• ...СЛЕД ТРЕТАТА СИ ГОЛЯМА ТИТЛА В АВТОМОБИЛНИЯ СПОРТ КАТО НАВИГАТОР, ДАВИДОНЕ СЛИЗА ОТ КОНЯ...

  • ...ДАВИД БУДЕВ С ПЪРВИ ТЕСТ НА НОВ АВТОМОБИЛ НА ГРЪЦКАТА СЕРЕС, ИСКА ДА Е СРЕД ИГРАЧИТЕ НА ТУРИНГ ДОГОДИНА...

     

  • ...ИВАН ВЪЛЧКОВ: ПЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА ЗА СЕЗОНА И РЕКОРДНО ПОСТИЖЕНИЕ НА ПИСТАТА СЕРЕС...

Национални

Балканите тотално превзети от българските времеизмервачи

Понеделник, 13 Ноември 2017 | София, RallyXpress
Балканите тотално превзети от българските времеизмервачи

В ЧЕТИРИ ОТ ШЕСТТЕ балкански страни – България, Румъния, Турция и Гърция, за последната година и половин - две се оказаха тотално „окупирани“ от българските времеизмервачи, които обслужват с електронната обработка на резултатите по-голямата част от автомобилните надпревари там.

Ако обаче се върнем петнадесетина години назад във времето и си припомним, че първият експорт на тази услуга бе направен от екипа на Минко  Минков първо в Македония, а след това и в Сърбия, ще се окаже, че българите са без реална конкуренция и са водещата сила на таймкийпинга на Полуострова.

Последните две държави, в...

БАРИС определя шампионите си преди финалите в Бургас

Петък, 13 Октомври 2017 | София, RallyXpress
БАРИС определя шампионите си преди финалите в Бургас

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА година Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) ще има своите шампиони, които ще завършат първенството си тази неделя в Бургас, по време на петото състезание от пистовото първенство на страната.

Успехът и на втория шампионат дават основания да се смята, че идеята, чието осъществяване бе поставено през май 2016 г. по време на рали България във Варна, вече се превръща и в традиция за състезателите, които съдбата е лишила от възможността да се състезават наравно с истинските пилоти.

Радко Петров, организатор и директор на писта Бургас: „Състезанията за двете...

Владо Илиев: Да покажем как младите могат да са пилоти

Вторник, 10 Октомври 2017 | София, RallyXpress
Владо Илиев: Да покажем как младите могат да са пилоти

ЗА ПЪРВИ ПЪТ по време на единадесетия Автомобилен салон на София, наред с най-известните и най-скъпи нови коли, на територията на Интер Експо Център ще бъде представена със своя площ и програма Българската федерация по автомобилен спорт БФАС. Заради по-динамичната програма – автомобилизмът е преди всичко високи скорости – мястото за спорта е отделено пред Хале 2. Логично спортните коли да са изложени на открито, още повече, че програмата е във всеки един ден от Автосалона да се представя отделна дисциплина.

Това пък означава смяна на едните автомобили с други и динамика, която определя една...

Балкан Офроуд Рали 2017: малко Дакар край Черно море

Четвъртък, 05 Октомври 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
Балкан Офроуд Рали 2017: малко Дакар край Черно море

СЕДМОТО ИЗДАНИЕ на международната офроуд надпревара Балкан Офроуд Рали ни донесе много новости като емоции, трасета и състезателни машини, каквито до момента не бяха стъпвали по родните пътища. И след тази година международният офроуд маратон можеше да се похвали с огромен брой стартирали машини – над 110. За първи път организаторът Александър Ковачев допусна до участие и тежките рали камиони с тегло над 7,5 тона. Което пък доведе в България уникални тежкотоварни бойци – състезателни болиди Камаз и Татра, които до преди няколко години са разоравали прашните трасета на Африка и Южна Америка.

...

Балкан Класик Рали 2017: шампиони и джентълмени

Вторник, 03 Октомври 2017 | от Христомир Николов, Сибо Медия
Балкан Класик Рали 2017: шампиони и джентълмени

ВТОРОТО ИЗДАНИЕ на макадамовата надпревара за исторически автомобили Балкан Класик Рали е вече в историята. Състезанието, в което се допускат за участие машини, произведени между 1962 и 1985 година (без 4х4 и турбо или механични компресори), привлече на старта си 16 икони на авто-индустрията от средата на миналия век, като култови Порше 911, Форд Кортина MK1, Тойота Корола GT и дори екзотики като Триумф TR7 и Полонез FSO.

А екипажите бяха от почти цяла Европа, плюс цели 6 тима от далечна Кения, врели и кипели в състезания като класическата версия на легендарното Сафари Рали.

За 5 дни, състезателите трябваше...

1 2 3 4 5  »