• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Предстои най-късият скоростен етап в света

Сряда, 05 Юни 2019 | Асами, Япония, RallyXpress
Предстои най-късият скоростен етап в света

ТОЗИ УИКЕНД, по време на японското Монтре Рали, кръг от регионалния шампионат на  ФИА за Азия и Пасифика (APRC), предстои да бъде изпълнена най-кратката скоростна отсечка в историята на този шампионат, а вероятно и в историята на спорта като цяло. Това е СЕ1 – Самми, което изпитание е дълго едва… 350 м. При това Сами ще се кара общо три пъти по време на надпреварата. За трасе ще бъде използван паркинга на курорта Палкали Тсумагои, префектура Гунма, североизточна Япония.

Общата дължина на 18-те скоростните етапи е 109.23 км, а дистанцията на Монтре Рали е 483.69 км.

Схемата на Монтре Рали предвижда едновременно използване на макадамови, асфалтови и смесени настилки, даващи допълнителна интрига в надпреварата.

В международната секция на този старт от първенството на Азия и Пасифика (стартът е валиден и за първенството на Япония) са регистрирани 9 местни екипажа, но от тях само два са със състезатели от чужбина.

Предстои най-късият скоростен етап в света

снимка: официален сайт на монтре рали
ЯПОНСКАТА СХЕМА ЗА УСПЕХ… Макар Монтре Рали да не бе част от APRC, националната федерация успя с азиатска учтивост да убеди ФИА да признае състезанието за квалификация на азиатско-тихоокеанският шампионат.


За Монтре Рали новозеландецът Майк Йънг ще се яви със специална Тойота Ярис 4WD, регистрирана от екипа на Куско, докато финландският мотоциклетен състезател Хейки Ковалайнен ще се пусне с местна Тойота GT86.

Това състезание бе включено в календара на Азия и Пасифика с късно уведомление от страна на японската федерация, искайки с азиатска учтивост и извинения и получавайки по-късно от Париж разрешението, надпреварата да е квалификация за APRC.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

не-бенефис

за сезон 2020

пробив във FIVA

на кръстопът

Национални

към юбилея

отказ

WRC сезон 2020

за догодина

във фокус

история

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев