• ...ДВА ЕКИПАЖА НА МС-АКАДЕМИЯ ТВЪРДИЦА С ТЕСТОВИ КИЛОМЕТРИ ПРЕДИ СТАРТА НА МОНБАТ РАЛИ СЛИВЕН...

  • ...ПЛАМЕН КАМБУРОВ ЗАПИСВА ТРЕТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В ДВА ШАМПИОНАТА - ПЪРВИ Е В ПЛАНИНСКО БЪЛГАРКА...

     

  • ...ТОЧНО СПОРЕД ОЧАКВАНИЯТА: НАЙ-БЪРЗИ В КВАЛИФИКАЦИИТЕ СА ТЕЛИЙСКИ, КАМБУРОВ И ЦАРСКИ...

     

Уелс Рали ще остане в листата до 2023 год.

Събота, 10 Октомври 2020 | от Тодор Христов, Лондон
Уелс Рали ще остане в листата до 2023 год.

УПРАВЛЯВАЩАТА бензиновите спортове на Острова - Motorsport UK и Природни Ресурси Уелс (NRW), организация управляваща природните дадености на областта, са постигнали споразумение, британското рали да остане на територията на Уелс и в следващите 3 години. Което означава, че британския кръг от световните серии ще запише близо четвърт век на територията на този регион. Подписаното споразумение е важен административен елемент, защото всички състезания на Острова от десетилетия се провеждат по горски пътища, които или са частни, или се управляван от различните държавни администрации.

В специалното послание на Хю Чембърс, изпълнителният директор на спортното обединение на кралството се казва:

„Радваме се да обявим ново споразумение с NRW, което ще позволи събитието да се провежда в уелските гори поне през следващите три години.

„Ралито е важна дисциплина за Motorsport UK и Уелс предлага перфектната среда за нашите състезания, провеждани на някои от най-почитаните етапи в света на ралитата.

Уелс Рали ще остане в листата до 2023 год.

снимка: официален сайт на motorsport uk
ЗЕЛЕН ФЛАГ ЗА БРИТАНСКИТЕ РАЛИТА… Хю Чембърс символично показва, че със споразумението с NRW, автомобилните надпревари в горите на Уелс са гарантирани за следващите 3 години


„Не само това е важно за състезателите, но тези събития допринасят съществено за инфраструктурата около тях, включително местните сектори на хотелиерството, както и спомагателните бизнеси, свързани със спорта, които разчитат много на ралитата в горите.

„Ще работим с NRW, за да оптимизираме броя на събитията, като работим ефективно с нашите местни общности, за да осигурим достъпност за нашите конкуренти чрез устойчива стратегия. Чрез това можем да запазим спорта и горите за идните поколения. "

Доминик Драйв, ръководител на отдела за управление на земите на природните ресурси Уелс, добави: „Горите, които NRW управлява в Уелс, са сърцето на ралито в Обединеното кралство и представляват уникално предизвикателство за пилотите.

„Не само Уелс Рали Великобритания, но и всички ралита имат важен принос за нашата селска икономика и много ползи за общността произтичат от тези събития.

2019 GBR Welsh Rally

снимка: официален сайт на motorsport uk
НАЙ-ПОЧИТАНИТЕ ЕТАПИ В ГОРСКИТЕ МАСИЦИ… Скоростните отсечки за екипажите, които карат в горите на Уелс вече 22 години, ще продължат да бъдат най-желаните дестинации за състезанията на Острова.

„Постигайки това споразумение, NRW обмисля изцяло въздействието на всичко, което правим върху местата, които хората обичат. Това включва ангажимента да работим с Motorsport UK по пътя към превръщането в по-екологичен и по-устойчив спорт в бъдеще.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев