• ...ТРИНАДЕСЕТ ДНИ И ДВЕ ПРОМЕНИ ЗА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ПИСТА...

  • ...С ОТКРИТО ПИСМО ДО УПРАВАТА НА НАЦИОНАЛНАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ, СОФИЙСКИЯТ ПРОСПИЙД ИСКА ОТГОВОРИ ОТ БФАС ...

  • ...ЕКИПАЖЪТ НА МАРИНА МОТОРСПОРТ ТИХОМИР СТРАТИЕВ/ДОБРИН БОРИСОВ - ШЕСТ ПЪТИ №1 В ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА...

Национални

В неделя трима пилоти стават първите шампиони за 2017 г.

Петък, 21 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
В неделя трима пилоти стават първите шампиони за 2017 г.

ТИМА ОТ ДЕСЕТИМАТА първенци в планинското първенство за тази година ще станат известни най-късно в неделя след обед. Така че традицията първите шампиони да бъдат именно от тази надпревара сега ще бъде спазена стопроцентов, както това стана и миналата година пак на Шипка-Дамасцена. Иронично, но двама от тях – Стефан Стоев (АРА Моторспорт, НС3) и Павлин Русев (Булсим, RC5) ще приключат предсрочно със сезона си точно по начина, по който приключиха миналата си година – на трасето на Шипка-Дамасцена и един старт преди фактическият край на първенството в Кюстендил в края на следващия месец.

И пилота...

Новобранец, с малко опит, ще дебютира в Шипка-Дамасцена

Вторник, 18 Юли 2017 | Казанлък, RallyXpress
Новобранец, с малко опит, ще дебютира в Шипка-Дамасцена

ДАЛИ ЛЮБЕН Емануилов (на снимката) ще е стопроцентов дебютант тази уикенд под връх Столетов, е спорен въпрос. Причините са две, първата от които е, че Любен, под зоркия контрол на баща си, миналото лято шест пъти кара по трасето, макар и като осигуряващ състезанието пилот. Реално Любо вече е бил в колоната, а доста е възможно дори и да е поискал от времеизмервачите за своята спортна биография личните постижения от тези 6 към връх Шипка. И, второ, точно преди 30 дни Любо за първи път беше и навигатор по време на спринта в Дряново.

В първия за годината рали-спринт, след като за него директорът на...

Влъчков прави феноменален дебют в евросериите на GT4

Понеделник, 17 Юли 2017 | София, RallyXpress
 Влъчков прави феноменален дебют в евросериите на GT4

ШАМПИОНЪТ на България в Серия Туринг Иван Влъчков (на снимката), записа в края на този уикенд феноменално класиране при дебюта си в европейските серии на GT4.

Във второто от двете състезания на Словакия Ринг тийнейджърът, който в края на 2016 г. се разписа като най-младия шампион в историята на пистовите състезания у нас, стъпи на второто място на подиума.

Малко по-късно обаче, след декласирането на Роми Далантония (Масерати Гранд Туризмо), българинът се оказа на върха, постигайки неразписван в България случай, в който абсолютен дебютант печели още от първото си участие в старт със съвършено...

Иван Влъчков взима първата си истинска квалификация GT4

Събота, 15 Юли 2017 | Братислава, RallyXpress
Иван Влъчков взима първата си истинска квалификация GT4

18-ГОДИШНИЯТ български пилот на София Кар Моторспорт Иван Влъчков (на снимката, Син Кар R1 GT4) днес записа най-значимият си успех като пистов състезател, печелейки първата от двете квалификации на пистата Словакия Ринг. Ванката, който кара с №7 завърши на първо място от всички 11 аматьори в потока и е на 14-а позиция от всички стартирали в тази сесия. Времето за тийнейджъра за един тур от 5922 м. е 2:13.017 мин., а първият след него – Костнер, е с изоставане от повече от половин секунда – 0.657.

Това може да се оцени като особено впечатляващо постижение за Влъчков, като се има предвид, че първата си...

Сливенските №1 в бранша брендват колата на лидерите

Петък, 14 Юли 2017 | Сливен, RallyXpress
Сливенските №1 в бранша брендват колата на лидерите

ПРЕДИ ЧАС сливенският лидер в графичния дизайн – фирмата Витал, завърши работата по брендирането на автомобила на екипажа на Марина Моторспорт Тихомир Стратиев/Добрин Борисов. „Трябваше да е готова още преди рали България, но както е известно, за едно състезание винаги не достига един ден, за да бъдат направени нещата перфектно“, обясни причината във Варна тяхното Пежо 208 R2 да е в преобладаваща бял цвят. Сега мечтаната от всеки български пилот кола е с познатите от години ярко червено елементи, както и със задължителното лого на Марина Моторспорт.

„Преди България имахме проект на скин,...

1 2 3 4 5  »