• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Национални

Решението по Дело №854/2018 ясно преди ваканция на съда?

Вторник, 18 Юни 2019 | София, RallyXpress
Решението по Дело №854/2018 ясно преди ваканция на съда?

СЕДЕМНАДЕСЕТ седмици, след като съдия Светослав Василев в Зала 17 на СГС даде началото на Дело №854/2018 г. VI–7 състав по жалбите на жалбите на 6 автомобилни клуба, които оспорват резултатите от Общото събрание на БФАС от 21 април 2018 г., днес в същата зала бе проведено второто съдебно заседание.

То продължи точно 7 минути, след което на спряното през февруари дело бе дадено ход.

Това означава, че предстои съдия Василев да постанови решението си по делото, а според запознати, това може да се очаква да стане още преди началото на лятната съдебна ваканция (от 15 юли до 1 септември).

Да припомним, че през...

Абсурдът с отнетата лицензия на БФАС стигна и парламента

Сряда, 05 Юни 2019 | София, Моторспорт Медия Тим
Абсурдът с отнетата лицензия на БФАС стигна и парламента

На 28. 05. 2019 г. се състоя протест пред Министерски съвет, чиято причина бе ескалиращото недоволство срещу отнемането на лиценза на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС). Част от въпросите, предмет на протеста, бяха свързани с липсата на логична аргументация за отнемането на лиценза на БФАС и даването на лиценз на новосформирана организация без история в спорта, с ролята на Министерството на младежта и спорта в управлението на спорта, и с липсата на логично основание, което определя отнемането на лиценза като неправомерно действие, заличаващо идентичността на автомобилния спорт.

...

Търновци спазват традицията си: в неделя стартират Гимхана 2019

Понеделник, 03 Юни 2019 | от Тодор Т. Тодоров, Велико Търново
Търновци спазват традицията си: в неделя стартират Гимхана 2019

ЗА ВТОРА поредна година великотърновският клуб Етър Рейсинг ще спази една традиция – шампионатът по гимхана ще започне в старопрестолния град (тази неделя на цирковата площадка на Била), а четири месеца по-късно ще затворят шампионата, но не във Велико Търново, а в Горна Оряховица.

„Направихме [тази схема] – откриване и закриване - през миналата година, ще я направим и сега“, категоричен е Димитър Стефанов (на снимката), който е спортен директор на първия от четирите кръга за годината.

Надпреварите в гимханата получават все по-голяма популярност и самия факт, че „строго дамски шампионат“...

Пламен Камбуров продължава на Българка със своите дебюти

Четвъртък, 23 Май 2019 | София, RallyXpress
Пламен Камбуров продължава на Българка със своите дебюти

СЪС СЛИВЕНСКИЯТ старт от националното първенство по скоростни планински изкачвания за пилота на Вромос Пламен Камбуров (на снимката) ще продължи серията си от дебюти тази година. Следващата неделя той ще стартира в планинско Българка, трети кръг от програмата на шампионата. В началото на сезона Камбуров обяви, че тази година приоритетният му шампионат ще е този за планински изкачвания, който той започна от Шумен. В мемориал Валери Великов софиянецът едновременно се разписа с две новости.

Първата – че в планинския шампионат пилотът се пусна с невиждана до момента Шкода Фабия S2000, наета от...

Екипът Илиев/Стойчев с първи шейкдаун на Гоце Делчев!

Вторник, 07 Май 2019 | Гоце Делчев, RallyXpress
Екипът Илиев/Стойчев с първи шейкдаун на Гоце Делчев!

НОВОСЪЗДАДЕНИЯТ екипаж на осемкратния национален шампион на България в ралитата Димитър Илиев и олимпийският шампион в плувния маратон и световен рекордьор Петър Стойчев (на снимката), ще бъдат още една от атракциите на планинско Гоце Делчев тази неделя. Това обяви за сайта с новините в българския автомобилен спорт основателят на състезанието Румен Дунев. „Както те двамата, ката и още поканени рали-пилоти, ще могат да се пробват свободно по 4400-мтровото трасе, да направят своеобразен шейкдаун преди рали България“, допълни Дунев.

За зрителите ездата на екипажа Илиев/Стойчев вероятно ще...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев