• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Национални

Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

Четвъртък, 05 Юли 2018 | София, RallyXpress
Ицо Атанасов: Добре, че беше планинския старт на Българка

МНОГО ЦЕННО състезание за мен се оказа планинско Българка, и добре че беше сливенското състезание, защото ми спести отпадане този уикенд!“, категорично заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт Христо Атанасов (на снимката).

След финала над Сливен в Ситроен-а на пилота на Бултранс Рали Тим цъфват проблеми.

„По-точно два, които се появиха в сливенското състезание, а можеше да станат в Твърдица и да приключим“, уточнява Атанасов.

Едната грижа се оказва повредата в електрическата система на „ви-ти-еса“, другият проблем – скъсан тампон на скоростната кутия.

За щастие на пилота...

Станчев: Критична ситуацията! Налагат се незабавни промени

Сряда, 04 Юли 2018 | София, БТА
  • обновена
Станчев: Критична ситуацията! Налагат се незабавни промени

Протестни жалби към избора на нов състав на Управителния съвет (УС) към Българска федерация по автомобилни спортове (БФАС), пазени в тайна клаузи от договори и скрита кореспонденция с Международната автомобилна федерация (ФИА) водят до разпад не само в ръководния орган на родния спорт, но и до неговото неглижиране от обществото и Министерството на младежта и спорта (ММС).

Това мнение изказаха представители на УС и избраният за председател на БФАС Калоян
Станчев.

Според участниците в пресконференцията, проведена в БТА, проблемите пред федерацията са много и „ситуацията е критична“. Те
...

Жоро Гвоздейков: Това рали е край на кариерата ми в спорта

Вторник, 03 Юли 2018 | Твърдица, RallyXpress
Жоро Гвоздейков: Това рали е край на кариерата ми в спорта

СЛЕД 14 ГОДИНИ работа за рали Твърдица и за това състезание, единият от двамата негови фактически основатели – Георги Гвоздейков, слага точка на ангажиментите си към надпреварата, а с това и край на своята спортна кариера. Самият твъдицанин заяви това днес пред сайта с новините в българския автомобилен спорт.

„Работя по други проекти, по по-интересни неща, които си заслужават, които са ми много по-интересни“, каза обобщено Гвоздейков. Той категорично отрича, по какъвто и да е начин бъдещите му планове да са свързани със [автомобилния] спорт.

„За мене това беше трудно решение, което трябваше...

Връщат славата на Кърджали в център на водомоторния спорт

Сряда, 27 Юни 2018 | София, Пресклуб България
Връщат славата на Кърджали в център на водомоторния спорт

ОТ 29 ЮНИ до 1 ЮЛИ Българската федерация по водомоторен спорт (БФВС) и Община Кърджали организират най-големия воден фест на Балканите - атрактивни надпревари с бързи лодки, джет ски и флайборд, каза на пресконференция в Пресклуб България генералният секретар на БФВС Тодор Христов. Той допълни, че на 29 и 30 юни на брега на язовир Студен Кладенец ще се проведат три манша за всички категории джетове, включително и фрий-стайл, жени и деца. Десет дами ще мерят сили с джетове, като се очаква потвърждение  от световната шампионка Валерия Вершина.

В същото време  на Водното огледало, в центъра на Кърджали...

ЕКО Рали България 2018 с нов маршрут и предизвикателства

Петък, 22 Юни 2018 | София, Съобщение за медиите
ЕКО Рали България 2018 с нов маршрут и предизвикателства

От 27 до 29 юли ще се проведе ЕКО Рали България 2018 – кръг от Е-световния шампионат за Е- Регулаторна купа на FIA за нови енергии и задвижвания. В надпреварата, която ще стартира с пищна церемония в центъра на София, право на участие имат електромобили, коли с горивни клетки и задвижвани от електричество автомобили, разполагащи с ДВГ, който не е механично свързан към колелата (рейндж екстендър). През 2017 г. в Еко Рали България участие взеха 15 електромобила на водещите автомобилни производители.

Тогава победата отиде у действащия световен шампион Валтер Кофлер (Ит, Тесла Модел S), сега италианецът е...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  » 
Автобои Неделчев