• РУСЕНСКОТО ПИСТОВО СЪСТЕЗАНИЕ: НЕВИЖДАН БРОЙ НА РЕГИСТРАЦИИ - 60 АВТОМОБИЛА СЕ ГОТВЯТ ЗА ДУНАВСКИЯ УИКЕНД...

  • ...ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД С ОПРЕДЕЛЕНИЕ ПО КАЗУСА С ЛИЦЕНЗИЯТА НА БФАС: ЗАПОВЕДТА НА МИНИСТЪР КРАЛЕВ ОСТАВА В СИЛА...

     

  • ...ШЕСТИМА ПИЛОТИ - ТУРЧИН, РУМЪНЕЦ И ЧЕТИРИМА ОТ ДОМАКИНИТЕ НЕ МИНАВАТ ПРЕЗ АДМИНИСТРАТИВНАТА ПРОВЕРКА...

     

Почина силен испански спомоществовател

Петък, 17 Май 2019 | Барселона, RallyXpress
Почина силен испански спомоществовател

НА 54 ГОДИШНА възраст в Барселона внезапно почина от инфаркт един от най-влиятелните спомоществователи на испанския автомобилен спорт и основател на фармацевтичната копания Нупел, позната добре в спортните среди изобщо, Хорхе Дорибо (на снимката). Каталунецът бе един от ревностните почитатели на рали спорта и негов безкористен спонсор, подкрепил кариерата на Серхио Валехо в националното първенство на Испания и на Шави Понс в успешния за пилота сезон в световните серии, валидни за S2000 през 2010 г.

Бизнес кариерата на Хорхе Дорибо обаче бе блязана от „Операция Шампион“ - националното по мащабите си разследване в корупция и финансови машинации за водещи испански спортни знаменитости, довело и до директни обвинения за Дорибо, който обаче успа да отърве затвора след края на процеса, с който завърши „Операция Шампион“.

Почина силен испански спомоществовател

снимка: мартин холмс/англия
В СИЛНИТЕ ГОДИНИ… Хорхе Дорибо позира пред автомобила на Шави Понс, след като е минало официалното представяне на испанеца за участието му в световните серии на S 2000.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев