• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

M-Спорт вече работи за развитието на WRC2

Вторник, 23 Април 2019 | от Мартин Холмс, Англия
M-Спорт вече работи за развитието на WRC2

ИМА ЛИ ЖИВОТ в новата категория WRC2 Pro или това е нещо, което е близко до идеен провал? Разбира се, смелият план на ФИА за разделяне на дейностите на категорията WRC2 на професионалисти и аматьори стартира с много ниско начално ниво по отношение на регистрацията в про-дивизията. В Монте заявени бяха само англичанинът Гъс Грийнсмит (Форд Фиеста R5) и Кале Рованпера (Фин, Шкода Фабия R5). След първата четвърт от сезона обаче е ясно, че отборите постепенно правят планове и Ричард Милнър (на снимката) от M-Спорт обяснява как нещата напредват в неговия екип.
 
„От самото начало бях привърженик на разделението на първенствата. Ние настоявахме за това, дълго преди да бъде взето решението от Комисията по състезанията. Не беше честно за частните конкуренти на WRC2 да се изправят срещу съперници, които имат огромни бюджети. Проблемът е, че WRC2 е жертва на собствения си успех, защото е толкова популярен! Нашата общност искаше да получи колкото се може повече коли, но смятам, че WRC2 Pro не се толерира достатъчно от ФИА, организаторите на събития или от самия промотор на WRC.

„Тази нова формула служи като още една стъпка в нагоре по стълбата. Видяхме, че за Понтус Тидеман, след като спечелите WRC2, единствената възможност е да отиде в колата на WRC. Животът в R5 и WRCars е толкова различен. Ако обаче влезете в WRC2 Pro и работите с производител, има възможност производителят да ви предложи след известно време място в WRC кола, за да тествате.“
 
M-Спорт бе планирала участия за десет състезания, двама шофьори (Лукаш Пиeнязек и Гъс Грийнсмит), които да направят по 10 ралита в този сезон…

M-Спорт вече работи за развитието на WRC2

снимки: лична фейсбук страница на грийнсмит
САМО ЕДИН ДУЕТ ЗА НАЧАЛО… В Монте Карло в новата категория се регистрираха и стартираха само двама Грийнсмит и Рованпера.


„Ясно е, че не сме в състояние да финансираме тяхното рали, така че тези момчета са при нас за на база клиентска програма. Но ние също можем да ги използваме за тестване с новата кола R5 и за работи с Форд, във времето, когато нашите двама главни пилоти не може да присъстват. Ние ги вкарваме в нашия екип с надеждата, че те могат да бъдат пилоти, който можем да вкараме  в основния екип.

„Мисля, че всички основни отбори трябва да правят това, както миналата година, когато Ситроен бе управляван от Стефан Лефевър, а Хюндай имаше Яри Хутонен.
 
Лукаш Пиeнязек ще направи още няколко WRC2 Pro събития по-късно през сезона с новата кола. Програмата на Гъс е малко по-разпространена през годината...

„Гъс беше в Аржентина, предстои му Чили, което Лукаш няма да го кара. После - следват заедно повечето от останалата част от сезона. На повечето събития, след Чили, ще имаме по две коли на всеки старт. Първото рали за новия R5 ще бъде във Финландия. Все още не сме направили достатъчно маркетинг за новата кола, но имаме 13-14 заявки, платени вече след имейл, който сме изпратили до клиентската база, която имаме за текущата кола.

„Нашата цел е очевидно да произвеждаме колкото се може повече коли. Новият автомобил е пълен редизайн, всичко е гледано. Ще има силна производителност в двигателя, силна производителност в купето - изхабихме много време, за да го направим по-лек и по-модерен. Окачването е променено, цялата конструкция на амортисьорите е променена, цялата кола трябва да е по-добра във всеки отдел.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

максимално

спорт и туринг

над богослов

след Барум

Национални

старт зад граница

WRC

засекретено

ъпгрейд

на ток

История БГ

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев