• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Национални

Балкан Класик Рали 2017: шампиони и джентълмени

Вторник, 03 Октомври 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
Балкан Класик Рали 2017: шампиони и джентълмени

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ на макадамовата надпревара за исторически автомобили Балкан Класик Рали е вече в историята. Състезанието, в което се допускат за участие машини, произведени между 1962 и 1985 година (без 4х4 и турбо или механични компресори), привлече на старта си 16 икони на авто-индустрията от средата на миналия век, като култови Порше 911, Форд Кортина MK1, Тойота Корола GT и дори екзотики като Триумф TR7 и Полонез FSO.

А екипажите бяха от почти цяла Европа, плюс цели 6 тима от далечна Кения, врели и кипели в състезания като класическата версия на легендарното Сафари Рали.

За 5 дни, състезателите трябваше...

Представят официално Енеос Къп на старта в Стара Загора

Вторник, 26 Септември 2017 | София, RallyXpress
Представят официално Енеос Къп на старта в Стара Загора

СЪВМЕСНИЯТ проект на пловдивският КА2 Рейсинг Тим и Омникар-България – Енеос Къп, ще бъде представен официално този уикенд в Стара Загора по време на четвъртия старт от календара на националния шампионат на затворен маршрут.

Реално проектът става част от първенството на България през следващата година, след като до момента имаше две неформални състезания по време на формиране на групата от бъдещите пилоти за Енеос Къп.

Презентацията на бъдещият отделен клас на пистовото първенство ще е започне с 15-минутна квалификация в събота.

Тренировките на Енеос Къп ще бъдат след края на първата...

Детето на пътя е червен светофар, означава да спреш!

Събота, 23 Септември 2017 | от Агенция Олл Чаналъс, София
Детето на пътя е червен светофар, означава да спреш!

Началото на учебната година и първият ученбен ден 15-ти септември, бе избран от бензиностанции Газпром за стартиране инцииативата: Дете на пътя - повече от червен светофар. Означава спри!, с основен фокус безопасността на децата на пътя.  

Активността е част от кампанията за безопасно шофиране Струва ли си?, която стартира в началото на месец юли, и има за цел да повиши осведомеността  на шофьорите, и не на последно място да  формира култура на шофиране и поведение на пътя.

Стартът на инициативата беше даден в търговската  мрежа на бензиностанции Газпром, с раздаване на светлоотразителен стикер ...

Първите победители в Сливен Сергей Сергеев и Роси Илиева

Петък, 01 Септември 2017 | Сливен, RallyXpress
Първите победители в Сливен Сергей Сергеев и Роси Илиева

БИВШИЯТ световен шампион по мотоциклетизъм в серийните машини Сергей Сергеев (на снимката, Крайслер) и Росица Илиева (Хонда Сивик) са първите победители в сливенското рали, част от придружаващата го програма бе и втория старт от шампионата на Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) по автомобилизъм. Двамата бяха най-бързи в своите категории – модифицирани автомобили и такива, които хората с увреждания използват, без да са правени промени по конструкциите им.

Сливен Рали за втора поредна година е домакин на шампионата на БАРИС, а участващите в него общо 13 състезатели (6...

За втори кръг БАРИС заложиха на престижното Сливен Рали

Четвъртък, 31 Август 2017 | София, RallyXpress
За втори кръг БАРИС заложиха на престижното Сливен Рали

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА година Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) устройва автомобилния шампионат за хората в неравностойно положение паралелно с кръг от първенството на страната. Началото на тази традиция бе поставено в края на май във варненския старт на рали България, за да продължи с развитието на шампионата в Сливен през септември. „За нас е удоволствие, хората, лишени от възможността да се състезават наравно с професионалистите, ще стартират в най-добре устроеното рали на България“, заяви Павел Савов от БАРИС.

През миналата година самите състезатели, които си...

«  1 2 3 4 5 6 7 8  »