• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Национални

Шампионатът ВолкиКар стигна и до русенското си състезание

Вторник, 16 Септември 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

СЛЕД КАТО мина през пловдивския квартал Тракия и варненската картинг-писта над Виница, шампионатът ВолкиКар тази неделя ще бъде в Русе. Там ще се състои трития кръг от първата надпревара на автомобилното шоу, което от юни до септември увеличава непрекъснато своя авторитет и престиж в първия си сезон от V1 Челиндж България. Подобно на надпреварата в Пловдив, сега надпреварата ще бъде на специално обособено трасе около русенския площад Александър Стамболийски и бул. Цар Освободител.

Така след доста специфичното и тясно профилирано трасе на варненското картинг-трасе, V1 Челиндж България...

Има какво още да се чисти в регламента на челинджа

Понеделник, 25 Август 2014 | Виница, RallyXpress
 RallyXpress

854 ДНИ, СЛЕД КАТО за последно победи пред родна публика, пилотът на Ики-Рейсинг Искрен Маринов (на снимката) влезе с летящ старт в ВолкиКар Челиндж България, печелейки второто състезание от шампионата на тази атрактивна дисциплина. За последно Ики бе победител в планинско Варна през пролетта на 2012 г.

„Можеше да стане и по-добре, но при удара, който получих от Коце Щерев задницата на автомобила се изкриви“, заяви веднага след финала на състезанието на картинг-пистата над Виница варненският пилот.

„О, да, в Турция също имаме толкова „щети“ по автомобилите“, категорично определи състезанието...

Вторият ВолкиКар вече със седем български състезатели

Неделя, 24 Август 2014 | Виница, RallyXpress
 RallyXpress

ВТОРИЯТ ТУР от ВолкиКар Челиндж България стартира вече само с българско участие, но и само със седем от задължителните десетима пилоти по регламент, но причината за това е в променения формат на състезанието за Варна. Втория тур от челинджа се провежда за първи път на картинг писта, а това означава, че няма да има общ старт, а серии на пресявки на пилотите, които сап регистрирани в стартовия лист. Пистата е карнитг-трасето във Виница, а единият от великолепната седморка е нейният собственик Иво Цонев.

Останалите шестима са: Дияна Стоянова, Симеон Андонов, победителят от пловдивския тур –...

Шампионът от Варна 2012 се връща на старта у дома

Събота, 23 Август 2014 | Варна, RallyXpress
Шампионът от Варна 2012 се връща на старта у дома

ВАРНЕНСКИЯТ пилот Искрен Маринов-Ики (на снимката) ще се завърне в спорта утре след обед, когато след пауза от 854 дни за първи път ще седне зад волана на спортен автомобил. Маринов е един от петимата български участници във втория кръг от на сериите ВолкиКар Челиндж България. Интересното е, че варненецът, който заради своята картинг кариера има повече афинитет към пистовите и планинските състезания, за последно се е състезавал именно у дома през 2012 г., когато по най-безапелационен начин печели първото черноморско планинско състезание.

През юли в пловдивския квартал Тракия Ики бе един от...

ВолкиКар Челиндж България акостира в морската столица

Четвъртък, 21 Август 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

СЛЕД УСПЕШНОТО начало на ВолкиКар Челиндж България в пловдивския квартал Тракия в края на юни, в предстоящия уикенд бензиновата атракция ще акостира в морската столица на страната, когато в малко преди 16 ч. участващите 10 пилоти в надпреварата ще бъдат посрещнати от представители на общинските власти в града.

Разбира се, точно според очакванията, първото представяне на автомобила Волки 1 на публиката пред Общината във Варна ще бъде направено от балканския шампион за 2013 г. и пилот на БулБет Рали Тим Тодор Славов.

Славов, който преди четири дни спечели първото място в категорията на...

«  47 48 49 50 51 52 53 54 55 56  » 
Автобои Неделчев