• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Уилсън: Елфин най-рано готов за турското рали

Понеделник, 05 Август 2019 | от Мартин Холмс, Юваскийла
Уилсън: Елфин най-рано готов за турското рали

ОСНОВАТЕЛЯТ на M-Спорт Малкълм Уилсън (на снимката) беше в Юваскийла, за да отпразнува четиридесетгодишния юбилей на своя екип, но неизбежно се наложи да отговоря на множество въпроси, свързани с двойните нещастия от оттеглянето на заявката на Елфин Евънс и тестовата катастрофа на Хейдън Падън. „Усети се липсва за „по-възрастният държавник “ в нашия екипа! Бихме искали да кажем, че Елфин ще се върне във времето за старта в Германия, но мисля, че подобно нещо е много малко вероятно.“

Уилсън е категоричен, че би искал да мисля, че неговият пило ще се върне за Рали Турция, но смята, че трябва да изчака, за да се види какъв е напредъкът му през следващите шест седмици.

„Той [Евънс] със сигурност ще излезе от играта за известно време. Относно Хейдън Падън – въпросът е труден. Мисля, че много ще зависи от това какво се случва с Елфин и онова, което се случи тук, във Финландия.

Уилсън: Елфин най-рано готов за турското рали

снимка: архив на rallyxpress
ВМЕСТО ПОВТОРТОТО УДОВОЛСТВИЕ… от Несте Рали Финландия и тази година, Елфин Евънс сега е в „лазарета“ и евентуално ще се появи чак в Турция.


„Със сигурност се радваме да го качим [Падън] в колата ни. Просто е жалко какво наистина се случи. Себастиен [Ожие] имаше подобен тип авария, тук преди няколко години, но когато това беше колата на Падън за събитието и нямахме резервна, тогава нещата стават двойно по-трудни“.
 
Междувременно директорът на екипа Ричард Милнър говори за инцидента, с който приключи митинга на Падън, преди още да е стартирало състезанието. От видеото в автомобила се предполага, че това може да се дължи на повреда в машината, а не на удара върху скалата на пътя (виж видеото ТУК).

2019 FIN Paddon Crash 001

2019 FIN Paddon Crash 002

снимки: стоп-кадри от записа
НА ПЪТ КЪМ МАЛШАНСА… (горе) Хейдън Падън получава последните напътствия от Ричард Милнър, преди да седне в автомобила и да потегли към тестовото трасе (долу).

„Не, от снимките, които видях на колата, ясно се вижда, че скалата е тръгнала направо по средата на протектора на резервоара, има голяма вдлъбнатина по средата, което е причината, за да се вдигне машината от земята.

„Мисля, че това, което се чува във видеото, от он-борда, въпреки че всъщност е трудно да се гарантира, но това е ъгълът на пътя, който е малко „износен“ и влиянието му върху пътната настилка, когато колата влиза и след това удря в скалата.

„Това, че нищо не се е счупило, е сигурно. Това беше скалата, която повдигна предните колела от земята и фактът, че беше толкова бърз завой и много дълбок бряг, в който влезе, доведе до това [автомобилът] да се търкаля пет-шест пъти и нанесе много щети, за съжаление.

„Обикновено можем да намерим решение да го поправим, но при този случай беше просто невъзможно за нас.“

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

не-бенефис

за сезон 2020

пробив във FIVA

на кръстопът

Национални

към юбилея

отказ

WRC сезон 2020

за догодина

във фокус

история

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев