• ...НОВИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ В РАЛИ БЪЛГАРИЯ СА МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ/ЕДИ СИВОВ, МЕГАПОРТИТЕ ПЕЧЕЛЯТ И ДВАТА ШАМПИОНАТА...

  • ...ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА НАМАЛЯХА НАПОЛОВИНА: СЛЕД ОТПАДАНЕТО НА ВАСИЛЕВ, ИГРАТА НАПУСНА ДАНЧО АТАНАСОВ...

  • ...БЕЗ АНТОН ТИТОВ ВЪВ ВАРНА, ВЕРОЯТНО ОТПАДАН ОЩЕ ДВАМА ПИЛОТИ, СПИСЪКЪТ СТАНА ОТ 27 АВТОМОБИЛА...

     

Национални

Младият азербейджанец взима първа победа с втория си старт

Неделя, 28 Септември 2014 | Бургас, RallyXpress
Младият азербейджанец взима първа победа с втория си старт

7 ГОДИШНИЯТ картингист от Азербейджан Гюрбхюсеин Абдулаев (на снимката) взе днес в бургаския кръг от V1 Челиндж България първата си победа и след участието си в Русе миналата седмица и успеха в четвъртото състезание от веригата вече е с актив от 15 т. При това за Гюр, както пилотът сам се нарича в съкратения вариант, това не само е второто българско участие, но и изобщо второто му състезание с турските ВолкиКар. Младежът завърши втори в първата серия, изпреварен само от Искрен Маринов, а във второто бягане на 600-метворото трасе успя да се справи с друг ветеран в автомобилизма – Костадин...

Карамбол спира първата серия от V1 Челиндж BG

Неделя, 28 Септември 2014 | Бургас, RallyXpress
 RallyXpress

МАСОВО сблъскване още на първия завои след старта в първата сесия от бургаското състезание на V1 Челиндж България наложи престартирането на тази серия. След двете квалификации най-бързото време – 24.35 сек, записа варненецът Искрен Маринов, следван от Симеон Донов (24.36), а на втората редица се наредиха двукратният победител Костадин Щерев (24.48) и младият азербайджански пилот Гюрбхюсеин Абдулаев (24.82 сек.)

В карамбола пострада колата на Донов, но след бързия ремонт в бокса, зеленото Волки застана на мястото си в решетката.

За отбелязване е, че в квалификациите едновременно дадоха дефекти три от...

В Бургас ще бъде третият спор Коце Щерев/Искрен Маринов

Неделя, 28 Септември 2014 | Булгас, RallyXpress
 RallyXpress

В ЧЕТВЪРТИЯ кръг от V1 Челиндж България предстои третия пореден сблъсък между първият и вторият в класирането до момента – пловдивчанинът Костадин Щерев и варненския претендент в първите серии тази година Искрен Маринов. Два кръга преди края на първия шампионат в сериите Щерев води с 2:1 победи сред първите места в Пловдив и Русе. Маринов пък спечели домашното си състезание на картинг-пистата над Виница. И двамата са пилоти, които имат достатъчно богат състезателен опит, заради който може да се предвиди, че единият от тях ще триумфира в края на шампионата в София на 2 ноември.

Във второ поредно...

Чакат още четирима пилоти от Турция, Григор пас за старта

Петък, 26 Септември 2014 | Бургас, RallyXpress
 RallyXpress

ДОПЪЛНИТЕЛНО четирима пилоти от Турция се очакват за неделния четвърти старт от програмата на V1 Челиндж България, научи днес от организаторите на надпреварата сайтът с новините в българския автомобилен спорт. „Проблемът е, че нямаме 100-прочентова сигурност нито за имената, нито дали ще пристигнат“, каза за RallyXpress Тезджан Мустафов, който е единият от отговорните за провеждането на състезанието хора. Според него причината за несигурността е, че през този уикенд в Турция има три старта – едно рали, едно планинско и кръг от националните серии ВолкиКар.

„Кръгът на Волки е в Измит, така че от...

За първи път V1 челиндж BG стартира с пистов шампионат

Петък, 26 Септември 2014 | Бургас, RallyXpress
 RallyXpress

ЗА ПЪРВИ ПЪТ в историята на националния пистов шампионат ще бъда в комбинация с кръг от превеждащия се у нас V1 челиндж България. Четвъртият старт от програмата на това бензиново шоу ще е веднага след края на състезателния ден в Бургас в неделя.
Така автомобилното шоу в морския град ще е двойно по-голямо, а със сигурност V1 Челиндж България в четвъртото си състезание ще бие рекорда по посещаемост на Пловдив, Варна и Русе. Това пък означава, че организаторите от Вромос ще имат много тежък уикенд откъм спазване на графика.

Както стана ясно от организаторите на V1 Челиндж България към листата от...

«  46 47 48 49 50 51 52 53 54 55  » 
Автобои Неделчев