• ...ПО СЪОБРАЖЕНИЯ ЗА СИГУРНОСТ, ДИРЕКЦИЯТА ПРЕКРАТЯВА ФИНАЛНИЯ СПРИНТ В БУРГАС...

  • ...РАЛИ АВСТРАЛИЯ ОТМЕНЕНО ЗАРАДИ КАТАСТРОФАЛНИТЕ ПОЖАРИ, ХЮНДАЙ ШАМПИОН ПРИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ...

  • ...НЕВИЖДАНИ ГОРСКИ ПОЖАРИ В НОВ ЮЖЕН УЕЛС ПРИНУЖДАВАТ ДОМАКИНИТЕ НА АВСТРАЛИЯ КЪМ ЕКСТРЕНИ РЕШЕНИЯ...

Пиер Будар: Все още не сме готови с аерото

Петък, 09 Август 2019 | от Мартин Холмс, Англия
Пиер Будар: Все още не сме готови с аерото

ОБЯСНЯВАЙКИ текущата работа по разработването на автомобилите на Ситроен Спорт С3 WRC, Пиер Будар, шефът на френския отбор, подчертава: „Целта е да получите различен потенциал за настройка и да можете да работите по различен начин при сцепление и контрол на „тялото“. Така че с новите части ще можем да имаме различен баланс между „пружината“ - да кажем металните и хидравличните елементи, за да сме в състояние да използваме по-добре хидравликата, запазвайки сцеплението, но и в същото време да поддържаме контрола на „тялото“ по-добър начин.“

Да припомним, че забавянето в работата по аеродинамичните елементи стана причина от списъка с участниците в Несте Рали Финландия да отпадне Мадс Остберг, чиято „ер-петица“ бе извадена от регистрацията именно поради тези причини.

„Ние също работим върху аеродинамичните промени, но „аерото“ все още не е готово. Предполагаме, че ще имаме промени, работим върху задно окачване, а също и върху двигателя.

„Подобно на автомобила WRC, той се отличава с различен баланс между предна и задна страна и са необходими промени, за да може да работи по-добре в плоскостта на сцеплението.

„Опитваме се да получим повече сцепление отзад. Имаме програма с Мадс [Остберг] и от негова гледна точка, колата не беше готова да се бори на най-доброто ниво във Финландия.

„Както знаете тук, имате нужда от пълна отдаденост на пилота в състезанието и той имаше съмнението, че вероятно няма да може да поеме същия ангажимент с автомобила като останалите, така че не искаше да има някакъв незадоволителен резултат в Несте Рали Финландия след неговия много добър резултат предишната година на WRC. Той е много взискателен по отношение на ефективността на автомобила, а R5 не беше готов за него.“

Пиер Будар: Все още не сме готови с аерото

снимка: архив на rallyxpress
ВИДИМИ РАЗЛИКИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ… На схематичното сравнение е показан Ситроен С3 WRC във варианта му от 2017 г. (вляво)  и прогресът, който е направен в аеродинамичния пакет за година и половина по-късно (вдясно).

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

не-бенефис

за сезон 2020

пробив във FIVA

на кръстопът

Национални

към юбилея

отказ

WRC сезон 2020

за догодина

във фокус

история

Играчки

бенефис

Автобои Неделчев