• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Национални

Да си поменем днес големия шампион и човек Тодор Славов

Сряда, 28 Юни 2017 | София, RallyXpress
  • обновена
Да си поменем днес големия шампион и човек Тодор Славов

ДНЕС Е ДЕН, В КОЙТО всеки, искрено обичащ спорта не може да не си спомни за големия
шампион и човек Тодор Славов. На тази черна за българския автомобилен спорт дата преди две години в рали Твърдица-Елена, по най-драматичния начин Съдбата лиши българския автомобилизъм от истински голямата му надежда. Да помълчим минута за него. Защото от колоната излезе пилотът, който знаеше по шампионски да се състезава, но и като истински мъдрец да говори много бавно. Спортът осиротя без един джентълмен.

За да се превърне 31-годишният варненец в истинската легенда на нашите ралита.

Да бъде описан Тодор Славов...

Стачка в картинга, пилоти ще бойкотират кръга в Хасково

Понеделник, 26 Юни 2017 | София, RallyXpress
Стачка в картинга, пилоти ще бойкотират кръга в Хасково

ЖЕСТОКА БУРЯ се задава в картинг спорта у нас, след като пилотите са готови на масов бойкот, който се готви за 4-ия кръг от националния шампионата в Хасково през идващия уикенд. Възловите състезателите от всички класове са недоволни от непрозрачното управление във федерацията, но също и от налагането през последните месеци на еднолични решения от остатъчното ръководството на съществуващата почти формално национална федерация в този спорт. Това поставя подвъпрос не само хасковското състезание, но и целия шампионат, от който остават още два старта.

Сред пилотите, които няма да участват, са...

Кралев 5-и във втората Монца, успява да удържи 3-о място

Понеделник, 19 Юни 2017 | от Красимир Тодоров, Монца
Кралев 5-и във втората Монца, успява да удържи 3-о място

ЕДИНСТВЕНИЯТ български пилот, участващ в италианския шампионат на туристическите автомобили (ITCC) Пламен Кралев (на снимката, Ауди RS3 LMS), продължава да заема третата позиция в първенството на Апенините, след като във второто състезание на пистата Монца той завърши на 5-а позиция. Българският тим Краф Рейсинг също е единственият чуждестранен екип, който е в съперничество с други 23 италиански отбора в този шампионат. За втория старт Кралев потегли от 5-а позиция в решетката.

Още в началната фаза на състезанието българинът успя запази добро темпо и място в колоната, като още на старта той беше...

Пламен Кралев трето място в италианския шампионат ITCC

Събота, 17 Юни 2017 | от Красимир Тодоров, Монца
Пламен Кралев трето място в италианския шампионат ITCC

ОТБОРЪТ НА Краф Рейсинг и неговия пилот Пламен Кралев (на снимката) завършиха на второ място в кръга от (ITCC) в първият от двата старта днес на пистата Монца. Българинът потегли от третата стартова позиция, но с агресивна езда Пламен Кралев успя да завърши на второто място на подиума. Кралев познава доста добре трасето на легендарната италианска писта, на която се е състезавал преди години, когато в партньорство с Димитър Илиев участваше в едномарковия шампионат Ферари Челиндж.

След двата подиума отпреди две седмици на пистата Мизано, Кралев продължава да събира важни точки за генералното...

Колегиално да помогнем за лечението на Маро Костадинов

Сряда, 14 Юни 2017 | София, RallyXpress
Колегиално да помогнем за лечението на Маро Костадинов

ПРЕДИ ПЕТ ДНИ един от най-добрите български навигатори – Марин Костадинов (на снимката) премина успешно през тежка операция на стомаха във варненската болница Света Ана. Сега състоянието на Марин Костадинов се подобрява, както научи сайта с новините в българския автомобилен спорт от Слави Славов.

Първоначалните разходи по сложната операция на Марин са поети от Славов, от бившия пилот на Костадинов Ради Козлеков и от Георги Недялков. Но за лечението на варненецът тепърва ще бъдат нужни средства, за които всички приятели и колеги биха могли да внесат своята лепта (виж карето горе).

...

«  1 2 3 4 5 6 7 8 9  »