• ...СПОНСОРИРАНИЯТ ОТ МЛЕКАТА БОЖЕНЦИ ПИЛОТ НА АРА МОТОРСПОРТ СТЕФАН СТОЕВ - С ФУЛ-МАКС ОТ ФИНАЛА...

  • ...ПЛАНИНСКО ШИПКА-ДАМАСЦЕНА СПРЯНО ЗАРАДИ ПОЖАР В АВТОМОБИЛА НА МАНОЛОВ, ТЕЛИЙСКИ СТАВА ШАМПИОН...

     

  • ...СТЕФАН СТОЕВ И EF10 - С ПЪРВИ ТРИ БЕЗАПЕЛАЦИОННО СПЕЧЕЛИ КВАЛИФИКАЦИИ И ПЪРВИ РЕКОРД НА ПИЛОТА...

Национални

31 екипажа за Стари столици, без вицешампионът за 2017?

Вторник, 28 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
31 екипажа за Стари столици, без вицешампионът за 2017?

НА ОФИЦИАЛНАТА страница на шуменското рали е списъкът със заявки на участниците в третото от шестте ралита в националния шампионат за 2018 г. – Стари столици. Този уикенд шуменската надпревара отбелязва своят 49-а годишнина. Тази надпревара е не само което е най-старата в цялата история на спорта у нас, но и състезанието никога не е сменяло своето име, а от първото до сегашното си издание, колкото и трудни да са били годините, няма пропуснат сезон в поредицата на националните шампионати по рали.

Това, което обаче прави впечатление, че списъкът със заявките е без името на миналогодишният...

Стратиева: Още по-близка и свързана с чешкото Барум

Вторник, 28 Август 2018 | от Екатерина Стратиева/София
Стратиева: Още по-близка и свързана с чешкото Барум

СЛЕД 10-ГОДИШНО преследване на мечтата, с много борбеност, лишения, постоянство, дойде мигът, в който това стана реалност! На финала на 48-ото Рали Барум получих признанието на организаторите и община Злин. Кметът на града г-н Мирослав Адамек ми връчи „ключа на града“, символ, с който те приемат за почетен гражданин! Не знам как да опиша усещането, защото за мен това е огромно признание за цялото усилие и всичко свършено назад през годините. В цялата ми кариера това отличие се нарежда на челна позиция редом до това от 2012 – трофей за млади надеждни пилоти в памет на Ричард Бърнс!

Вече се чувствам...

Братята Пенчеви се пускат за един старт от Стари столици

Събота, 25 Август 2018 | Шумен, RallyXpress
Братята Пенчеви се пускат за един старт от Стари столици

ТОЧНО ДЕСЕТ ГОДИНИ, след като Димитър и Таньо Пенчеви (на снимката) правят дебюта си в автомобилния спорт по време на 39-ото Стари столици, двамата братя ще се пуснат с един-единствен старт в рали-шампионата, чийто трети кръг е в Шумен идният уикенд. „Просто така се случи, че отпуската на брат ми съвпадна със състезанието, в което сме карали толкова отдавна и реши, че можем да се пуснем и тази година“, каза за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилота на Автоцар. Това обаче се оказва трудна задача, защото от бургаското състезание тази година, Митко Пенчев излиза със строшен мотор на...

Новаци в MSA с най-добро време в шейкдауна на Злин Рали Чехия

Петък, 24 Август 2018 | от Митко Спасов/Злин, Чехия
Новаци в MSA с най-добро време в шейкдауна на Злин Рали Чехия

ПЪРВОТО УЧАСТИЕ на Моторспорт Академията (MSA) от Твърдица в състезание от най-висок ранг на европейската сцена – Злин Рали Чехия, може да се каже, че започва повече от успешно. В този най-труден старт от европейските ралита, MSA е представена от два полски екипажа, единият от които е регулярният участник в националното ни първенство и в Трофея Хюндай Рейсинг, докато вторият – Пан Ярек/Михал Пораджиш, са за първи път стартират с Хюндай i20 Купе. Тъкмо те двамата, още с третото излизане на трасето за днешния шейкдаун, постигнаха и най-доброто време от трите коли на MSA.

Вторият тандем, който главният...

Миро Петков: „Ще имам поне един старт с НАСКАР в Европа“

Събота, 18 Август 2018 | София, RallyXpress
Миро Петков: „Ще имам поне един старт с НАСКАР в Европа“

ПОНЕ ЕДНО УЧАСТИЕ в европейските състезания с НАСКАР ще направи българинът Мирослав Петков, който вчера на холандския овал Рейсуей Венрей стана първия роден пилот, който сяда и тестира „американски“.

„Ще направя едно състезание в Европа, преди да се реша дали да се състезавам в Америка“, каза тази вечер по телефона за сайта с новините в българския автомобилен спорт пилотът, който живее и работи в Швейцария, но се състезава на континента във всяка възможна дисциплина, както и прави тестове с всяка състезателна машина, до която се добере в свободното си време.

Първоначалните намерения на...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев