• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Предстои най-късият скоростен етап в света

Сряда, 05 Юни 2019 | Асами, Япония, RallyXpress
Предстои най-късият скоростен етап в света

ТОЗИ УИКЕНД, по време на японското Монтре Рали, кръг от регионалния шампионат на  ФИА за Азия и Пасифика (APRC), предстои да бъде изпълнена най-кратката скоростна отсечка в историята на този шампионат, а вероятно и в историята на спорта като цяло. Това е СЕ1 – Самми, което изпитание е дълго едва… 350 м. При това Сами ще се кара общо три пъти по време на надпреварата. За трасе ще бъде използван паркинга на курорта Палкали Тсумагои, префектура Гунма, североизточна Япония.

Общата дължина на 18-те скоростните етапи е 109.23 км, а дистанцията на Монтре Рали е 483.69 км.

Схемата на Монтре Рали предвижда едновременно използване на макадамови, асфалтови и смесени настилки, даващи допълнителна интрига в надпреварата.

В международната секция на този старт от първенството на Азия и Пасифика (стартът е валиден и за първенството на Япония) са регистрирани 9 местни екипажа, но от тях само два са със състезатели от чужбина.

Предстои най-късият скоростен етап в света

снимка: официален сайт на монтре рали
ЯПОНСКАТА СХЕМА ЗА УСПЕХ… Макар Монтре Рали да не бе част от APRC, националната федерация успя с азиатска учтивост да убеди ФИА да признае състезанието за квалификация на азиатско-тихоокеанският шампионат.


За Монтре Рали новозеландецът Майк Йънг ще се яви със специална Тойота Ярис 4WD, регистрирана от екипа на Куско, докато финландският мотоциклетен състезател Хейки Ковалайнен ще се пусне с местна Тойота GT86.

Това състезание бе включено в календара на Азия и Пасифика с късно уведомление от страна на японската федерация, искайки с азиатска учтивост и извинения и получавайки по-късно от Париж разрешението, надпреварата да е квалификация за APRC.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев