• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

Петък, 22 Януари 2021 | Гап, Франция, RallyXpress
Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

ВРЕМЕНАТА НА ЖИВО

2020 WRC Results
КЛАСИРАНЕТО в скоростните етапи на Монте Карло, както и позициите във временното подреждане в на състезанието, може да следите ТУК.

СЛЕД КАТО СПЕЧЕЛИ откриващите три скоростни етапа в първия от двата дълги дни на рали Монте Карло и поведе в класирането, на действащия световен шампион Себастиян Ожие (Тойота Ярис WRC) се наложи да се раздели в лидерството.

След два последователни спина по време на 19-кирометровия етап Аспремон-Де Фон, първият от които заради спукана предна лява гума, първият пилот на Тойота Газоо Рейсинг изостана от съотборника си Елфин Евънс с 25.0 сек и завърши отсечката едва на 11-о място.

Пред него на 2.8 сек. от победителя е Тиери Нювил (Хюндай i20 WRC), а на 9.7 от Евънс е другия пилот на корейския тим – Отт Танак, на 10.6 – третия пилот на Хюндай Моторспорт – Дани Сордо, както и Такамото Катсута (Тойота) – на 11.3, Андреас Микелсен (Шкода Фабия Ево) и още три автомобила.

Така преди оставащите финални 21.62 километра на седмия етап от съкратената програма на Монте – второто преминаване на Шаланкон-Гумиан, Евънс вече е начело на колоната, водейки на бившия световен шампион Отт Танак с 20.4 сек, и с 23.4 сек на партньора си в Тойота Газоо Рейсинг.

След 6 скоростни етапа това е четвъртата промяна в лидерството на колоната, след като от вчерашните две отсечки начело бе Танак, последван от Рованпера - след СЕ3, а след първите три етапа днес – Ожие.

Спукана Пирели праща Ожие 2-и, води Евънс

снимка: motorsport.com
ТРЕТИ ЛИДЕР ЗА ДЕН И ПОЛОВИНА… След като Ожие спука гума и направи две завъртания в предпоследния за деня етап, начело на колоната излезе Елфин Евънс.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев