• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Национални

И петчленният състав на ВАС отхвърли жалбата на БФАС

Четвъртък, 15 Август 2019 | София, RallyXpress
И петчленният състав на ВАС отхвърли жалбата на БФАС

ДНЕС на страницата на Върховният административен съд (ВАС) бе публикувано определението, с което петчленният състав Милка Панчева (председател) и Георги Колев, Здравка Шуменска, Галина Карагьозова и Славина Владова (членове) се произнася по административно дело №9051/2019, което е по жалбата на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и касаещо заповедта № РД-10-1 от 18. 04. 2019, която е издадена от Министъра на Младежта и спорта. Определението на висшите магистрати идва две седмици преди края на съдебната ваканция.

Освен на страницата на висшите съдии, съобщение за последното и неподлежащо...

Край на подготовката за екипа на Астра Рейсинг в Барум рали

Понеделник, 12 Август 2019 | София, RallyXpress
Край на подготовката за екипа на Астра Рейсинг в Барум рали

ПОДГОТОВКАТА за участието на българския екипаж Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (на снимката) за стартиращото този уикенд чешко Барум Рали Злин е преполовена: Пежо-то, наето в Клуж от Влад Козма е направено по новия графичен проект на дизайнерката, а и седалките, и коланите са „прогонени“ за екипажа. „Имахме възможността да се запознаем с колата, като направихме около 20 км тест, за първоначалната адаптация“, каза Катето Стратиева тази вечер за сайта с новините в българския автомобилен спорт.

„За момента се чувствам спокойна. Откъм управление мога да кажа, че колата е доста сходна с...

Година по-късно: Стратиева „у дома в Злин“ за старт №99

Четвъртък, 08 Август 2019 | София, RallyXpress
  • обновена
Година по-късно: Стратиева „у дома в Злин“ за старт №99

ДЕЛЯЩАТА ангажираността си в автомобилния спорт между мениджмънта на Астра Рейсинг и пилотското място в кок-пита Екатерина Стратиева (на снимката), стяга багажа за екипажа си, за да се върне в чешкото Барум Рали Злин, състезание, с което българката се чувства най-здраво сродена.

При това не само заради десетте поредни старта в моравското надбягване, но и защото от миналото лято Катето официално е почетен гражданин на Злин, за чиито крепостни врати има връчен ключа от градоначалника Адамек.

„Разбира се, ще взема и този ключ!“, заяви състезателката, която от година време се опитва да направи 100...

Обучение за безопасно каране и дрифт шоу за GP на София

Вторник, 16 Юли 2019 | София, Пресклуб България
Обучение за безопасно каране и дрифт шоу за GP на София

На 17 И 18 АВГУСТ на пътен възел Стадион Георги  Аспарухов, след 10-годишно прекъсване ще се проведе „ Гран При София” 2019 – III  кръг от националния шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут, каза днес на специална пресконференция в Пресклуб България Росен Даскалов (на снимката), управител на София Кар моторспорт. За момента се предполага, че заявка за участие ще подадат над 100 пилоти, а броят на зрителите  се очаква да бъде над 70 000. Състезанието е част от  кампанията  на София Кар Моторспорт, Българската федерация по картинг, Автомобилна Федерация на България, Института по пътна безопасност и...

ВАС отхвърли искането на БФАС за заповедта на Кралев

Събота, 29 Юни 2019 | София, RallyXpress
ВАС отхвърли искането на БФАС за заповедта на Кралев

ДНЕС СУТРИНТА на страницата на Върховният административен съд (ВАС) бе публикувано определението на тричленния състав Павлина Найденова (председател), Даниела Мавродиева и Христо Койчев (членове), по административно дело №6276/2019 г., което е по жалбата на Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) и касаещо спирането на заповед № РД-10-1 от 18. 04. 2019, издадена от Министъра на Младежта и спорта. На основание на тази заповед министър Красен Кралев отне лицензия №002483 на БФАС.

Това доведе до заличаването на федерацията в списъка с регистрираните спортни федерации от Министерството на...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев