• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Новините

Българската R5: пълна ревизия за втори пореден сръбски старт

Сряда, 11 Септември 2019 | София, RallyXpress
Българската R5: пълна ревизия за втори пореден сръбски старт

ШЕСТНАДЕСЕТ месеца, след като в отбора на Мегапорт се появи първата българска R5 – Фабия-та на двойния шампион в ралитата и спринта за 2018 г. Мирослав Ангелов и седмица преди екипажът замине за втория си пореден сръбски старт този уикенд, техническият екип на търновския стил завърши основната ревизия на Шкода-та. Това стана на четиринадесетия ден, след като двигателят на колата е педантично „пакетиран“ и изпратен при чешкия препаратор Ванчек, смятан за един от най-добрите познавачи и работещи с чешките автомобили.

„Точно на онези километри, на които е целият автомобил, на толкова беше и...

След победата в София, №1м е като „Маршавелов шампион“

Неделя, 18 Август 2019 | София, RallyXpress
След победата в София, №1м е като „Маршавелов шампион“

С ПОБЕДАТА си на новото софийско трасе, отбелязало завръщането на столичното състезание в автомобилния шампионат на затворен маршрут и писта днес, действащият шампион в Серия Макси Константин Маршавелов (на снимката, КА2 Рейсинг Тим, Мицубиши Лансър Ево 10) на практика може да се смята за новият първенец на страната за сезон 2019.

Лидерът на пловдивския кръг е със 75 т. и в оставащите три състезания до края на годината (Стара Загора, Бургас и Серес) за него остава единствено да е сред завършилите, за да третата поредна от общо петте досегашни титли.

„Да, така излиза – заяви Маршавелов пред RallyXpress...

Царски изваден от класирането в квалификация 2 на София 2019

Събота, 17 Август 2019 | София, RallyXpress
Царски изваден от класирането в квалификация 2 на София 2019

ПИЛОТЪТ на Автоцар Илия Царски (на снимката) остава без време от квалификация 2 след тренировките за възобновеното след пауза от 10 години състезание Писта София утре.

Причината е решение на спортните комисари на състезанието, според което времето на пилота от втората квалификация се анулира по силата на чл.19.1.3 от Специалния правилник на Автомобилната федерация на България (АФБ). (Факсимиле от решението на спортните комисари виж по-долу)

При второто си излизане за деня Царски регистрира 55.02 сек, гарантиращо му първа позиция в решетката, но доклад на съдията по фактите в бокса сочи, че...

Шуменските автомобилисти сочат причините за провала

Петък, 16 Август 2019 | София, RallyXpress
Шуменските автомобилисти сочат причините за провала

ВЧЕРА ВЕЧЕРТА пред паметника на шуменската автомобилна легенда Валери Великов се събраха водещите местни деятели и пилоти. Това, по думите на участник в сбирката, по никакъв начин не е било форма на протест, а среща на хората, които в продължение на 49 години са били ангажирани с рали Стари столици, стартът на чийто 50 юбилей тази година бе провален след поредица от умишлени спънки и откровени саботажи. „Дано да не съм прав, но беше нещо като панихида!“, написа на личната връзка на фейсбук-страницата на RallyXpress Данаил Серифов, който се представя за 20-годишен фен от града.

Край забележителният...

Край на хаоса около юбилея, Бултранс е новият организатор

Събота, 10 Август 2019 | Шумен, RallyXpress
Край на хаоса около юбилея, Бултранс е новият организатор

НА НЕЗАПОМНЯНИЯ организационен хаос, тотална неразбория и абсурдното разделение на фенове и хора в Шумен, предизвикани от поредица публикации в шуменските медии и в официалния сайт на рали Стари столици (собственост на СБА-Шумен), днес бе сложена точка. Четвъртото рали от шампионата за този сезон е предвидено за 31 август/1 септември.

„Рали Стари столици 2019 ще има, заявиха днес организаторите на юбилейното 50-о и най-старо българско състезание в тази дисциплина.“

Това пише на сайта на шуменската 6ТВ (виж ТУК), опровергавайки вчерашният текст, появил на портала на рали Стари столици, че...

1 2 3 4 5  » 
Автобои Неделчев