• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Субару Америка пак над всички в Рали 100 акра

Петък, 22 Март 2019 | Салем, Мисури, RallyXpress
Субару Америка пак над всички в Рали 100 акра

ДОМИНИРАЩИЯТ традиционно отбор на Субару-Америка беше неочаквано победен в  първия кръг от сезона на Американската рали Асоциация (ARA) – Рали 100 акра з щата в Мисури. Мулти-шампионът Дейвид Хигинс беше лидер в голяма част от състезанието, докато не загуби 5 минути поради електрически проблем, докато неговият 17-годишен съотборник Оливър Солберг проби напред, но загуби в класирането с „един капак“. Това беше първото рали на Солберг в Америка и първото му участие с автомобил от категорията 4WD върху чакъл.

Преди събитието отборът на Оливър Солберг обяви, че желае да бъде регистриран и обявяван в състезанието като шведски, за разлика от  своя норвежки баща и двукратен световен шампион   Петър Солберг.

Победителят в състезанието беше Бари Маккена в специален Форд Фиеста Турбо, който бе преследван от Солберг (Субару Импреза WRX) на 6.8 сек.

Досегашният местен фаворит Дейвид Хигинс (Субару Импреза WRX) финишира трети пред Питър Фетола (Форд Фиеста Прото).

По този повод Бари Маккена заяви: „Нашата кола не е достатъчно бърза, за да хване Субару. Поне засега…“

Четвъртото място в този дебют се оказа катастрофално класиране за новия и силно модифициран ретро-автомобил Форд Ескорт Косуърт на Кен Блок, който имаше проблеми с двигателя.

Рали 100 акра се проведе в смесени условия в резултат на наводнение преди събитието.


Субару Америка пак над всички в Рали 100 акра

ВТОРО МЯСТО В ПЪРВИЯ МАКАДАМ… „Шведският“ пилот Оливър Солберг и Субару Импреза завършиха на „един капак време“ зад съперника си Бари Маккена и Форд Фиеста Прото.:: МАРКУС СЕ ВЪРНА ЗА ДА ПОБЕЖДАВА ПАК…

СЛЕД ГОДИНА на почивка и отдих, за да се  възстанови от прекаленото заболяване, Маркос Лигато се завръща и печели! Миналата седмица С Шевролет Агиле MR той стартира в първия кръг на националния шампионат в Аржентина - ралито Толедо Рали, за да завършва с 2.6 сек. пред автомобила на Форд Фиеста MR на Николас Диаз. Седем различни модела автомобила от регионалната хомологация Макси Рали завършиха в първите десет места.

Говорейки за отсъствието на годината, Лигато заяви: „Ние се оттеглихме, когато бяхме печелили и се върнахме, за да спечелим отново“.

2019 Markus Ligato

снимка: pr на толедо рали
ПОДНОВЯВЯНЕ НА ПОРЕДИЦА ОТ ПОБЕДИ… За последно преди година Маркус Лигато (вляво) и неговият навигатор Рубен Гарсия прекратиха участията си заради заболяването на пилота. Сега двамата се връщат в първенството на Аржентина и го направиха с победа.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

не-бенефис

за сезон 2020

пробив във FIVA

на кръстопът

Национални

към юбилея

отказ

WRC сезон 2020

за догодина

във фокус

история

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев