• ...В ТРЕТИЯ СИ ОПИТ КАЛОЯН СТАНЧЕВ СЕДНА В ПРЕЗИДЕНСКИЯ СТОЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО АВТОМОБИЛЕН СПОРТ...

  • ТУК МОЖЕТЕ ДА СЛЕДИТЕ ОБЩОТО СЪБРАНИЕ В RALLYXPRESS CHANNEL

  • ...ДЕВЕТИМА ПИСТОВИ ПИЛОТИ УСПЕШНО ПРЕМИНАХА ПРЕЗ СИТОТО НА ИЗПИТА ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПЪРВИ СЪСТЕЗАТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ...

Национални

Сайтът с БГ-новините ще прави опит за жива картина от София

Петък, 20 Април 2018 | София, RallyXpress
Сайтът с БГ-новините ще прави опит за жива картина от София

ЗА ПОРЕДЕН пети път сайтът с новините в българския автомобилен спорт ще направи опит да предаде на живо картината от зала София на Българския червен кръст в столицата. По станала вече дългогодишна традиция, тази зала ще приеме регистрираните в БФАС вече 105 автомобилни спортни клубове.

На предишното събиране на тимовете на 10 юни 2017 г. първоначално това бяха 63 АСК, в края на събранието – реално гласуваха представители на 57 от тях, след като двама представители напуснаха залата преждевременно.

Спазвайки традицията, освен видеозапис на отчетно-изборното общо събрание на автомобилното...

Във втория изпит на Дракон-а комисията 9 пъти каза „да“

Сряда, 18 Април 2018 | Калояново, RallyXpress
Във втория изпит на Дракон-а комисията 9 пъти каза „да“

ТОЧНО ДВЕ ГОДИНИ, след като Комисия писта към Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) направи първия официален изпит, за придобиване на състезателен лиценз (виж ТУК), днес Писта Дракон отново бе главната аудитория, в която през теоретичен и практически изпит преминаха деветима бъдещи пилоти. Три часа след началото на екзамена, „тричленката“ (Валентин Бонев, Николай Паунов и Христо Стоилов) от експерти каза девет пъти каза „да“. Така на поправителна сесия не остана нито един от деветимата, изправили се пред трима спеца и един двукратен национален шампион.

Валентин Бонев, шефът на...

Защо Мемориалът се размина с втората чужда премиера?

Неделя, 15 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Защо Мемориалът се размина с втората чужда премиера?

ПЛАНОВЕТЕ НА домакините от Шумен предвиждаха в 19-ото издание на Мемориал Валери Великов, за втори път след 2015 г. да има и чуждестранно присъствие. Откъде? Разбира се от близка Румъния, такъв гост, какъвто беше през 2015 г. Емил Жинея (Рено Клио В6). Ако Жинеа бе познат малко и главно от интернет публикациите оттатък Дунава, то за 19-ото издание беше поканен не кой и да е, а атракцията на северните съседи Вале Портечану (на снимката), пилот, добре познат у нас и с участията си в рали Твърдица, в Сливен Рали, и с атрактивния си стил на езда.

В комбина с Мартин Сурилов публиката получаваше обещание за един...

Шампионите започват защита на титлите, двамина отсъстват

Сряда, 11 Април 2018 | София, RallyXpress
Шампионите започват защита на титлите, двамина отсъстват

САМО ДВАМА ОТ седмината първенци в шампионата на планински изкачвания за 2017 г. отсъстват от списъка със заявките, а една от тези титли вече е овакантена.

За Йордан Тодоров (Ситроен Саксо), лидерът на софийския АСК Джордан Рейсинг Тим, 2018 г. е биенале, което за шампиона на НС4 означава, че той е част от академичната експедиция на проф. Христо Пимпирев в Антарктика.

Какво става и как се движат евентуално конкурентите му, Джордана ще следи през мрежата.

Така през 2016 г. Джордана пропусна първия старт, а след това и планинското край Горна Оряховица и реално предаде титлата на бившия си партньор по тим...

Димитър Георгиев-Полицая: Къде сте, господа „лададжии“?

Понеделник, 02 Април 2018 | Шумен, RallyXpress
Димитър Георгиев-Полицая: Къде сте, господа „лададжии“?

САМО ТРИ АВТОМОБИЛА Лада фигурират в досегашните заявки, които са изпратени в Шумен за старта на Мемориал Валери Великов. Това показва справката на сайта с новините в българския автомобилен спорт, които заявки директорът на състезанието Димитър Георгиев-Полицая (на снимката) обновява всеки ден. Той обаче продължава да бъде удивен, че при положение, че в състезанието е учредена и специалната Купа Лада, а за участниците има направени преференции, активността на „лададжиите“ е повече от скромна.

„Таксите за тези участници са намалени наполовина (от 100 на 50 лв. – бел. ред), направени са...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев