• ...ОТ ДНЕС ВЪЗСТАНОВЯВАТ ТРЕНИРОВКИТЕ И ТЕСТОВЕТЕ НА ДРАКОН, ВИЖТЕ ПРИ КАКВИ МЕРКИ ЗА СИГУРНОСТ ЩЕ СТАВА ТОВА...

     

  • ...ПРИЯТЕЛИ! НЕ СПИРАЙТЕ ДА СЕ ПАЗИТЕ, СЛЕДВАЙТЕ СЪВЕТИТЕ НА ЛЕКАРИТЕ И ОСТАНЕТЕ В БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ!!!

     

  • ...ДОБРА НОВИНА ВЪВ ВИРУСНИТЕ ДНИ:  ПРЕЗ ВИДИН И ТЪРНОВО, БЪЛГАРСКАТА ШКОДА ФАБИЯ R5 ЕВО, ПРИСТИГНА В ТВЪРДИЦА..

     

Ожие не изключва 2021 за точка на кариерата

Понеделник, 11 Май 2020 | Рим, RallyXpress
Ожие не изключва 2021 за точка на кариерата

КАК ПАНДЕМИЯТА може да промени цялата същност на световните серии вече се изясни: несигурен, неясен и непредвидим развой на шампионата до края на COVID-19 сезон. Как обаче това може да преобърне плановете на един световен шампион? Радикално! Това твърди Сандро Рениери, автомобилен блогър и основател на италианския сайт sandros-car. Рениери, който в продължение на 15 години е работил за прес-офиса на ФИАТ смята, че не този „непълноценен, а бъдещият пълен сезон“ ще е този, след края на който шесткратният световен шампион Себ Ожие (на снимката) ще слезе от коня.

В последния си анализ италианския колега припомня познатата сега на всички хронология с преместването на Ожие от Форд в екипа на Томи Макинен и пояснението, че най-вероятно 2020 г. ще е последния сезон на французина в световните серии.

„Но папата предполага, а Господ отсъжда!“, припомня интернационалната поговорка Рениери, смятайки, че карантинният период радикално е променил намеренията на Ожие.

„Всъщност си представях последния си сезон по различен начин“, цитира блогъра пилотът за настоящата ситуация, възникнала от кризата в Корона.

Вместо очакван сезон, в който топ-пилотът на Тойота да се бори за 7-ата си титла, подобно на останалите от шампионата, Ожие я кара у дома. При това силно ограничавайки своята активност в социалните мрежи и съмнявайки се силно в това, че рестартът [на световното] ще е преди средата на септември.

Това означава, че с малко вероятното Сафари кой ли вярва, че кенийското събитие ще се проведе?) и с несигурното Финландия (там мерките ще бъдат оценявани седмица преди старта на  Несте Рали – бел. ред.), бъдещето сочи направо Турция и края на септември.

През миналата есен целта и на Макинен, и на Ожие е световната титла. За финландеца – повторение на предишната, но със Себ, за Ожие – връщане на онова, което той справедливо смяташе за свое притежание между 2013 и 2018 г.

Ожие не изключва 2021 за точка на кариерата

снимка: официален сайт на тойота
В НАЧАЛОТО НА ГОДИНАТА… Томи Макинен и Себ Ожие, обединени от един автомобил и от едно намерение.


В едно изказване на бившия световен шампион, направено в средата на карантинния период, в който на пилота му е писнало да се размотава се прокрадва и малко яснота: „Мисля, че има шанс да продължа още една година.“

За феновете на Себ Ожие пък остава другата надежда за след 2021, че няма нищо по тайно от… временните неща.

Коментара (0)

Напишете коментар

Моля влезте в системата за да публикувате коментар.

първи опит

в очакване

по трасето МСА

по етапа Върбица

национални

сефте в небето

в тайм-аута

а как в бъдеще?

отсрочка

за сезон 2022

история БГ

Играчки

техниката

Автобои Неделчев