• ...СЛЕД НАПУСКАНЕО ОТ ХЮНДАЙ МОТОРСПОРТ, ХЕЙДЪН ПАДЪН СМЕНЯ АМПЛОАТО, СТАВА "КРОСАДЖИЯ"...

     

  • ...АНГЕЛОВ/СИВОВ (МЕГАПОРТ РЕЙСИНГ, ШКОДА ФАБИЯ R5) ПЕЧЕЛЯТ И СПРИНТА В СЛИВЕН, ВЗИМАТ И ВТОРАТА РАЛИТИТЛА ЗА 2018 ГОДИНА...

     

  • ...ОБЩАТА ДИСТАНЦИЯ НА СПРИНТА В СЛИВЕН НАМАЛЕНА С 3.91 КМ, КАРАТ СЕ ДВЕ "ДЪЛГИ" И ЕДНА "КЪСА" БЪЛГАРКИ...

     

Национални

Фактите срещу неверните твърдения за рали България

Петък, 26 Октомври 2018 | от Камен Михайлов/София
Фактите срещу неверните твърдения за рали България

ТАЗИ ПОРЕДИЦА от неверни твърдения бяха изложени пред представителите на столичните медии по време на специална пресконференция, дадена от председателят на УС на БФАС Владимир Илиев и директорът на рали България 2018 г. Александър Ковачев в Пресклуб България на 8 октомври.

Изложеното по-долу цели да представи на вашето внимание факти и доказателства в тяхна подкрепа, които да ви помогнат сами да прецените и решите дали определени лица целят да манипулират общественото мнение и да създадат във вас невярна представа за ситуацията около Рали България 2018 г. и това с една-единствена цел – да...

1087 дни след последния старт Боби Григоров иска завръщане

Вторник, 23 Октомври 2018 | Русе, RallyXpress
1087 дни след последния старт Боби Григоров иска завръщане

КОЛАТА Е „ТОПКА“, пуснал съм заявка до организаторите, но не е сигурно дали ще карам във видинския спринт само по една-единствена причина – нямам навигатор!“, каза днес за портала с новините в българския автомобилен спорт Боби Григоров (на снимката).

Видинчанинът, който от три години е русенски зет, планира да направи завръщането си в спорта след дълга пауза от почти 36 месеца, когато за последно участва в рали Стари столици 2015 г.

„На кого не звънях да бъде навигатор – няма и няма!“ – категоричен е един от най-бързите рали-пилоти и талантите, загубил точно 1186 дни от кариерата си във ...

Със симулатори БФАС показва последиците в пътен инцидент

Четвъртък, 18 Октомври 2018 | София, официален сайт на федерацията
Със симулатори БФАС показва последиците в пътен инцидент

ПРЕВЕНЦИЯТА Е В основата на пътната безопасност. Затова в рамките на Аутомотив Експо София, от 18 до 21 октомври, ще бъде изградена демо-зона, в която ще бъдат разположени симулатор (на снимката долу), демонстриращи преобръщанията и челните удари. Тези демонстрации се организират за трети пореден път от Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и ще бъдат изложоне през публиката в Зала 3 на Интер Експо Център. Демонстрациите ще пресъздават движението на автомобила при пътен инцидент.

При демонстрациите, при които ще бъдат използвани манекени, присъстващите ще имат възможността да...

Владимиров: Лошо е да имаш завой и да нямаш… волан!

Събота, 13 Октомври 2018 | Албена, RallyXpress
Владимиров: Лошо е да имаш завой и да нямаш… волан!

ТОЗИ ПЪТ не е моя грешка!“, обяви за сайта пилотът на Иномоушън Рейсинг Тим Станислав Владимиров (на снимката). Той и навигаторът му Чавдар Събев приключиха участието си в рали България, изпадайки вляво от трасето на Козичино.

„Много съжалявам, че отпаднахме, категорично не сме се юркали, дори мислих [тук], да дадем газ, а и на следващите отсечки…“ Фортуна обаче се разпореди друго за екипажа, чийто автомобил може дълго-дълго да разказва историята си.

Заради скъсания реглаж на накрайника двамата се оказват в храсталаците.

„В началото помислих, че сме спукали гума, но на завоя имаше хора, които...

В петък вечер почва голямото возене в българското рали

Понеделник, 08 Октомври 2018 |
  •  
В петък вечер почва голямото возене в българското рали

С ПРЕЛИВАЩ ОТ САНТИМЕНТИ към бляскавата си слава от 80-те и 90-те години, третият от подновените морски стартове на рали България започва в петък първо на пирса на Порт Варна (16:30), а два и половина часа след това и с фактическия старт възстановената след повече от две декади скоростна отсечка Албена.

За разлика от онова, което все още се помни, сега двата тура на курортните алеи ще са на фарове и най-малкото с това ще потвърдят, че нищо вече не е както преди и само спомените са еднакви.

Със старта на финала на националното първенство във Варна обаче от Север на Юг започва най-дългата и скъпа возия...

«  1 2 3 4 5 6 7  » 
Автобои Неделчев