• ...МИРОСЛАВ АНГЕЛОВ И ГЕОРГИ ГАДЖЕВ СПЕЧЕЛИХА ВЪВ ВИДИНДСКИЯ СПРИНТ И ВТОРАТА ПЛАНИРАНА ТИТЛА ЗА СЕЗОН 20-20...

     

  • ...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ЕМИЛ ДЕНЕВ-ПРОКУРОРА БЕ ПРИНУДЕН ДА СМЕНИ ДВАМА НАВИГАТОРИ, ВТОРИЯТ Е ПЪЛЕН ДЕБЮТАНТ...

     

  • ...24 ЕКИПАЖА СА РЕГИСТРИРАНИ ЗА ВИДИНСКИЯ СПРИНТ В НЕДЕЛЯ, ДОМАКИНИТЕ С ИЗРАВНЕН ЛИЧЕН РЕКОРД ЗА ЧУЖДЕНЦИ НА СТАРТА...

     

Отменят етапа Олбия заради страх от тълпи

Неделя, 13 Септември 2020 | Алгеро, Сардиния, RallyXpress
Отменят етапа Олбия заради страх от тълпи

ПЛАНИРАНИЯТ за 8/10 октомври шести от общо седем старта в префасонираният на пет пъти календар на световните серии по рали – Италия-Сардиния, ще бъде с нов и различен маршрут. Трасетата в и конфигурацията на дистанцията се прави в момента, което обяснява и защо на официалния сайт на ралито няма повече подробности. Благодарим на колегата Сандро Рениери, който предостави за сайта с новините в българския автомобилен спорт малко повече инфо, за онова, което се прави за ралито.

„Най-важното е, че етапът Олбия, който обичайно привлича огромна на брой публика от фенове и туристи и е част от иконостаса на Сардиния, ще бъде отменен именно поради опасността и страхът от големи тълпи и повишен риск от COVID 19“, написа във Вайбър-информацията си Рениери.

Планирано е ралито общо да има 18 скоростни отсечки, чиято обща дължина ще е около 770 състезателни километра (за петък и събота – бел. ред.), а други 70 километра за хронометриране са предвидени за неделята, 10 октомври.

Шейкдауна за рали Италия-Сардиния е планиран за обедното време в четвъртък.

Отменят етапа Олбия заради страх от тълпи

снимка: архив на rallyxpress
НОВ МАРШРУГ, НО БЕЗ ЕДНАТА ИКОНА… Познатата на всички фенове с вишката си за публиката скоростна отсечка Олбия, ще отпадне по решение на организаторите заради риска от голямо струпване на фенове.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев