• ...ШУМЕНСКОТО ЮБИЛЕЙНО РАЛИ НА ФИНАНСОВ КРЪСТОПЪТ: ОРГАНИЗАЦИЯ И СВЪРШЕНА РАБОТА ГИ ИМА, ЛИПСВАТ САМО ПАРИТЕ...

  • ...М-СПОРТ ОСТАНА С АВТОМОБИЛ ПО-МАЛКО, ХЕЙДЪН ПАДЪН ПРАВИ КАТАСТРОФА В ПЪРВИЯ ТЕСТ ПРЕДИ ФИНЛАНДИЯ...

  • РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

Предстои най-късият скоростен етап в света

Сряда, 05 Юни 2019 | Асами, Япония, RallyXpress
Предстои най-късият скоростен етап в света

ТОЗИ УИКЕНД, по време на японското Монтре Рали, кръг от регионалния шампионат на  ФИА за Азия и Пасифика (APRC), предстои да бъде изпълнена най-кратката скоростна отсечка в историята на този шампионат, а вероятно и в историята на спорта като цяло. Това е СЕ1 – Самми, което изпитание е дълго едва… 350 м. При това Сами ще се кара общо три пъти по време на надпреварата. За трасе ще бъде използван паркинга на курорта Палкали Тсумагои, префектура Гунма, североизточна Япония.

Общата дължина на 18-те скоростните етапи е 109.23 км, а дистанцията на Монтре Рали е 483.69 км.

Схемата на Монтре Рали предвижда едновременно използване на макадамови, асфалтови и смесени настилки, даващи допълнителна интрига в надпреварата.

В международната секция на този старт от първенството на Азия и Пасифика (стартът е валиден и за първенството на Япония) са регистрирани 9 местни екипажа, но от тях само два са със състезатели от чужбина.

Предстои най-късият скоростен етап в света

снимка: официален сайт на монтре рали
ЯПОНСКАТА СХЕМА ЗА УСПЕХ… Макар Монтре Рали да не бе част от APRC, националната федерация успя с азиатска учтивост да убеди ФИА да признае състезанието за квалификация на азиатско-тихоокеанският шампионат.


За Монтре Рали новозеландецът Майк Йънг ще се яви със специална Тойота Ярис 4WD, регистрирана от екипа на Куско, докато финландският мотоциклетен състезател Хейки Ковалайнен ще се пусне с местна Тойота GT86.

Това състезание бе включено в календара на Азия и Пасифика с късно уведомление от страна на японската федерация, искайки с азиатска учтивост и извинения и получавайки по-късно от Париж разрешението, надпреварата да е квалификация за APRC.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

максимално

спорт и туринг

над богослов

след Барум

Национални

старт зад граница

WRC

засекретено

ъпгрейд

на ток

История БГ

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев