• ...В СЛИВЕН СПЕШНО РЕШАВАТ ВЪПРОСА С ОСОЛЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ТРАСЕТА ЗА СПРИНТА, СКРЕЖ И МЪГЛА ПОКРИВАТ КАРАНДИЛА И ДЪРВОТО...

     

  • ...ЗА ФИНАЛА НА СЕРЕС ИВАН ВЛЪЧКОВ СМЕНЯ И АВТОМОБИЛА, И СЕРИЯТА! СУДЕНТЪТ ДЕБЮТИРА ПРИ "МАКСИМАЛИСТИТЕ"...

     

  • ...ПЕТ ЕКИПАЖА ОТПАДНАХА ОЩЕ ПРЕДИ СТАРТА НА  ВИДИНСКИЯ СПРИТ ДНЕС НАДВЕЧЕР...

Национални

Стратиева: Още по-близка и свързана с чешкото Барум

Вторник, 28 Август 2018 | от Екатерина Стратиева/София
Стратиева: Още по-близка и свързана с чешкото Барум

СЛЕД 10-ГОДИШНО преследване на мечтата, с много борбеност, лишения, постоянство, дойде мигът, в който това стана реалност! На финала на 48-ото Рали Барум получих признанието на организаторите и община Злин. Кметът на града г-н Мирослав Адамек ми връчи „ключа на града“, символ, с който те приемат за почетен гражданин! Не знам как да опиша усещането, защото за мен това е огромно признание за цялото усилие и всичко свършено назад през годините. В цялата ми кариера това отличие се нарежда на челна позиция редом до това от 2012 – трофей за млади надеждни пилоти в памет на Ричард Бърнс!

Вече се чувствам...

Братята Пенчеви се пускат за един старт от Стари столици

Събота, 25 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Братята Пенчеви се пускат за един старт от Стари столици

ТОЧНО ДЕСЕТ ГОДИНИ, след като Димитър и Таньо Пенчеви (на снимката) правят дебюта си в автомобилния спорт по време на 39-ото Стари столици, двамата братя ще се пуснат с един-единствен старт в рали-шампионата, чийто трети кръг е в Шумен идният уикенд. „Просто така се случи, че отпуската на брат ми съвпадна със състезанието, в което сме карали толкова отдавна и реши, че можем да се пуснем и тази година“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилота на Автоцар. Това обаче се оказва трудна задача, защото от бургаското състезание тази година, Митко Пенчев излиза със строшен мотор на...

Новаци в MSA с най-добро време в шейкдауна на Злин Рали Чехия

Петък, 24 Август 2018 | от Митко Спасов/Злин, Чехия
Новаци в MSA с най-добро време в шейкдауна на Злин Рали Чехия

ПЪРВОТО УЧАСТИЕ на Моторспорт Академията (MSA) от Твърдица в състезание от най-висок ранг на европейската сцена – Злин Рали Чехия, може да се каже, че започва повече от успешно. В този най-труден старт от европейските ралита, MSA е представена от два полски екипажа, единият от които е регулярният участник в националното ни първенство и в Трофея Хюндай Рейсинг, докато вторият – Пан Ярек/Михал Пораджиш, са за първи път стартират с Хюндай i20 Купе. Тъкмо те двамата, още с третото излизане на трасето за днешния шейкдаун, постигнаха и най-доброто време от трите коли на MSA.

Вторият тандем, който главният...

Миро Петков: „Ще имам поне един старт с НАСКАР в Европа“

Събота, 18 Август 2018 | София, RallyXpress
Миро Петков: „Ще имам поне един старт с НАСКАР в Европа“

ПОНЕ ЕДНО УЧАСТИЕ в европейските състезания с НАСКАР ще направи българинът Мирослав Петков, който вчера на холандския овал Рейсуей Венрей стана първия роден пилот, който сяда и тестира „американски“.

„Ще направя едно състезание в Европа, преди да се реша дали да се състезавам в Америка“, каза тази вечер по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът, който живее и работи в Швейцария, но се състезава на континента във всяка възможна дисциплина, както и прави тестове с всяка състезателна машина, до която се добере в свободното си време.

Първоначалните намерения на...

Гаранция: писта Стара Загора ще е на Драконовското трасе

Сряда, 15 Август 2018 | Стара Загора, RallyXpress
Гаранция: писта Стара Загора ще е на Драконовското трасе

СТОПРОЦЕНТОВА е гаранцията, че писта Стара Загора ще има нова в календара дата (15/16 септември), на която АСК Стара Загора ще проведе своето състезание не на обичайното от години място в града, а на трасето на писта Дракон, край Калояново.“

Това днес препотвърди за сайта с новините в българският автомобилен спорт директорът на надпреварата Илия Бояджиев (на снимката).

„Просто ще наемем пистата за този уикенд, за да спазим календара и за да няма пропуски в пистовия шампионат“, допълни заралията, след като за пореден път организаторите на събитието се събраха на оперативно съвещание.

За...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  » 
Автобои Неделчев