• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

АФБ обявява календар 2020 в събота на автомобилната гала

Сряда, 18 Декември 2019 | София, RallyXpress
АФБ обявява календар 2020 в събота на автомобилната гала

КАЛЕНДАРЪТ за автомобилния сезон 2020 г. предстои официално да бъде обявен след три дни – в събота, 21 декември - по време на автомобилната гала, организирана от Автомобилна федерация България (АФБ), организирана по традиция в хотел Маринела. Днес обаче президентът на федерацията Камен Михайлов и генералният й секретар Калоян Станчев повдигнаха малко завесата на следващата автомобилна година, чието начало трябва да бъде дадено на 23 април, а краят – 168 дни по-късно – на 8 октомври 2020 г.

За разлика от този сезон, в който от планираните 54 състезания и отпадналите от тях п различни причини 9 старта, федерацията има амбицията да изпълни всичките планирани прояви.

Това стана ясно по време на днешната среща на двамата шефове в Пресклуб България представители на медиите.

„Имаме амбициозен календар, като единствената сериозна неяснота е провеждането на рали Сливен, за което няма финансиране и трябва да търсим спонсори“, заяви Камен Михайлов.

Причината за това е станало отказът на организаторите на най-силното българско рали да платят таксата за ФИА за рали Сливен, което пък е довело да внасянето й (направено солидарно и поравно) от АФБ и СБА.

АФБ обявява календар 2020 в събота на автомобилната гала

снимка: пресклуб българия
ГОТОВИ ЗА СРЕЩАТА… Камен Михайлов, водещия срещата с медиите Георги Иванов и Калоян Станчев се готвя да заемат местата си, преди началото на пресконференцията днес.


От думите на Михайлов се разбира също, че освен рали България (8/10 май, за него държавното финансиране от спортното министерство е гарантирано), националната спортна власт ще е тази, която ще се ангажира с организацията на старта в Сливенския балкан.

Една стара мечта на президента е и възстановяването на пловдивското Хеброс, бъдещо рали, по което се работи заедно с група от местни ентусиасти, но това е възможност най-рано за 2021 г., като целта е да бъде намерен местен организатор.

При подреждането на датите в Календар 2020 е направено възможното да има минимум „покриване“ на състезания в един и същи уикенд, но изцяло разминаване на състезанията – напълно логично – е невъзможно.

„Направили сме необходимото в дисциплините, в които има преливане на състезатели [от един шампионат в друг], такова засичане да няма“, уточнява Михайлов.

Ръководството на АФБ обаче отбелязва с нескривано задоволство, че през годината са се появили и „нови-стари“ организатори, което според Михайлов е доказателство за доверието към АФБ.

20191218 AFB presscon 002

снимка: пресклуб българия
С МАЛКО ЗАКЪСНЕНИЕ… Към двамата шефове на АФБ, в началото на срещата се присъедини и най-бързата дава в европейския шампионат по рали тази година Екатерина Стратиева.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев