• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Раутиайнен очертава политиките на ФИА WRC

Петък, 22 Ноември 2019 | Мартин Холмс, Англия
Раутиайнен очертава политиките на ФИА WRC

ВИЦЕТО на Комисия Рали на Международната автомобилна федерация (ФИА) Тимо Раутиайнен (на снимката), направи преглед на политиките на федерацията тази седмица, говорейки в интервю за уебсайта www.yle.fi. Внезапното оттегляне на Ситроен Рейсинг от световните серии по рали, моментално постави във фокус плановете за бъдещето на световния шампионат, голяма част от които са свързани с предстоящото въвеждането на хибридни силови агрегати след изтичането на следващите две години и шампионатите в тях.

Намеренията на автомобилната власт в това първенство са, че хибридните автомобили ще използват само електрическа енергия на участъци, които са за връзка през градските райони, докато нормална мощност ще се използва по време на специални етапи.

Целите са такива и те са породени по причини за икономия на разходи, като от 2022 ще се предоставят единствено компоненти за спецификация за контрола на хибридните системи.

Напускането на Ситроен Рейсинг от световното първенство, което вече е в сила (виж ТУК), води до намаляване на броя на професионалните автомобили от най-високо ниво, но вече се прокрадва и мисълта, че на частните отбори в бъдеще отново може да бъде разрешено да правят своите регистрации за участие в WRC.

Независимо че ФИА се стреми да намали разходите за управление на WRC автомобили с коли от „поколение 2022“, очевидно има желание да се улесни участието на частни екипи, които на практика бяха изключени от WRC заради увеличените разходите за управление на автомобили от поколение 2017 година.

Раутиайнен очертава политиките на ФИА WRC

снимка: архив на rallyxpress
СИТРОЕН: СБОГУВАНЕ НЕ САМО С WRC… но и с първия действаш хибрид на автомобил, предназначен за световните серии, направен преди две години от компанията.


Частните отбори ще могат да се състезават на избрани WRC събития.

В същото време вече стартираха предложенията, че Ситроен Рейсинг може да пусне някои от своите последни модели C3 WRC (спецификация 2019) под наем. Подробностите все още се обсъждат в компанията.
 
» Други фактори, които характеризират
правилата за автомобили от 2022 година


Състезателните коли от следващото поколение не трябва да произхождат от автомобили от серийно производство, но вместо това те трябва да бъдат визуално разпознаваеми като утвърдени автомобили за масово производство.

Разрешаването или намаляването на размерите ще бъде позволено, до определени граници, стига крайният продукт все още да изглежда външно като стандартна производствена кола.

При положение, че тази формулата не привлече достатъчно активни производители, ФИА все още има възможността да използва схема WRC 2.0, най-важната формула, която би отворила най-високото ниво на спортните частни отбори.

2022 WRC Car

графика: rallyxpress
ТЕОРЕТИЧНАТА СХЕМА НА WRC 2022 показва как трябва да работи новата генерация състезателни автомобили след 2 години.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев