• ...НЕ ИМ СТИГНА ВРЕМЕТО! ЗАРАДИ НЕДОВЪРШЕНАТА РЕВИЗИЯ, ШАМПИОНИТЕ ОТ 2017 Г. ИВАНОВ/ЖЕЛЕВ ПРОПУСКАТ САМОКОВ...

  • ...НА УТРЕШНОТО СЪБИРАНЕ НА УПРАВАТА НА БФАС ОПРЕДЕЛЯТ КОГА ЩЕ БЪДЕ СВИКАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ НА КЛУБОВЕТЕ...

  • ...ЗАРАДИ СЪМНЕНИЯ В ДВИГАТЕЯ НА ПОРШЕ-ТО, ГЕОРГИ ДОНЧЕВ ОТМЕНЯ ТЕСТОВЕТЕ В ПОРТУГАЛИЯ И ИСПАНИЯ, ЩЕ ЧАКА МАРТ И СЕРЕС...

Национални

Защо Купа Дракон е важна за пистовия спорт в България?

Петък, 01 Декември 2017 | Калояново, RallyXpress
Защо Купа Дракон е важна за пистовия спорт в България?

ПРЕДИ СЕДМИЦА на единственото специализирано автомобилно и мотоциклетно пистово трасе у нас край с. Калояново завърши първият пълен сезон на любителския шампионат Купа Дракон.

Първият пълен, защото от средата на миналата година на трасето на Калояново имаше няколко – да кажем пробни – старта на Купата, които бяха като проиграване на възможностите инж. Христо Стоилов (на снимката) и неговият екип да управляват през целия сезон 2017.

Де факто идеята за този формат Стоилов разработва от 2008 г. насам, взимайки за основа състезанията в италианското преследване (на Дракон-а е имало и такива...

Балканите тотално превзети от българските времеизмервачи

Понеделник, 13 Ноември 2017 | София, RallyXpress
Балканите тотално превзети от българските времеизмервачи

В ЧЕТИРИ ОТ ШЕСТТЕ балкански страни – България, Румъния, Турция и Гърция, за последната година и половин - две се оказаха тотално „окупирани“ от българските времеизмервачи, които обслужват с електронната обработка на резултатите по-голямата част от автомобилните надпревари там.

Ако обаче се върнем петнадесетина години назад във времето и си припомним, че първият експорт на тази услуга бе направен от екипа на Минко  Минков първо в Македония, а след това и в Сърбия, ще се окаже, че българите са без реална конкуренция и са водещата сила на таймкийпинга на Полуострова.

Последните две държави, в...

БАРИС определя шампионите си преди финалите в Бургас

Петък, 13 Октомври 2017 | София, RallyXpress
БАРИС определя шампионите си преди финалите в Бургас

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА година Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) ще има своите шампиони, които ще завършат първенството си тази неделя в Бургас, по време на петото състезание от пистовото първенство на страната.

Успехът и на втория шампионат дават основания да се смята, че идеята, чието осъществяване бе поставено през май 2016 г. по време на рали България във Варна, вече се превръща и в традиция за състезателите, които съдбата е лишила от възможността да се състезават наравно с истинските пилоти.

Радко Петров, организатор и директор на писта Бургас: „Състезанията за двете...

Владо Илиев: Да покажем как младите могат да са пилоти

Вторник, 10 Октомври 2017 | София, RallyXpress
Владо Илиев: Да покажем как младите могат да са пилоти

ЗА ПЪРВИ ПЪТ по време на единадесетия Автомобилен салон на София, наред с най-известните и най-скъпи нови коли, на територията на Интер Експо Център ще бъде представена със своя площ и програма Българската федерация по автомобилен спорт БФАС. Заради по-динамичната програма – автомобилизмът е преди всичко високи скорости – мястото за спорта е отделено пред Хале 2. Логично спортните коли да са изложени на открито, още повече, че програмата е във всеки един ден от Автосалона да се представя отделна дисциплина.

Това пък означава смяна на едните автомобили с други и динамика, която определя една...

Балкан Офроуд Рали 2017: малко Дакар край Черно море

Четвъртък, 05 Октомври 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
Балкан Офроуд Рали 2017: малко Дакар край Черно море

СЕДМОТО ИЗДАНИЕ на международната офроуд надпревара Балкан Офроуд Рали ни донесе много новости като емоции, трасета и състезателни машини, каквито до момента не бяха стъпвали по родните пътища. И след тази година международният офроуд маратон можеше да се похвали с огромен брой стартирали машини – над 110. За първи път организаторът Александър Ковачев допусна до участие и тежките рали камиони с тегло над 7,5 тона. Което пък доведе в България уникални тежкотоварни бойци – състезателни болиди Камаз и Татра, които до преди няколко години са разоравали прашните трасета на Африка и Южна Америка.

...

«  1 2 3 4 5 6 7  »