• ...ЗАВЪРШЕНИ СА РЕМОНТИТЕ ПО ТРАСЕТО НА ХАСКОВСКАТА ПИСТА - ДУПКИТЕ СА ФРИЗИРАНИ И ЗАПЪЛНЕНИ С АСФАЛТ...

     

  • ...БЪЛГАРСКИЯТ ЕКИПАЖ ДАНИЕЛ ПОПОВ/АНГЕЛ БАШКЕХАЙОВ СТАРТИРАТ ТОЗИ ПЕТЪК В ПЪРВОТО ОТ ПЕТТЕ СИ РАЛИТА ЗА ADAC ОПЕЛ РАЛИ КЪП...

  • ...МИРО АНГЕЛОВ И ЕДИ СИВОВ С ДЕБЮТНА ПОБЕДА В РАЛИСПРИНТА И В ПЪРВО СЪСТЕЗАНИЕ С R5...

Национални

Интригуващата завръзка ще бъде напористи vs улегналите

Четвъртък, 03 Май 2018 | Клуж-Накопа, Румъния, RallyXpress
Интригуващата завръзка ще бъде напористи vs улегналите

ТОВА, КОЕТО ОЧАКВАМ със старта на рали Трансилвания утре е, че младите и напористи пилоти като Денис Станчовски и шведа Адам Вестлунд да започнат атаката още от първия скоростен етап – Капушу Маре (21.30 км)“ - каза специално за сайта с новините в българския автомобилен спорт Петър Гьошев (на снимката), водачът на петте екипажа на Хюндай Рейсинг Трофи в румънското Трансилвания Рали.

„Срещу това ще бъде противопоставена улегналостта на поляка Себастиян Тетер, който има повече опит и залага на равномерно темпо.“

Така Гьошев, който е един от най-успешните български рали пилоти в изминалите...

Еленово приема 46 автомобила за квалификациите в събота

Сряда, 25 Април 2018 | Благоевград, RallyXpress
Еленово приема 46 автомобила за квалификациите в събота

СТАРТЪТ на втория кръг от планинския шампионат ще събере за съботните квалификации на Благоевград 46 автомобила. Това показва списъкът на заявените, който за радост на домакините е по-дълъг от предишната пролет - тридесет и трима пилоти. Реално обаче списъкът на тези, които играят за националния шампионат 201 г. е от 42-а, ако от общия списък с имената извадим тези на дрифтърите, това на форлойфера, както и на четиримата македонски гости (№№ 111,122,123 и 124), които я се появят до Кйстендил, я не.

Но което е по-важно за благоевградчани – горната част на листата е такава, че предвещава доста здрав сблъсък...

Два дни преди обявяването: 40 пилоти, заявени в Благоевград

Понеделник, 23 Април 2018 | София, RallyXpress
Два дни преди обявяването: 40 пилоти, заявени в Благоевград

ДВА ДНИ ПРЕДИ да бъдат обявени на сайта на БФАС и по останалите медии списък със заявените за участие пилоти, в Благоевград имат листът със имената стигат до №40, включващ и обичайните четирима пилоти от Македония. Това заяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт спортният директор на състезанието Георги Стоянов (на снимката). „Днес беше ден за „строителна хигиена, след който сметката показва, че сме изкарали точно 5 КаМаз-а от обичайното място, на което е разположен старта“, заяви благоевградчанинът.

Причината е, че там, където години наред се разполагаше щаба на планинско...

Сайтът с БГ-новините ще прави опит за жива картина от София

Петък, 20 Април 2018 | София, RallyXpress
Сайтът с БГ-новините ще прави опит за жива картина от София

ЗА ПОРЕДЕН пети път сайтът с новините в българския автомобилен спорт ще направи опит да предаде на живо картината от зала София на Българския червен кръст в столицата. По станала вече дългогодишна традиция, тази зала ще приеме регистрираните в БФАС вече 105 автомобилни спортни клубове.

На предишното събиране на тимовете на 10 юни 2017 г. първоначално това бяха 63 АСК, в края на събранието – реално гласуваха представители на 57 от тях, след като двама представители напуснаха залата преждевременно.

Спазвайки традицията, освен видеозапис на отчетно-изборното общо събрание на автомобилното...

Във втория изпит на Дракон-а комисията 9 пъти каза „да“

Сряда, 18 Април 2018 | Калояново, RallyXpress
Във втория изпит на Дракон-а комисията 9 пъти каза „да“

ТОЧНО ДВЕ ГОДИНИ, след като Комисия писта към Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) направи първия официален изпит, за придобиване на състезателен лиценз (виж ТУК), днес Писта Дракон отново бе главната аудитория, в която през теоретичен и практически изпит преминаха деветима бъдещи пилоти. Три часа след началото на екзамена, „тричленката“ (Валентин Бонев, Николай Паунов и Христо Стоилов) от експерти каза девет пъти каза „да“. Така на поправителна сесия не остана нито един от деветимата, изправили се пред трима спеца и един двукратен национален шампион.

Валентин Бонев, шефът на...

«  1 2 3 4 5 6  » 
Автобои Неделчев