• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Национални

Хлапето Гого Димитров кара в Англия за атака на титлата

Събота, 19 Август 2017 | Лондон, RallyXpress
Хлапето Гого Димитров кара в Англия за атака на титлата

12-ГОДИШНОТО българско дете Георги Димитров (на снимката), което кара в британския шампионат на X30 Мини, днес стартира на пистата Уилтън Мил в поредното състезание от тазгодишната надпревара. Според изчисленията та бащата на хлапето – Георги Димитров-старши, Гого в момента е на втората временна позиция в касирането и изостава от лидера на 18 т. „Ще бъде трудно състезание - категоричен е бащата-мениджър. – Трябва да се справя с други 27 конкуренти, а целта му и на отбора Фюжън Моторспорт е не само да запази сегашното класиране, но и силно да атакува челото в оставащите състезания от шампионата.

...

12-годишно българче начело в картинг еврошампионата Х30

Сряда, 02 Август 2017 | София, RallyXpress
12-годишно българче начело в картинг еврошампионата Х30

ЗА ПЪРВИ ПЪТ БЪЛГАРСКИ пилот в картинга, макар и в евросериите на категорията Х30, печели финал в състезание през този сезон. Става дума за живеещото в Англия и състезаващ се в шампионата на Острова Мини Х30 12-годишно българче Георги Димитров. Хлапето записа името си като победител в германския кръг от четирите старта в Х30 за 2017 г. (класирането виж ТУК).

В момента Гого, който в евросериите се състезава с британски лиценз, е на 8-ото място.

„Но има една подробност, че се вземат трите най-добри от четирите резултата – казва Георги Димитров-баща, който от прохождането на малкия Гого е негов личен...

Напусна ни Теодор Тодоров, майсторът на силните „коне“

Четвъртък, 27 Юли 2017 | Варна, RallyXpress
Напусна ни Теодор Тодоров, майсторът на силните „коне“

СЛЕД ДЪЛГО и мъчително боледуване днес ни напусна Теодор Тодоров (на снимката), когото в средите на драг-рейсинга колегите познаваха повече като Тони Келеша. Едва на 39 години, в разцвета на житейския път и добил силата на неподражаем майстор на сините „коне“, Тони напуска автомобилния керван, а още отсега е ясно, че опразненото място в семейството му и в спорта надали ще бъде запълнено в скоро време от друг, който има неговите качества. За него колегите казват, че е успял да направи неизвестно колко спортни автомобили да бъдат не само бързи, но и много здрави.

Дори конкурентите и враговете на...

В неделя трима пилоти стават първите шампиони за 2017 г.

Петък, 21 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
В неделя трима пилоти стават първите шампиони за 2017 г.

ТИМА ОТ ДЕСЕТИМАТА първенци в планинското първенство за тази година ще станат известни най-късно в неделя след обед. Така че традицията първите шампиони да бъдат именно от тази надпревара сега ще бъде спазена стопроцентов, както това стана и миналата година пак на Шипка-Дамасцена. Иронично, но двама от тях – Стефан Стоев (АРА Моторспорт, НС3) и Павлин Русев (Булсим, RC5) ще приключат предсрочно със сезона си точно по начина, по който приключиха миналата си година – на трасето на Шипка-Дамасцена и един старт преди фактическият край на първенството в Кюстендил в края на следващия месец.

И пилота...

Новобранец, с малко опит, ще дебютира в Шипка-Дамасцена

Вторник, 18 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Новобранец, с малко опит, ще дебютира в Шипка-Дамасцена

ДАЛИ ЛЮБЕН Емануилов (на снимката) ще е стопроцентов дебютант тази уикенд под връх Столетов, е спорен въпрос. Причините са две, първата от които е, че Любен, под зоркия контрол на баща си, миналото лято шест пъти кара по трасето, макар и като осигуряващ състезанието пилот. Реално Любо вече е бил в колоната, а доста е възможно дори и да е поискал от времеизмервачите за своята спортна биография личните постижения от тези 6 към връх Шипка. И, второ, точно преди 30 дни Любо за първи път беше и навигатор по време на спринта в Дряново.

В първия за годината рали-спринт, след като за него директорът на...

«  1 2 3 4 5 6 7  »