът на ВМА Фреди Лоикс/Йохан Гитселс (на снимката) победиха в рали Ван Хаспенгоу.

Белгийско-френският екипаж завърши с време 1.33:17.5 ч., следван от два автомобила на Субару-то - на 41.9 сек от Крис ван Воесел/Рик Сане и на 1:12.8 мин от Крис Принсен/Петер Касперс. Общо в това състезание от шампионата на кралството участваха 56 екипажа, от които до финала стигнаха 30.

През тази година...

Този уикенд няма да има прах и лъзгане край село Чепинци

Сряда, 19 Февруари 2014 | София, RallyXpress
Този уикенд няма да има прах и лъзгане край село Чепинци

ТОЗИ УИКЕНД полигонът на академията за безопасно шофиране и майсторска езда, създадена от сливналията Павел Жеков (на снимката) преди почти 18 години, ще бъде празен. Няма да има прахоляк, няма да има автомобили, които „лъзгат“ на макадамовото трасе, няма да има лекции за курсистите. Ще бъде необичайно празно за последните пет-шест месеца, в които всеки уикенд, на трасето на школата се събират дузина настоящи и бивши пилоти, за да начешат крастата си, дрифтирайки така, както само те си знаят.

Преди три години, Жеков и неговият син Васил се установяват в София, намират празния парцел край...

Мишо Симеонов в първи старт като правоспособен шофьор

Понеделник, 17 Февруари 2014 | Русе, RallyXpress
Мишо Симеонов в първи старт като правоспособен шофьор

ОТ ДНЕС, 18-годишният русенски състезател – Михаил Симеонов, вече няма да има персонален шофьор по време на кръговете от националното първенство по рали. Само в рамките на пет дни Мишо взе теоретичния изпит като млад шофьор, изпълни пълнолетие, а днес успешно премина и пред ситото на практическия изпит.

Така оттук нататък Васил Георгиев ще си седи спокойно на дясната седалка и ще изпълнява задълженията си единствено като навигатор.

„В петък мина през теорията, разбира се, успешно и така в Самоков Мишо ще се яви и с книжката – каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт Милко...

V1 Челиндж България пред своя първи сезон у нас

Неделя, 26 Януари 2014 | Истанбул, RallyXpress
 RallyXpress

СЪСТЕЗАНИЯТА в едномарковия челиндж с произведените в Бурса ВолкиКар са пред първия си сезон в България, стана ясно по време на двете тестови сесии, организирани от собственика на турския отбор и основател на V1 Челиндж Волкан Ъшък.

За сайта с новините в българския автомобилен спорт Ъшък категорично потвърди, че условията на шестте състезания тази година (виж програмата на българския челиндж от предишната публикация по темата) са били приети от Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС).

„Този шампионат е резултат от работата ми през последните 15 години в развитието на моторспорта...

«  51 52 53 54 55 56 57  » 
Автобои Неделчев