• ...ОЩЕ В ПЪРВИЯ СИ ОПИТ КАТО ТАНДЕМ, ВЛЪЧКОВ И МАРШАВЕЛОВ СТЪПИХА НА ПОДИУМА ЗА ПЪРВОТО СЪСТЕЗАНИЕ НА СЛОВАКИЯ РИНГ...

  • ...АНГЕЛРОВ И СИВОВ-МЛ. - НА ЕДНА РЪКА ОТ ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ОТ ШАМПИОНАТИТЕ ЗА 2018 ГОДИНА...

  • ...ЛИДЕРИТЕ В ШАМПИОНАТА АНГЕЛОВ/СИВОВ ЗАПОЧВАТ МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН С ПОБЕДА В ГРАДСКИЯ ЕТАП...

     

Национални

Златков четвърти в своя клас, взима точки за еврокупата

Понеделник, 19 Май 2014 | София, RallyXpress
Златков четвърти в своя клас, взима точки за еврокупата

ПИЛОТЪТ на Проспийд Николай Златков (Ауди Куатро S1, на снимката) завърши на девето място измежду 85-те финиширали автомобила, които бяха регистрирани в италианското състезание Вердзенис за Купата на Европа в планинските участници. Това дава първите 2 т. за генералното класиране в надпреварата за българския пилот, който през 2013 г. направи пауза в участието си на европейската сцена. В същото време Златков е на третата позиция в своя клас Е1 3000+, което според изчисленията на сайта с новините в българския автомобилен спорт е равнозначно на 15 т.

Както се очакваше победата в класа на българина записа...

Златков с шесто време на квалификацията в Италия

Събота, 17 Май 2014 | Вердзенис, RallyXpress
Златков с шесто време на квалификацията в Италия

БЪЛГАРСКИЯТ пилот Николай Златков (на снимката) завърши на шеста позиция в квалификацията на клас Е1 3000+ от първия кръг на Купата на ФИА за Европа в планинските изкачвания в италианския старт край езерото Вердзенис. В първата си сесия пилотът на Проспийд е записал време от 3:03.00 мин, след което е свалил постижението си при втория тур на 2:59.87 мин.

Това е с 5.77 по-слабо от постижението на победителя в класа Андреа Габат (Ав., Форд Ескорт Косуърт).

Днес са двата манша от състезанието в Италия (началният час е 9.30 ч. местно време), когато Златков трябва да измине възможно най-бързо две изкачвания от по 5.640...

Две години по-късно: Златков отново стартира на Вердзенис

Четвъртък, 15 Май 2014 | София, RallyXpress
Две години по-късно: Златков отново стартира на Вердзенис

ТОЗИ УИКЕНД ще е първият от програмата на пилота на Проспийд Николай Златков (на снимката), с който той започва участието си в Купата на Международната автомобилна федерация (ФИА) на Европа за скоростните планински изкачвания.

Стартът е в Италия – 43-годишното състезание Вердзенис, което тази година е събрало в списъка със заявките 321 автомобила.

В бъдещият стартов лист българинът е с №79 и е в компанията на още 11 пилоти, които са регистрирани в група Е1 (над 3000 куб. см).

%снимка1%
В края на май през 2012 г. Николай Златков спечели първите си 10 т. за купата на ФИА в планинските състезания, където в...

И Носещият огън Давид влезе в листата на нашите чужденци

Петък, 02 Май 2014 | София, RallyXpress
И Носещият огън Давид влезе в листата на нашите чужденци

ГРУЗИНЕЦЪТ с български паспорт Давид Кварaцхелия (на снимката) стана 22-ия чужденец, който е записал името си в класическите три родни автомобилни шампионата. Кварцхелия, който е познат повече с прякора си Давидоне, бе навигатор на Здравко Минев по време на първия старт от шампионата на ралиспринт във Варна миналия уикенд.

За двамата участието в това състезание бе прощапалник и като екипаж, и като участие на високо национално равнище.

При това финалът да екипажа Минев/Кварaцхелия (Джи Ейч пауър, Рено Клио RC) се оказа повече от добър 0 22-о място в генералното класиране и 3-а позиция в клас RC3,...

Варненският ралиспринт сложи нов стандарт в дисциплината

Понеделник, 28 Април 2014 | София, RallyXpress
Варненският ралиспринт сложи нов стандарт в дисциплината

ФИНАЛЪТ на първия кръг от националното първенство по ралиспринт във Варна в неделя със сигурност постави новите стандарти за рали дисциплините, потънали в дълбока финансово-зрителска криза през последните три години.

Но за да има максимална коректност, Варна 2014 не поставя нови стандарти, а връща рамките за спорта, изгубени някъде около началото на новото столетие, за които всички фенове жалят с кървави сълзи.

Това се показа именно във Варна и причините, поради които точно първия официален ралиспринт се превръща в еталон за бъдеще идват тъкмо от варненци.

Според организаторите на спринта...

«  51 52 53 54 55 56 57 58 59 60  » 
Автобои Неделчев