• ...ЕФЕКТЪТ НА ДОМИНОТО ПРОДЪЛЖАВА: КАКТО СЕ И ОЧАКВАШЕ ТВЪРДИЦА-ЕЛЕНА -ОТЛОЖЕНО, В ПАНАГЮРИЩЕ ВИСЯТ 90 НА СТО...

     

  • ...ТЪРНОВСКИЯТ ЕТЪР РЕЙСИНГ ТИМ ГОТОВ С ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ СПИСЪК НА ЗАЯВЕНИТЕ ПИЛОТИ ЗА УИКЕНДА НАД ЛЯСКОВЕЦ...

  • ...ИЗВЪНРЕДНО! ШУМЕН АУТО СПОРТ С ЛИЧНА ПОКАНА ДО СТОЕВ ЗА УЧАСТИЕ В ПЛАНИНСКОТО ОТ ИМЕТО НА ШУМЕНЦИ...

Ожие сменя „пушката“ след края на 2020 год.

Понеделник, 05 Август 2019 | Париж, RallyXpress
Ожие сменя „пушката“ след края на 2020 год.

НОВАТА ГЕНЕРАЦИЯ ОТ
СПОРТНИ АВТОМОБИЛИ
ПРОДЪЛЖАВА РОЕНЕТО

СЛЕД АВТ Спортлайн, крачка към бъдещите напълно електрифицирани спортни автомобили направи и HWA Рейслаб (с прототипа си, долу) обявили, че се стреми да стартира в Екстрийм E, състезателната серия за изцяло ел.-SUV коли, започваща през 2021 г. HWA Рейслаб оформя авангарда за заводска задача на Мeрцедес-Бенц. Състезателният екип от Афалтербах, който се пръкна от дъщерната компания AMG на Мерцедес, вече е натрупал опит с изцяло електрическия задвижващ агрегат за пълен сезон във Формула E.

hwa extreme e

ЗАЯВЛЕНИЕТО, което направи преди началото на рали Несте Финландия шесткратният световен шампион Себ Ожие (на снимката) продължава да бъде една от силно коментираните теми, особено във френските специализирани медии.

Точно пред тях пилотът направи абсолютно ясно своето послание, че ще напусне световните серии по рали с края на сезон 2020, подчертавайки, че както във всички случаи, така и сега неговият контракт със Ситроен Спорт е 2-годишен и той винаги е заявявал, че договорът му със Ситроен ще е последният в неговата кариера в WRC.

Първоначално се говореше, че голфът е неговата нова страст, но в повечето френски издания на преден план излиза неговото желание, следващият етап от състезателната му кариера да е напълно новата серия Екстрийм Е.

Така за момента, освен голфът в свободното време, сякаш идва и възможността Себ да смени „пушката“ в началото на 2021, когато се очаква да започне промоционалния сезон на „електричките“.

„Това (за напускането- бел. ред.) съм го казвал много пъти. Но хората продължават да ме питат, сякаш не ми вярват. Никога не съм имал планове да оставам и след следващата година. Всеки договор със Ситроен продължава с 2-годишно споразумение.“

Ожие сменя „пушката“ след края на 2020 год.

ФАКСИМИЛЕ от уебсайта на френския спортен гигант Л’Екип и списаноието на най-продавания световен спортен ежедневник, където е поместена най-вярната информация за бъдещето на шесткратния световен шампион Себастиян Ожие. 


Вероятно една от причините за непрекъснато повтарящият се въпрос за следващото предизвикателство е, че ролята на Себ Ожие в напълно новата серия Екстрийм Е, бе обявено преди по-малко от месец, в които серии той трябва да играе ролята на посланик.

Известно е, че Ожие ще тества нов автомобил в близко време, но предстои да се разбере, дали шампионът ще се пусне в пълно участие с „електричките“ в оф-роуд състезанията.

„Харесва ми, да бъда ангажиран [с това], защото харесвам идеята на проекта и това може да бъдат моите планове в бъдеще, но за момента нямам ясно намерение да карам в тях [сериите Екстрийм Е].

В момента фокусът за Себ Ожие е да защити шестата си световна титла.

Той продължава:

„Изглежда става все по-трудно да се състезаваш във Финландия. Когато си млад, ти правиш по-малко сметки за риска и просто караш. Играеш за всичко, играеш за своето бъдеще. Не мислиш много. Особено в бързите секции, където и трябва повече въздържание. Това е Финландия. Когато обаче намериш ритъма, мога да го кажа – няма по-добро място за каране на рали-кола“.

Citroen 002

снимка: архив на rallyxpress
КРАЙ НА 2020, КРАЙ И ЗА „СТАРАТА ПУШКА“… Такива изглеждат на първи прочит плановете на Себ Ожие, който може би ще смени Ситроен С3 WRC за някой футуристичен ел.-кар.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

Автобои Неделчев