• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Национални

Домакините на Сливен Рали: Движим се 99% в графика

Вторник, 29 Август 2017 | Сливен, RallyXpress
  • обновена
Домакините на Сливен Рали: Движим се 99% в графика

ДВИЖИМ СЕ, хайде да не казвам 100, но 99 на сто в графика, който имаме за работата по състезанието.“ Това заяви днес по обед за сайта с новините в българския автомобилен спорт директорът на Рали Сливен Живко Минчев. „Днес остава да научим откъде за дните в състезанието ще ни бъдат командировани допълнителните три автомобила за аварийно-спасителни работи.“

Минчев е категоричен, че бройката от 7 такива автомобила ще пристигнат от другаде, но поради бушувалите тежки горски пожари, ще предстои да се разбере откъде ще пристигнат тези „технически линейки“.

Да припомним, че преди време такъв горски...

Хлапето Гого Димитров кара в Англия за атака на титлата

Събота, 19 Август 2017 | Лондон, RallyXpress
Хлапето Гого Димитров кара в Англия за атака на титлата

12-ГОДИШНОТО българско дете Георги Димитров (на снимката), което кара в британския шампионат на X30 Мини, днес стартира на пистата Уилтън Мил в поредното състезание от тазгодишната надпревара. Според изчисленията та бащата на хлапето – Георги Димитров-старши, Гого в момента е на втората временна позиция в касирането и изостава от лидера на 18 т. „Ще бъде трудно състезание - категоричен е бащата-мениджър. – Трябва да се справя с други 27 конкуренти, а целта му и на отбора Фюжън Моторспорт е не само да запази сегашното класиране, но и силно да атакува челото в оставащите състезания от шампионата.

...

12-годишно българче начело в картинг еврошампионата Х30

Сряда, 02 Август 2017 | София, RallyXpress
12-годишно българче начело в картинг еврошампионата Х30

ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЪЛГАРСКИ пилот в картинга, макар и в евросериите на категорията Х30, печели финал в състезание през този сезон. Става дума за живеещото в Англия и състезаващ се в шампионата на Острова Мини Х30 12-годишно българче Георги Димитров. Хлапето записа името си като победител в германския кръг от четирите старта в Х30 за 2017 г. (класирането виж ТУК).

В момента Гого, който в евросериите се състезава с британски лиценз, е на 8-ото място.

„Но има една подробност, че се вземат трите най-добри от четирите резултата – казва Георги Димитров-баща, който от прохождането на малкия Гого е негов личен...

Напусна ни Теодор Тодоров, майсторът на силните „коне“

Четвъртък, 27 Юли 2017 | Варна, RallyXpress
Напусна ни Теодор Тодоров, майсторът на силните „коне“

СЛЕД ДЪЛГО и мъчително боледуване днес ни напусна Теодор Тодоров (на снимката), когото в средите на драг-рейсинга колегите познаваха повече като Тони Келеша. Едва на 39 години, в разцвета на житейския път и добил силата на неподражаем майстор на сините „коне“, Тони напуска автомобилния керван, а още отсега е ясно, че опразненото място в семейството му и в спорта надали ще бъде запълнено в скоро време от друг, който има неговите качества. За него колегите казват, че е успял да направи неизвестно колко спортни автомобили да бъдат не само бързи, но и много здрави.

Дори конкурентите и враговете на...

В неделя трима пилоти стават първите шампиони за 2017 г.

Петък, 21 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
В неделя трима пилоти стават първите шампиони за 2017 г.

ТИМА ОТ ДЕСЕТИМАТА първенци в планинското първенство за тази година ще станат известни най-късно в неделя след обед. Така че традицията първите шампиони да бъдат именно от тази надпревара сега ще бъде спазена стопроцентов, както това стана и миналата година пак на Шипка-Дамасцена. Иронично, но двама от тях – Стефан Стоев (АРА Моторспорт, НС3) и Павлин Русев (Булсим, RC5) ще приключат предсрочно със сезона си точно по начина, по който приключиха миналата си година – на трасето на Шипка-Дамасцена и един старт преди фактическият край на първенството в Кюстендил в края на следващия месец.

И пилота...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »