• ...ВНУШИТЕЛЕН СИСЪК СЪС ЗАЯВЕНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ТРЕТИЯ СТАРТ ОТ ПИСТОВОТО ПЪРВЕНСТВО В РУСЕ ТАЗИ СЪБОТА И НЕДЕЛЯ...

  • ...ЛЮБЕН КАМЕНОВ БЛИЗО ДО НОВ РЕКОРД НА БЪЛГАРКА, КОРЕКЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ В НЕДЕЛНИТЕ МАНШОВЕ...

  • ...ТРЕТИЯТ ОТПАДНАЛ - СТЕФАН ГЕОРГИЕВ, ФОРДЪТ ИЗДЪХВА ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ЧЕШМАТА НАД СЛИВЕН...

Национални

ВолкиКар Челиндж България стартира с трима топ-пилоти

Сряда, 18 Юни 2014 | София, RallyXpress
 RallyXpress

ПЪРВОТО състезание от веригата ВолкиКар Челиндж България стартира тази неделя в пловдивския кв. Тракия с участието на трима български топ-пилоти: Петър Гьошев, Пламен Стайков и Тодор Славов, които специално са поканени от организаторите на веригата състезания с турските Волки 1 (V1).

Челинджът, който е особено популярен при комшиите е устроен от добре познатия у нас пилот Волкан Ъшък, а отделно и конструкцията на специалните автомобили е негово дело. За възможността този шампионат, който има повече стойността на автомобилно шоу в градската среда, да се пренесе и у нас, първи през миналия...

Чопър „виси“ 2100 километра над етапите на офродаджиите

Вторник, 17 Юни 2014 | Сафия, RallyXpress
Чопър „виси“ 2100 километра над етапите на офродаджиите

ЕДИН вертолет R44 Равен (Гарван) ще „виси“ над участващите екипажи в оф-роуд надпреварата Балкан-Бреслау тази година, едно от най-големите състезания в дисциплината, което е извън календара на Международната автомобилна федерация (ФИА). „Гарванът“, обратно на придобития от птицата символ, е част от мерките за сигурност на седемдневната надпревара на екстремните състезатели в надпреварата. За другите две състезания, носещи съответно имената Бреслау-Полша и Бреслау-Германия, въздушната подкрепа се гарантира от два-три вертолета.

Разходите по летателните часове на вертолета са част от...

ЕКО прави училище с Чой и Царски на пистата в Серес

Сряда, 11 Юни 2014 | София, ЕКО-България
ЕКО прави училище с Чой и Царски на пистата в Серес

НА 28 ЮНИ, на състезателната писта в Серес бензиностанции ЕКО подаряват на 30 фена на моторните спортове възможността да направят серия от обиколки със собствен мотоциклет или автомобил. EKO Рейсинг Скул ще започне с кратко обучение на участниците относно спецификата на пистата. След това мотористите ще получат съвети за безопасна езда от шампиона в пистов мотоциклетизъм Мартин Чой, а автомобилистите - от многократният шампион на страната Илия Царски. EKO Рейсинг Скул е част от дългосрочна социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се, като стигнеш".

Тази социална програма която цели...

БФАС разреши подгряване на гуми, Полицая изригна с писмо

Четвъртък, 05 Юни 2014 | София, RallyXpress
БФАС разреши подгряване на гуми, Полицая изригна с писмо

ДВА ДНИ преди старта на втория кръг от шампионата в планинските изкачвания, автомобилната власт обърна палачинката и отмени решенето си в правилника за тази дисциплина за забрана за подгряването, по какъвто и да е начин, на гуми за квалификациите и самото състезание.

Решението (виж факсимилето) е взето от все още действащият управителен съвет и президента на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) Радослав Козлеков. Връща се и старата система на стартиране, при която в състезанието редът е по постигнатите резултатите от квалификациите, а в тренировките – по стартовите номера.

...

Давидоне попълни семейния отбор с още един състезател

Вторник, 03 Юни 2014 | Варна, RallyXpress
Давидоне попълни семейния отбор с още един състезател

ОТ ДНЕС варненският състезател Давид Кварацхелия (на снимката) – известен в автомобилните среди като Давидоне - попълни семейният екипаж от внучка (11-годишната Алекс и 6-годишният Давид) с най-младия състезател в семейния отбор – Самуил Георгиев. Той се появи на бял свят във Варненския Майчин дом и е синът на Екатерина Кварацхелия и Валентин Георгиев. Още отсега Давидоне вече прави сметка, кога ще поведе малкия си внук по състезания и какъв да бъде неговия първи картинг.

В края на април Давидоне за първи път се пусна в домашния си рали-спринт Варна, където партнираше на Здравко Минев, с когото...

«  47 48 49 50 51 52 53 54 55 56  » 
Автобои Неделчев